Win: training mindfulness voor kids.

Wil je jouw kind in deze tijd vol prikkels en verwachtingen relaxed en met aandacht laten opgroeien en opvoeden? Dat kan met behulp van de dierenvriendjes, een training mindfulness voor kids en moeder.

Als ouder je kind zien opgroeien is het mooiste wat er is. Opvoeden daarentegen heeft een hele andere inhoud en is een baan op zichzelf en ook niet altijd de leukste om uit te voeren. Als ouder heb je enorm veel aandachtspunten en rollen te vervullen; kinderen opvoeden, verzorgen, je eigen carrière, sociale verplichtingen, familie, relatie en jezelf onderhouden.

Door de stroom van het leven overzie je soms gewoonweg niet meer wat jezelf en je kind(eren) nodig hebben en je raakt weleens de positieve aandacht en ontspanning kwijt. Veel kinderen zijn net zoals ons heel druk en vinden het lastig hun aandacht te behouden, te kunnen ontspannen en met hun emoties om te gaan. Door ons eigen hectische leven is het als ouder des te lastiger je eigen balans te vinden, laat staan je kind hierin ook nog voldoende te ondersteunen en aan te sturen.

Even een momentje voor jezelf om te zien hoe het met jou als ouder en opvoeder gaat…

Ontspannen moeder zijn

  1. Doe jij alles wat je doet met aandacht en met een ontspannen houding? Een gelukkig leven ontstaat door een ontspannen en aandachtige beleving. Een gelukkige ouder zal zorgen voor een stabiele opvoeding en je kind(eren) zullen gelukkig opgroeien.
  1. Op welke aandachtspunten ben jij gefocust? Waar wil jij je op focussen en hoe is je balans? Waar je jouw aandacht op vestigt daar ontstaat groei. Voor een leven in balans heb je overzicht nodig. Neem daarom net zoals nu even tijd voor jezelf. Vergeet jezelf niet!
  1. Hoe is jouw aandacht gekleurd? Positief of negatief? Consequent en duidelijk? Sta even stil bij de manier waarop je aandacht geeft. Positieve aandacht voor positieve aspecten zal zorgen voor een positieve groei.

Training om te leren eenduidig en consequent op te voeden

Kinderen hebben een eenduidige aanpak en duidelijkheid nodig, dat geeft ze veiligheid en vertrouwen. Klinkt allemaal zo logisch en toch verliezen we door de dag de grip op bovengenoemde punten. Dit zit jou en daarmee het opvoeden en opgroeien alleen maar in de weg. De dierenvriendjes training bij bbb health boutique biedt hiervoor uitkomst. De training is erop gericht je op langer termijn de opvoeding makkelijker te maken. De dierenvriendjes helpen je als ouder meer overzicht en ruimte in de opvoeding te geven en is daarom een behulpzame ‘tool’. De training bevat een online programma met uitleg over de methode en pedagogische tools & tips.

Wat leert je kind tijdens deze training?

In de training leert je kind door de 9 dierenvriendjes zijn/haar gedrag beter te herkennen. Het helpt kinderen op deze leeftijd enorm gedragseigenschappen door visualisatie te kaderen. Wat voor meerwaarde heeft dat in de opvoeding en het opgroeien?

Als je kind zich teveel als Bas de Hond (te aanwezig, bazig, niet luisteren, storend) gedraagt kan je Bas benoemen en vertellen dat het tijd is om zich als Pim de Schildpad (ontspannen, vriendelijk, rustig, teruggetrokken) te gedragen. Op deze manier kan je jouw kind met behulp van de dierenvriendjes duidelijk, vriendelijk en tijdig aansturen in zijn/haar gedrag.

Problemen in de opvoeding en opgroeien ontstaat wanneer de aandacht en aansturing er niet is. Een kind weet dan niet wat van hem wordt verwacht en zal zich ook hierna gaan gedragen.

Hoe waardevol is het om je kind op jonge leeftijd het recept voor een gelukkig leven aan te leren!

Kinderen leren in de training wat aandacht is en waar deze is, hoe zij zich kunnen ontspannen. Ze leren hoe ze hun lichaam kunnen voelen en met hun emoties kunnen omgaan en wat lief zijn voor zichzelf en elkaar inhoudt.

Wil je kans maken op de training mindfulness voor kids?

Dat kan, je kan zelfs een plekje winnen! bbb health boutique heeft 2 plekjes gereserveerd voor deze training die plaatsvindt op vier woensdagen in november in de Jordaan in Amsterdam (voor kids van 4 – 9 jaar). Laat in een comment op Facebook of hieronder weten dat je interesse hebt in het volgen van de training. En vergeet niet Mamaschrijft te liken op Facebook en Insta!

Lees hier meer over de mindfulness en bewustzijn training met de dierenvriendjes.

Lees ook:

Dierenvriendjes: mindfulness voor kinderen.

Mindfulness voor mama.

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Type to Search

See all results