Voor het eerst kleedgeld.

Eens in de zoveel tijd moeten er nieuwe kleren aangeschaft worden voor de jongens. De oudste heeft inmiddels kleedgeld, een nieuwe fase. We hebben duidelijke afspraken gemaakt over wat hij ervoor moet aanschaffen en wat ik nog betaal.

Per kwartaal krijgt hij een bedrag op zijn rekening gestort. Nog even over de schoenen, hij heeft nogal een expliciete smaak. En je raadt het al, bij een expliciete smaak hoort ook een expliciete prijs. Nu hebben we afgesproken dat ik (Anouk) een bedrag per paar schoenen “beschikbaar“ stel. Hiervan kan een zeg-maar-een-normaal-paar-schoenen gekocht worden die binnen het budget vallen. Maar hij kan er ook voor kiezen om het bedrag aan te vullen vanuit zijn kleedgeld om een meer expliciete variant te kopen.

De eerste keer kleedgeld

Wat ik erg leuk vind, is dat hij me elke keer mee vraagt op zijn shopping-tour. Het resulteert tot op heden altijd in een gezellige dag met een lekkere lunch om het compleet te maken.

Toen we voor het eerst op pad gingen met kleedgeld heeft hij staan rekenen als een meikever. “Hoeveel broeken kan ik kopen? Kan ik dan nog dat ene shirt kopen? Zullen we nog naar even terug gaan naar die ene winkel, want daar waren de broeken goedkoper. Mam, hier staat tweede voor de halve prijs, als jij er nu ook eentje voor mijn broertje koopt, zal ik dan alleen de tweede betalen?” Fantastisch!

Interesse in merkkleding

Langzaam maar zeker begint de interesse naar merken wat groter te worden. En tja, die liggen in een iets andere prijscategorie dan een broek van de WE. Voor alle duidelijkheid: met een broek van de WE is helemaal niks mis. Hier hebben ze er inmiddels tientallen versleten de afgelopen jaren.

Emporio Armani, Dsquared, MyBrand maar ook Bennetton en Jack & Jones zijn op dit moment wel gewild. De sale wordt goed in de gaten gehouden door meneer. Op vakantie in Italië, heeft hij afgelopen zomer wat leuke dingen gescoord. Shoppen op vakantie met je oudste zoon, zonder lang gezicht, zonder gezucht en gesteun, zonder gezeur….. Wie had dat durven dromen. Ik vind het zalig. Hoera voor kleedgeld!

Outlet shopping center

Nu heeft hij bedacht dat hij naar een outlet shopping center wil. Ik krijg spontaan hoofdpijn en er doemen beelden op van overvolle parkeerplaatsen en enorme drukte in de winkels.

“Zullen we er zondag heen gaan, mam? Nee absoluut niet! Geen haar op mijn hoofd….Dan is het daar razend druk, dat gaan we echt niet doen.”

“We kunnen ook een dagje naar Maastricht of naar Eindhoven, daar hebben ze ook hele leuke winkels hoor”. Helaas, ik zal er toch aan moeten geloven, want in Maastricht komen we regelmatig en Eindhoven? “Mam, daar ga je alleen heen als PSV speelt!”

We hebben afgesproken dat we in de herfstvakantie op een ochtend naar het outlet shopping center gaan. Volgens mij moet het dan echt wel meevallen met de drukte. Toch? Dus lieve mensen, zullen we afspreken dat jullie volgende week woensdagochtend niet naar de outlet gaan? Dan kan mijn zoon zijn slag slaan, blijft mijn humeur goed en is iedereen blij. Top! Dankjewel.

Lees ook:

Meisjes en hun kledingkeuzes!

Voor het eerst kleedgeld.

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Type to Search

See all results