Welke babyfoons zijn er en wat is de beste babyfoon?

Wanneer je voor het eerst een zogeheten baby-uitzetlijst maakt, is er een aantal items dat je echt niet mag vergeten. Wonder boven wonder denken de meeste jonge ouders al gauw aan het aanschaffen van een babyfoon. Een babyfoon is immers onmisbaar in het leven van je jonge baby. Met een babyfoon kun je je pasgeboren kindje tijdens het slapen goed in de gaten houden.

Maar: voor welke babyfoon ga je? Vandaag de dag is er namelijk ontzettend veel keuze op het gebied van babyfoons. En goed nieuws: je hoeft de deur niet uit om een kwalitatieve babyfoon aan te schaffen. Mensen in Nederland winkelen in 2020 nog meer online dan eerder en dat is niet zo gek: online vind je heel veel waaronder een groot assortiment babyfoons. In dit artikel vertellen we je meer over verschillende babyfoons en wat de voordelen en nadelen zijn van de beste babyfoon van dit moment.

Uit welke babyfoons kun je kiezen?

Zoek je een babyfoon dan merk je al gauw dat er heel veel soorten te koop zijn. We kunnen babyfoons grofweg gezien in drie soorten indelen:

  • Babyfoons met alleen geluid.
  • Babyfoons met alleen een camera.
  • Babyfoons met geluid én een camera.

Binnen deze soorten zijn ook nog eens verschillende babyfoons te ontdekken. De goedkoopste babyfoon is een analoge babyfoon. Het voordeel van dit soort apparaten is dat ze vaak goed bereik hebben en dat ze stralingsvrij zijn. Ook is de lage aanschafprijs erg aantrekkelijk. Een nadeel van analoge babyfoons is echter wel dat ze erg gevoelig zijn; het kan zomaar voorkomen dat je het gehuil van de baby opvangt in plaats van het geluid van je eigen baby. Ook kunnen dit soort apparaten eenvoudig worden afgeluisterd.

Welke babyfoons zijn er en wat is de beste babyfoon?

Hier heb je minder last van wanneer je een digitale DECT babyfoon hebt. Dat zijn Digital Enhanced Cordless Telecommunications apparaten waarbij de verbinding optimaal is. Het geluid is een stuk beter dan bij de analoge babyfoons en ze kunnen minder goed worden afgeluisterd. Het grote nadeel van DECT is dat ze niet stralingsvrij zijn. Het is niet bekend of dit soort apparaten daadwerkelijk schadelijk zijn voor je kindje, maar het is wel aan te raden om ze voor de zekerheid op een afstandje te zetten.

Babyfoons met beeld en slimme babyfoons

Wil je ook kunnen zien of je kindje binnen één minuut slaapt of hoe hij later op de avond ligt? In dat geval kun je beter kiezen voor een babyfoon met beeld. De meeste ouders kiezen daar vandaag de dag eigenlijk sowieso voor. Bij het aanschaffen van een babyfoon met camera moet je goed kijken naar het bereik van het apparaatje. Ook is de kwaliteit van het beeld van groot belang. Er is namelijk een groot aantal babyfoons beeldschermen waar je niet veel op kunt zien. De meeste babyfoons met camera’s beschikken over een infrarood lampje zodat je je kindje goed kunt zien in het donker.

Wil je er zeker van zijn dat het goed zit met het bereik van de babyfoon? Kijk dan eens naar een slimme babyfoon, een zogeheten Smart Baby Monitor babyfoon. Dit zijn apparaten waarmee je je kindje in de gaten kunt houden via een app op je smartphone of tablet. Zo kun je ook op afstand naar je baby kijken, mits je een werkende internetverbinding hebt. Dat is handig wanneer je een avondje uit bent en de oppas er is, maar je toch even wilt kijken. Het nadeel van dit soort slimme babyfoons is wel dat je er een werkende internetverbinding voor nodig hebt. Ook kan de stream vertraging hebben, waardoor de beelden niet helemaal gelijk zijn met het moment.

Welke babyfoon heb ik nodig voor mijn baby?

De traditionele analoge babyfoon wordt nog maar weinig gebruikt. Omdat deze babyfoon gemakkelijk kan worden afgeluisterd en omdat je ook zelf eenvoudig de buren kunt horen, kiezen de meeste ouders voor een digitale babyfoon met camera of voor een smart babyfoon met een app. Ook handig: wist je dat je met twee telefoons of met een telefoon en een tablet ook heel gemakkelijk een babyfoon kunt namaken? Er zijn allerlei betrouwbare apps te downloaden waarmee je een digitale babyfoon hebt. Ideaal!

Wil je gegarandeerd voor een goede babyfoon gaan, kies dan in ieder geval voor een babyfoon met camera. Zo’n moderne babyfoon heeft talloze voordelen:

  • Je ziet direct wat er gebeurt in de babykamer, waardoor je niet voor niets naar de slaapkamer van je kindje hoeft te gaan.
  • Bij veel uitvoeringen met camera’s kun je meerdere camera’s aan elkaar koppelen waardoor je meerdere kindjes in de gaten kunt houden.
  • Bij sommige babyfoons of apps krijg je een appje wanneer je kindje aan het huilen is.
  • Tot slot is het fijn voor je eigen gemoedstoestand om te zien of en hoe je baby of kind slaapt. Dat kan heel goed met een babyfoon met camera.

Lees ook: Het geheim voor een gelukkig gezin.

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Type to Search

See all results