Wat ik anders ga doen in 2019.

Nu de stormvloed aan blogs met lijstjes en goede voornemens een beetje aan het afzwakken is, kom ik dan ook maar met mijn blog met een lijstje. Het mag nog net toch?

Elk jaar in december gaan manlief en ik een avondje lekker uit eten samen en beginnen we na een paar glazen wijn aan onze voornemens voor komend jaar. Ik heb er altijd een beetje moeite mee, want in de kern wil ik altijd heel erg veel maar ik weet ook dat dat vaak niet helemaal realistisch is. Er zitten nou eenmaal maar zoveel uren in een dag en dagen in een week. En met een gezin van 5 man is er niet altijd heel veel tijd over om zelf een eigen agenda te leven. Maar daarom is zo’n lijstje maken met voornemens eigenlijk wel een hele goede oefening. Het zorgt ervoor dat we concreter worden in wat we opschrijven. We hebben de lijst met voornemens ingedeeld in gezin en persoonlijk. Ik heb besloten om het geen goede voornemens te noemen, maar punten die ik anders ga doen in 2019. Hier komen ze.

Deze drie dingen ga ik anders doen:

 • Meer sporten: zo cliché, ik weet het. Maar ik ga het echt doen. Meer bewegen en meer sporten. Ik ben zo’n type van alles-of-niets. Als ik eenmaal ga sporten, dan ga ik ook vaak en bijt me erin vast. Maar als ik het even loslaat, dan werkt dat averechts en geeft me juist tegenzin en dan kan het maaaanden duren voor ik weer voet in de sportschool zet. Zoals afgelopen maanden dus. Maar ik ga weer beginnen!
 • Meer tripjes maken: met hele kleine kinderen vind ik soms nog wel eens een belemmering om op reis te gaan. Het kan behoorlijk intensief zijn met 3 kleintjes en dat kan me er wel eens van weerhouden om een vakantie te boeken. Maar achteraf vond ik het altijd heerlijk. Daarom heb ik besloten om in 2019 me niet te laten weerhouden van tripjes maken. We zijn al druk aan het plannen en kijken momenteel naar vakantiehuisjes in Gran Canaria.
 • Minder vlees en vis eten: ik vind het o, zo lekker, maar ik vind ook dat in een tijd als deze we teveel weten over de vleesindustrie om maar gewoon domweg door te blijven kauwen. Als je toch weet dat voor het produceren van een ons rundvlees 1.500 liter water nodig is, dan kan je toch niet anders dan stoppen, of in elk geval minderen met vlees eten? Hetzelfde geldt voor vis. Het is erbarmerlijk gesteld met de visstand in de Middellandse Zee. Overbevissing is een gigantisch probleem. En daarom dus minder vlees en vis, te beginnen met het dagelijkse beleg. Yes!

Jouw goede voornemens?

Dit waren mijn drie belangrijkste punten uit een lijstje van ongeveer 8 punten (waaronder ook wat carrièregerichte punten). Wat zijn jouw goede voornemens, of wat zou jij graag anders willen doen in 2019? Ik lees het graag!

Lees ook:

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

2 comments

 1. nicole orriens

  Wat voor sport ga je precies doen? En waar en hoe?

  • Leonie Lindeboom

   Leonie Lindeboom

   Een combinatie van boxen, fitness en zwemmen… en vooral het zwemmen bevalt heel goed! 🙂

Type to Search

See all results