Waarom een koppig kind later meer gaat verdienen

12 augustus 2016

Hoewel mijn kinderen pas 1,5 en 3,5 jaar oud zijn, weten ze maar al te best wat ze willen. Ze zijn echt de allerliefsten, maar zeker ook pittig en vooral heel ‘duidelijk’. Zo omschrijven ze het althans heel tactisch op de crèche. Een eigen mening dus. En best koppig. Nu al. Soms is dat rete-vermoeiend! Daarom werd ik zo blij van dit fijne nieuws over koppige kinderen.

Sterke wil is goed nieuws voor de lange termijn

“Nee, je mag niet in je Frozen-jurk naar school”. Ik hoor het mijn buurvrouw nog zo zeggen tegen haar dochter. En nog eens zeggen, en nog eens. Met een geïrriteerde stem, en met een boze dochter tegenover haar. Ze hield voet bij stuk. Waardoor ze bijna te laat de deur uit gingen. Strijd om kledingkeuzes… hinderlijk. Strijd om avondeten, net zo vervelend. Toch? Nou, eigenlijk mag je dus blij zijn. Volgens dit onderzoek.

Uit een recent onderzoek dat kinderen tussen de 8 en 12 jaar volgde tot ze volwassen waren blijkt dat kinderen die regelmatig de regels breken als volwassene succesvoller zijn en meer verdienen. Niet dat geld nou per definitie altijd ook gelukkig maakt natuurlijk, maar prettig is het zeker!

Lees ook: Waarom schreeuwen we tegen onze kinderen?

Regelmatig de strijd aangaan

De kinderen in het onderzoek werden aan het begin van het onderzoek getest op niet-cognitieve eigenschappen als nauwkeurigheid, verantwoordelijkheidsgevoel en weerbaarheid. Veertig jaar later zochten de wetenschappers de deelnemers weer op om te zien wat er van ze geworden was. Wat blijkt: een lak aan autoriteit en regelmatig de strijd aan gaan met ouders blijken de beste indicatoren van een hoog inkomen als volwassene.

Competitief en koppig kind

Waarom koppige kinderen later succesvolle volwassenen worden, is niet duidelijk. Waarschijnlijk is het kind competitiever in de klas, waardoor het beter scoort. Ook kunnen ze beter voor zichzelf opkomen bij bijvoorbeeld salarisonderhandelingen.

De onderzoekers sluiten ook niet uit dat er een meer negatieve reden is waarom deze kinderen meer gaan verdienen. Krijgen ze het bijvoorbeeld voor elkaar door iets onethisch of illegaals te doen?

Gemotiveerde leider

Hoe weet je dat je een koppig kind hebt? Ze gaan af op hun buikgevoel en zijn bereid te vechten voor wat ze willen. Kinderen met een sterke wil doen liever dat wat goed is, dan wat hun vrienden doen. Als het als ouder lukt om die wil te gebruiken om het goed te doen op school of persoonlijke doelen achterna te jagen, kan zo’n dwarsligger later een gemotiveerde leider worden. En wie wil dat nou niet?

Dus aan alle ouders met koppige kinderen: het komt blijkbaar dik in orde later!

Lees ook: De peuterpubertijd: woedeaanvallen en driftbuien

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Van wie heeft jouw kind zijn of haar intelligentie? - mamaschrijft - […] Waarom een koppig kind later meer gaat verdienen […]
  2. 10 x waarom een dreumes thuis zo gezellig is - mamaschrijft - […] De peuterpubertijd: woedeaanvallen en driftbuien Superfood voor je kleine: avocado Waarom een koppig kind later meer gaat verdienen […]
  3. Werkende mama, dat schuldgevoel is echt niet nodig! * mamaschrijft - […] Gezinnen met vier (of meer!) kinderen zijn het gelukkigst Waarom een koppig kind later meer gaat verdienen […]
  4. Vrouwen krijgen steeds later hun eerste kind * mamaschrijft - […] Waarom een koppig kind later meer gaat verdienen Gezinnen met vier of meer kinderen zijn het gelukkigst Werkende mama,…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leonie Lindeboom

Mijn naam is Leonie, welkom op mijn website! Ik ben (uiteraard) moeder van inmiddels 3 kindjes. De jongste is nog een baby. Wij wonen in het altijd bruisende Amsterdam. Ons leven is vaak druk en chaotisch, maar bovenal is het heerlijk. Met ons vijven genieten we van alles wat de stad ons te bieden heeft en dat is elke dag weer een feest én een uitdaging. Genoeg om over te schrijven dus. Dit schrijven doe ik overigens niet alleen, maar samen met een aantal andere mama bloggers die allemaal hun eigen visie op hun leven met kids hebben. Veel leesplezier! Ben je ondernemer en wil je je bedrijf presenteren aan de leukste mama’s van Nederland? Of wil je zelf graag bloggen? Stuur een mail of bel even: leonievoormamaschrijft@gmail.com | 06-42204869.

Mis niks! Mamaschrijft op social:

Ook leuk om te lezen

Excuses van een nachtmoeder.

Excuses van een nachtmoeder.

Joske had zich altijd heilig voorgenomen om haar kind nooit bij haar in bed te laten slapen. Maar nu ze zelf een slechte doorslaper heeft, wil ze excuses maken.