Wat je vooral moet doen als je een kind krijgt. “Genieten van deze bijzondere tijd.”

14 december 2016

“Vooral genieten van deze bijzondere tijd, hoor!’’ was wat veel mensen tegen ons zeiden toen we vertelden dat ik zwanger was. Ik vond de term ‘’bijzondere tijd’’ goed gevonden. De bijzondere tijd was meteen begonnen: misselijk, niet kunnen poepen, moe… Dat genieten kwam vast later. Vrouwen met ervaring op dit gebied konden het weten, toch?

Op feestjes van vrienden met kinderen werd me geadviseerd ‘’Nog maar even te genieten van mijn rust.’’ Diep van binnen zuchtte ik diep. Ik werd inmiddels een beetje moe van al die goedbedoelde adviezen. Gelukkig voelde ik me beter en de weken vorderden. Vijf weken voor de uitgerekende datum ging ik met verlof. Dames met verlof-ervaring drukten me op het hart ‘’echt te gaan genieten.’’ Omdat dat genieten zo belangrijk en echt een must leek te zijn, besloot ik het grote genot een klein handje te helpen. Ik kocht enorme lig-lounge stoelen voor in de tuin, maakte een afspraak bij de pedicure en de kapper, sloeg bergen lekker eten en bevalboeken in.

Ze krijgen mij niet gek, genieten zal ik!

Op vrijdag ging ik met verlof en op zondagochtend lag ik in het ziekenhuis. Zelfs dáár moest ik genieten, volgens de verpleegkundige. ‘’Omdat bevallen van je eerste kindje superbijzonder is!’’ Cas werd vijf weken te vroeg geboren. Eenmaal uit het ziekenhuis kreeg ik het advies om echt te gaan genieten van de kraamtijd. Toen was ik het helemaal zat. GENIETEN!? Hoe dan? Tussen de kolfsessies, borstontstekingen en het verwisselen van de kraamverbanden door, zeker? Kijk mij eens genieten, terwijl ik op een tactvolle manier bezoek probeer af te wimpelen, mijn tranen bedwing, overeind probeer te zitten en met angst naar de wc ga. Het was een heel bijzondere tijd en man, wat zat ik te genieten!

Ik genoot de pannen van het dak.

Nu ik terugkijk op de tijd waarin ik lekker moest genieten, zie ik dat ik wel degelijk heb genoten. Van de momenten dat we de deur op slot deden en echt met z’n drieën konden zijn, van het zien groeien van ons jongetje, de hartverwarmende kaartjes, de dutjes met Cas op mijn buik en nog veel meer. Ik heb me alleen wel plechtig voorgenomen om tegen niemand te zeggen dat ze MOETEN GAAN GENIETEN. Van niets. Niet van hun verlof, huwelijksdag, vakantie, hun rust voor het eerste kindje geboren wordt, niets. Het wordt leuk, het wordt moeilijk, het wordt heerlijk, het wordt lastig. Probeer stil te staan bij elk moment en beleef het ten volste. Dat is mijn advies, voor alles. En of dat dan genieten is? Dat is voor iedereen persoonlijk. Je moet in elk geval niets.

Dit vind je ook leuk om te lezen:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leonie Lindeboom

Mijn naam is Leonie, welkom op mijn website! Ik ben (uiteraard) moeder van inmiddels 3 kindjes. De jongste is nog een baby. Wij wonen in het altijd bruisende Amsterdam. Ons leven is vaak druk en chaotisch, maar bovenal is het heerlijk. Met ons vijven genieten we van alles wat de stad ons te bieden heeft en dat is elke dag weer een feest én een uitdaging. Genoeg om over te schrijven dus. Dit schrijven doe ik overigens niet alleen, maar samen met een aantal andere mama bloggers die allemaal hun eigen visie op hun leven met kids hebben. Veel leesplezier! Ben je ondernemer en wil je je bedrijf presenteren aan de leukste mama’s van Nederland? Of wil je zelf graag bloggen? Stuur een mail of bel even: leonievoormamaschrijft@gmail.com | 06-42204869.

Mis niks! Mamaschrijft op social:

Ook leuk om te lezen

Excuses van een nachtmoeder.

Excuses van een nachtmoeder.

Joske had zich altijd heilig voorgenomen om haar kind nooit bij haar in bed te laten slapen. Maar nu ze zelf een slechte doorslaper heeft, wil ze excuses maken.