Zestig procent van de mama’s denkt wel eens aan scheiden

19 oktober 2016

Was je verbaasd over de titel, of viel het je mee? 60% van ons mama’s denkt wel eens over scheiden, zo blijkt uit een klein onderzoek van Kek Mama. Misschien niet zo heel gek, want je moet echt behoorlijk op elkaar afgestemd zijn, en veel geduld hebben om je relatie leuk te houden die eerste jaren met kleine kinderen. Ik bedoel, ik ben bijvoorbeeld echt een slaper. Ik houd van slapen. En als ik goed slaap, ben ik een gezellige, grappige en vooral geduldige mama en vriendin. Maar als ik slecht slaap – wat regelmatig voorkomt – dan schiet dat er wel eens bij in. En dan heeft met name manlief daar dikke pech mee. En na een dag luiers doen, werken, treintjes rijden, speeltuinbezoek, boodschappen en driftbuiten ga ik ’s avonds liever slapen dan dat ik nog enige inspanning moet doen. Maar goed, voor een relatie moet je werken om het tijdens de tropenjaren leuk te houden.

Redenen om een echtscheiding te overwegen

De kinderen, het huis, familie en geld zijn redenen om te blijven, maar toch denkt 60% van de moeders wel eens serieus aan een echtscheiding. “Als ik geen kinderen had, zou ik meteen bij hem weggaan”, zegt zelfs 17% van de 300 ondervraagden uit de enquête in Kek Mama’s eerste Liefdesspecial.

Scheiden of blijven

“Als ik het over kon doen, hadden we nooit kinderen gekregen”, zegt 16% van de moeders over de vader van haar kind(eren). En waren er geen kinderen, dan was 17% al lang weg geweest. Charlotte (29): “Ik blijf omdat ik er niet aan moet denken mijn dochter een paar dagen per week bij hem te moeten achterlaten.” 60% van de moeders heeft heel serieus een echtscheiding overwogen. Bijna één op de drie zegt een relatiecrisis te hebben gehad, nog eens een derde zat er dicht tegenaan. Bijna 10% zocht haar heil in relatietherapie. De redenen: seksproblemen, vreemdgaan, gevoelens voor een ander, zijn ex-vrouw en heftige ruzies.

25% van de moeders heeft vaker ruzie dan sex.

De ruzie top 4:

1.    De kinderen en de opvoeding

2.    Huishouden en taakverdeling

3.    Geld

4.    Onbenulligheden

Er valt genoeg te klagen

Op de vraag waar moeders zich aan ergeren bij hun partner, kwam een uitgebreide lijst aan antwoorden. Zo balen we van zijn gesnurk, telefoongedrag, drankgebruik, gamegedrag, onverzorgde uiterlijk, gelduitgaven, laksheid, rijgedrag, scheten, neuspeuteren, boeren, bouwvakkerstaal en het eeuwige gelijk van zijn moeder.

Nog wel verliefd

Er is ook goed nieuws: acht van de tien moeders zeggen nog steeds weleens verliefd te zijn op hun man, al zijn er minder vlinders dan in het begin. Naarmate de moeders hun partner langer kennen, is er minder sex. In de eerste vijf jaar van de relatie doen we het gemiddeld negen à tien keer per maand, na twintig jaar is dat nog maar de helft. Gemiddeld doen we het schijnbaar toch nog zes à zeven keer per maand.

Lees ook:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leonie Lindeboom

Mijn naam is Leonie, welkom op mijn website! Ik ben (uiteraard) moeder van inmiddels 3 kindjes. De jongste is nog een baby. Wij wonen in het altijd bruisende Amsterdam. Ons leven is vaak druk en chaotisch, maar bovenal is het heerlijk. Met ons vijven genieten we van alles wat de stad ons te bieden heeft en dat is elke dag weer een feest én een uitdaging. Genoeg om over te schrijven dus. Dit schrijven doe ik overigens niet alleen, maar samen met een aantal andere mama bloggers die allemaal hun eigen visie op hun leven met kids hebben. Veel leesplezier! Ben je ondernemer en wil je je bedrijf presenteren aan de leukste mama’s van Nederland? Of wil je zelf graag bloggen? Stuur een mail of bel even: leonievoormamaschrijft@gmail.com | 06-42204869.

Mis niks! Mamaschrijft op social:

Ook leuk om te lezen

Excuses van een nachtmoeder.

Excuses van een nachtmoeder.

Joske had zich altijd heilig voorgenomen om haar kind nooit bij haar in bed te laten slapen. Maar nu ze zelf een slechte doorslaper heeft, wil ze excuses maken.