Ziek door het kinderdagverblijf.

De dochter van Rianne was nog nooit echt ziek geweest. Iets wat snel veranderde toen ze voor het eerst naar het kinderdagverblijf ging.

Yve was nog nooit echt ziek geweest. Wel eens wat verhoging gehad door prikjes of tandjes, maar echt ziek is ze nooit geweest. Iets wat snel zou veranderen wanneer ze eenmaal naar de opvang zou gaan als ik de moeders om me heen moest geloven. Maar zelf dacht ik eerlijk gezegd dat dit een beetje onzin was. Hoezo zou ze opeens wél ziek worden als ze naar de kinderopvang zou gaan, ze is blijkbaar gewoon een superbaby die nooit ziek is.

Rondleiding op het kinderdagverblijf

Maar nu ze voor de vierde keer ziek is terwijl ze amper drie weken naar de kinderopvang gaat, moet ik hier dus toch van terug komen, niks superbaby die nooit ziek is. En ja, die moeders hebben gelijk. Je kind wordt nou eenmaal vaak ziek als ze naar de kinderopvang gaat. Maar dat het zo vaak zou zijn?! De eerste keer dat ze ziek was, was al na de rondleiding op de kinderopvang. Yve was aan het spelen met andere kindjes, terwijl mij alles werd uitgelegd over wendagen, ruildagen en dat de kindjes gehaald moeten worden na 3 diarree luiers of 40 graden koorts. Ik vertelde nog dat Yve een superbaby was die nooit ziek was en ik hoop vurig dat ze deze opmerking inmiddels zijn vergeten.

Toch een superbaby

Amper een dag later was Yve zo ziek dat ik weer in paniek de spoedeisende hulp heb gebeld en bleek dat ze pseudo kroep had (opgelopen). Gelukkig herstelde ze zich voorspoedig (toch een beetje een superbaby) en waren we al snel weer vergeten dat Yve zo ziek was geweest. Tot de eerste wendag zich aanbiedde en Yve wéér flink ziek was met een doktersbezoek tot gevolg. Inmiddels zit ze voor drie dagen per week op de opvang sinds drie weken en is het al twee keer voorgekomen dat ik haar moest halen vanwege ziekte. Op het moment suprême ligt ze hier in mijn armen en ben helaas ook ik het niet bespaard gebleven.

Ziek

Ik hoop maar dat het ergste nu is geweest, want veel vaker kan ze niet meer ziek worden toch? Ik bedoel, we hebben alles nu wel zo’n beetje gehad mag ik hopen? Ik weet nog dat ik vroeger wel eens dacht dat mensen zich aanstelden als ze thuis bleven omdat hun kind ziek was, maar inmiddels snap ik als geen ander hoe vervelend het is als je kind ziek is. Ten eerste is het ontzettend zielig om dat kleine lichaampje zo te moeten zien leiden en ten tweede ben je zelf ook gewoon een beetje ziek als je kind ziek is, niet letterlijk maar figuurlijk. Want je leeft gewoon zo erg mee dat je er bijna zelf ziek van bent.

Sorry

Voor alle toekomstige moeders die hun kind naar de opvang gaan brengen in de toekomst wil ik zeggen; schrik niet van de aantallen keren dat je gebeld wordt dat je kind wéér ziek is, het hoort er echt bij. Ja, ook als je denkt dat je kind een superbaby is. En voor de mensen met wie ik afspraken af heb moeten zeggen omdat Yve ziek was, wil ik zeggen sorry, ik ben ook maar gewoon een moeder.

Lees ook:

Help! De oppas is ziek.

Schoolziek. Omdat het soms allemaal teveel is.

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Type to Search

See all results