Zo droom je ook in tropische temperaturen lekker weg.

De temperatuur kruipt langzaam omhoog en de roep van de cocktails klinkt klinkt langzaamaan steeds luider. De zomer is in aantocht en daarbij ook alle voordelen van deze leuke periode. Toch is het niet allemaal rozengeur en maneschijn: heel wat mensen hebben het immers flink lastig om in slaap te vallen als het te warm is. Iedereen weet natuurlijk dat het aan te raden valt om ramen en deuren gesloten te houden, maar dat is verre van het enige dat je kunt doen om de warmte uit de slaapkamer te houden.

Al bij al toch wel logische tips

Je moet het niet altijd ver zoeken om een goede tip te vinden. Die waarheid als een koe is zeker ook van toepassing op in slaap vallen tijdens de zomer. Hou bijvoorbeeld een ventilator klaar naast je bed om je op tijd en stond wat frisse lucht toe te zwaaien. Helpt dat niet? Neem dan voor het slapen gaan een lauwe douche. Zo is jouw lichaam al flink afgekoeld voor je onder de lakens kruipt. Wat je ook kunt doen is het winters tafereel compleet omdraaien: vul een kruik met koud water in plaats van kokend heet water.

Niet te onderschatten factoren

Iets waar veel mensen niet eens stil bij staan: het dekbed. Niet alleen is er een verschil tussen een winterdekbed en een zomerdekbed, maar ook de kwaliteit van het dekbed kan wonderen doen. Als je de slaap echt niet kunt vatten is het dat ook geen slecht idee om deze piste te onderzoeken. Kies bijvoorbeeld voor een zacht linnen laken of dekbed van Yumeko.nl en je hebt gelijk een frissere nacht dankzij het luchtige materiaal. Is dat nog niet voldoende? Dan kan je nog altijd kiezen voor één van de meer extremere opties: leg gewoon jouw kussen heerlijk in de koelkast. Klinkt misschien een beetje gek, maar een gekoeld kussen helpt je vast en zeker om jouw hoofd en dus ook lichaam koel te houden. Een laatste tip? Vergeet niet voldoende te drinken doorheen de dag!

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Type to Search

See all results