Yes! YouTube Kids nu ook in Nederland beschikbaar.

Als ouder van drie kids ben ik hier heel erg blij mee: vandaag, op Safer Internet Day, lanceert Google YouTube Kids in Nederland. Hiermee wordt het makkelijker om video’s te vinden die kinderen tot en met 13 jaar leuk vinden en krijgen ouders eenvoudige tools om zelf te selecteren wat hun kinderen kunnen zien en de tijd die ze kunnen doorbrengen achter hun scherm beheersen. Met YouTube Kids kunnen kinderen op een gezinsvriendelijke manier van YouTube Kids genieten.

Yes! YouTube Kids nu ook in Nederland beschikbaar.

Zoek tekenfilms die kinderen leuk vinden, bekijk educatieve video’s, luister naar kinderliedjes of krijg een antwoord op vragen over bijvoorbeeld wiskunde, natuur en wetenschap. Dit alles is nu mogelijk met YouTube Kids.

YouTube Kids eindelijk in Nederland


YouTube Kids is wereldwijd een van de populairste kinder-apps op de markt maar was nog niet beschikbaar voor een Nederlands publiek. De app kan gratis worden gedownload en kan op je telefoon, tablet of op het grote scherm worden bekeken met Google Chromecast, Apple TV, game consoles of een Smart TV.

Ouderlijk toezicht en online veiligheid

Als ouders de app voor de eerste keer openen, leren ze hoe YouTube Kids video’s selecteert  en aanbeveelt. Vervolgens kunnen ze afzonderlijk voor ieder kind instellen welke video’s worden getoond, maar bijvoorbeeld ook de maximale kijktijd en de mogelijkheid om de zoekfunctie in- of uit te schakelen. Ook kunnen ouders terugzien waar hun kinderen naar gekeken hebben.

Functies YouTube Kids

Dit zijn de vijf populairste YouTube Kids-functies:

  1. Gezinsvriendelijk: De YouTube Kids-app heeft een gezinsvriendelijke omgeving waar kinderen hun nieuwsgierigheid en verbeeldingskracht kunnen laten zien via kanalen en afspeellijsten die zijn onderverdeeld in vier categorieën: Shows, Muziek, Leren en Ontdekken.
  2. Inhoud die door ouders is goedgekeurd: In de modus ‘goedgekeurde inhoud’ kunnen ouders specifieke video’s en kanalen selecteren en deze beschikbaar maken voor hun kind. Als ouders graag willen weten welke inhoud hun kinderen in de app kunnen bekijken, of bepaalde video’s of kanalen willen uitsluiten, is dit eenvoudig te beheren. Ouders kunnen daarnaast ook kiezen om de zoekmodus al dan niet in te schakelen. In het geval dat ouders toch een video vinden die hen zorgen baart, kunnen ze dit eenvoudig melden.
  3. Collecties: Ouders kunnen gemakkelijk kiezen tot welke collecties en onderwerpen ze hun kinderen toegang willen geven. Kinderen kunnen genieten van collecties van kanalen over uiteenlopende onderwerpen, variërend van knutselen, muziek, sport, leren en nog veel meer.
  4. Gebruiksvriendelijk: grotere afbeeldingen en duidelijk zichtbare pictogrammen maken het voor kinderen gemakkelijk om de app te gebruiken.
  5. Schermtijd: met de geïntegreerde timer kunnen ouders de kijktijd voor hun kinderen eenvoudig beperken – bijvoorbeeld door een sessie te beperken tot 30 minuten. De app zal het kind op de hoogte stellen zodra de sessie voorbij is.
Yes! YouTube Kids nu ook in Nederland beschikbaar.

Je kunt de app downloaden via Google Play en Apple Store. YouTube Kids is een gratis, advertentie-ondersteunde app. Voor ouders die een volledig advertentie-vrije ervaring verkiezen, bieddt Google een YouTube Premium-abonnement vanaf € 11,99 .

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Type to Search

See all results