Weg met mijn grootste valkuil: angst!

10 april 2017

Daar zit ik dan, tussen zo’n honderd vrouwen die allemaal in hetzelfde schuitje zitten als ik: dat ze willen doen wat ze écht willen. Sommigen weten nog steeds niet wat dat is, anderen weten het diep van binnen wel, maar durven de sprong nog niet te wagen. Een enkeling heeft al de eerste stappen gezet maar heeft een enorme behoefte om te weten ‘hoe nu verder?’

Ik zelf behoor tot die laatste groep.

Waar ik ben? Op een lezing van inspirator Margriet Spijksma. Met haar bedrijf wil ze vrouwen stimuleren om te gaan doen wat ze echt willen zonder dat je jezelf naar een burnout toe werkt. Zelf heeft ze zich vanuit een absoluut dieptepunt weer helemaal naar de top gewerkt. Iets waar ik enorme bewondering voor hebt en waardoor ik me geïnspireerd voelde.

Mijn baas zal er wel niet blij mee zijn, maar zij is degene die me juist even dat zetje heeft gegeven om nu echt eens stappen te ondernemen. Want tijdens een interview met haar, dat eigenlijk maar een half uurtje zou duren en uitliep naar anderhalf uur, begon ik in te zien wat ik moest doen. Iets wat niet langer kan wachten, omdat het voelde dat het nu de juiste tijd is om dit te doen. Toen ik ook nog een exemplaar van haar nieuwste boek kreeg met een persoonlijk boodschap (‘Ik weet niet waarom: maar wat jij wilt, wil jou ook’) was ik om.

Angst

In mijn vorige blog vertelde ik dat ik nu heel graag eens bewust keuzes wilde maken: meer tijd voor mijn gezin en meer tijd voor een project waar ik zo graag wat grote stappen in wil maken. Wat me tegenhield waren vooral mijn verantwoordelijkheidsgevoel naar mijn werk toe, mijn omgeving die me vaak liet weten dat ik toch echt wel een onwijs leuke baan heb, en last but not least: mijn angst.

Ik heb spijt van de keuzes die ik niet gemaakt heb

En dat laatste was mijn grote valkuil.

Want als ik die keuze voor mijn gezin maak en dat leuke project, hoe zou ik dan mijn geld gaan verdienen? Ik ben niet het type dat op de centen van haar man wil teren, en dat o zo leuke project daar zou ook veel van mijn tijd in moeten zitten, maar voorlopig levert dat in mijn portemonnee nog even niets op. En wat als het helemaal niet aanslaat, hoe dan?!?

Maar ja, daar tegenover staat wel iets heel zwaars: zoals het nu gaat, daar voel ik me diep van binnen doodongelukkig over. En als ik zo ben, dan straal ik dat uit naar mijn omgeving en geloof me, daar wordt niemand happy van.

Vrijheid

Dus half februari heb ik de stoute schoenen aangetrokken: ik heb mijn ontslag ingediend. En wat voelt dat goed! Ik ga in het diepe springen en wat voelt dát ontzéttend góed! Ik kan niet wachten om meer tijd te hebben voor mijn gezin, maar ook om met dat bezig te zijn wat ik écht leuk vindt. Half mei is het zover: dan ben ik vrij! Want zo voelt het: als absolute vrijheid.

Ik ga mijn stinkende best doen om mijn idee te laten slagen, en dan moet ik maar even zuinig aan doen en in uiterste geval mijn man lief aankijken. Maar als ik het nu niet doe, krijg ik er ongelooflijke spijt van.

Oproep

Dus heb ik een leuke opdracht voor wie geïnteresseerd is, wie creatief is en mooie dingen kan maken. Iemand die een mooie WordPress-site kan maken voor een schappelijke prijs. En uit omgeving Haarlem/Amsterdam komt. Dus wie o wie? Mail naar chantal_anthonio@hotmail.com.

Lees ook: Lieve dochter, blijf alsjeblieft die roze bril dragen

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leonie Lindeboom

Mijn naam is Leonie, welkom op mijn website! Ik ben (uiteraard) moeder van inmiddels 3 kindjes. De jongste is nog een baby. Wij wonen in het altijd bruisende Amsterdam. Ons leven is vaak druk en chaotisch, maar bovenal is het heerlijk. Met ons vijven genieten we van alles wat de stad ons te bieden heeft en dat is elke dag weer een feest én een uitdaging. Genoeg om over te schrijven dus. Dit schrijven doe ik overigens niet alleen, maar samen met een aantal andere mama bloggers die allemaal hun eigen visie op hun leven met kids hebben. Veel leesplezier! Ben je ondernemer en wil je je bedrijf presenteren aan de leukste mama’s van Nederland? Of wil je zelf graag bloggen? Stuur een mail of bel even: leonievoormamaschrijft@gmail.com | 06-42204869.

Mis niks! Mamaschrijft op social:

Ook leuk om te lezen

Excuses van een nachtmoeder.

Excuses van een nachtmoeder.

Joske had zich altijd heilig voorgenomen om haar kind nooit bij haar in bed te laten slapen. Maar nu ze zelf een slechte doorslaper heeft, wil ze excuses maken.