Baby op komst? Inspiratie voor mooie en originele geboortekaartjes.

29 juni 2017

Deze week ben ik 39 weken zwanger en dat betekent (hopelijk) dat baby 3 zich snel aanmeldt! Inmiddels staat alles klaar. Haar kleertjes zijn gewassen en hangen in de kast, het wiegje is opgemaakt, de ‘vluchttas’ ingepakt en het ontwerp voor het geboortekaartje is af! Dus ze mag komen.

Het geboortekaartje

Het laten maken van het geboortekaartje is één van de leuke dingen die je te doen staat wanneer je een kleintje verwacht. Wij hebben er bij alle kinderen voor gekozen om het ontwerp te laten tekenen door een illustrator, waardoor alle kaartjes heel persoonlijk zijn met verschillende elementen uit ons leven erin. Daar ben ik superblij mee, want ze hangen ook nog eens als schilderijtjes in de kinderkamers. Tegenwoordig zijn er ook zoveel leuke kaartjes te krijgen, van zoveel verschillende aanbieders. Je kan kiezen uit kant en klare ontwerpen, maar ook uit ontwerpen die je zelf nog kan aanscherpen of die je helemaal zelf maakt. Keuze genoeg!

Ik verklap uiteraard nog niet hoe ons kaartje eruit gaat zien, maar met zoveel keus aan kaartjes kan ik me voorstellen dat het best lastig kiezen is. En dus is een lijstje met originele geboortekaartjes en ontwerpers ongetwijfeld meer dan welkom wanneer je net als ik een kleintje verwacht.

Bijzondere en originele geboortekaartjes

  • Wat vind je bijvoorbeeld van dit lieve geboortekaartje met roze veertjes van designer Zo Joann. Al haar ontwerpen hebben een klassieke ondertoon, maar zijn toch super modieus en volgens de laatste trends. Vrolijke pastelkleuren sieren verschillende kaartjes, maar zijn stuk voor stuk uniek. Je vindt dit kaartje op www.hippe-geboortekaartjes.nl.

Zo Joann 1

  • Dit stoere geboortekaartje hieronder op krijt vind ik ook heel bijzonder. Het heeft mooie elementen zoals een tipitent, pijltjes, sterren en fotokader. Dit kaartje en soortgelijke kaartjes vind je op www.hipdesign.nl.

krijt hipdesign

  • Wil je wat anders dan een papieren kaart? Dan is onderstaande wel een hele bijzondere! Dit geboortekaartje bestaat uit een label van ongewassen demim, bedrukt met print. De tag is gemaakt van stevig mat papier en dubbelzijdig bedrukt. En lettertypes, kleuren etc kunnen allemaal nog naar wens worden aangepast. Dit ‘kaartje’ bestel je bij Zoetje.

 

 

Schermafbeelding 2017-06-27 om 11.31.12

  • Wat ik ook gaaf vindt zijn de stijlvolle letterpress geboortekaartjes van Studio Kuuk gedrukt op dik karton van maar liefst 700 gram. Dit geboortekaartje wordt met de hand gedrukt. Hierdoor is elk geboortekaartje uniek. Combineer het met een blauwe of warm-witte envelop en sluitsticker en je hebt een prachtig setje.

 

Studiokuuk

  • Nog een gaaf voorbeeld van een  letterpress kaart is onderstaande, te krijgen bij letterpers.nl. In dit kaartje zie je Las Vegas als stad, maar elke stad kan natuurlijk je inspiratie zijn. Misschien wel de stad waar jullie elkaar ontmoet hebben of waar de kleine geboren wordt? Superleuk!

lizzy

petitkonijn1

Wil je graag een uniek geboortekaartje dat niemand anders heeft? Ontwerp dan zelf je geboortekaartje of laat een ontwerp uittekenen! Ben je niet zo creatief of kun je nog wat inspiratie gebruiken? Geen probleem, in de editor van bijvoorbeeld www.hierbenik.nl vind je leuke afbeeldingen en patronen om je geboortekaartje mee te versieren. Maar je kan er ook je eigen ontwerp uploaden.

Lees ook:

Update! De laatste loodjes: 38 weken zwanger!

Cravings tijdens de zwangerschap

Afvallen na je zwangerschap

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leonie Lindeboom

Mijn naam is Leonie, welkom op mijn website! Ik ben (uiteraard) moeder van inmiddels 3 kindjes. De jongste is nog een baby. Wij wonen in het altijd bruisende Amsterdam. Ons leven is vaak druk en chaotisch, maar bovenal is het heerlijk. Met ons vijven genieten we van alles wat de stad ons te bieden heeft en dat is elke dag weer een feest én een uitdaging. Genoeg om over te schrijven dus. Dit schrijven doe ik overigens niet alleen, maar samen met een aantal andere mama bloggers die allemaal hun eigen visie op hun leven met kids hebben. Veel leesplezier! Ben je ondernemer en wil je je bedrijf presenteren aan de leukste mama’s van Nederland? Of wil je zelf graag bloggen? Stuur een mail of bel even: leonievoormamaschrijft@gmail.com | 06-42204869.

Mis niks! Mamaschrijft op social:

Ook leuk om te lezen

Excuses van een nachtmoeder.

Excuses van een nachtmoeder.

Joske had zich altijd heilig voorgenomen om haar kind nooit bij haar in bed te laten slapen. Maar nu ze zelf een slechte doorslaper heeft, wil ze excuses maken.