Boekentip: kinderboek Suzie Ruzie en de stinkvinger

30 maart 2016

“Waar o waar stinkt mijn vinger naar? Wijs je naar die vieze kaas op het allerhoogste plankje? Fout geraden, domme hond. Dat is niet het goede stankje.”

Dit zijn een paar regels uit het kinderboekSuzie Ruzie en de stinkvinger’. En zeg zou zelf, een boek met zo’n typische titel moet je toch gewoon even lezen? Of allerminst doorbladeren. Waar gaat dit over dacht ik toen ik het zag, nieuwsgierig naar die stinkvinger. En toen ik mijn zoontje de titel voorlas had ik meteen zijn aandacht, want alle woorden met stinkie en stankie erin zijn tegenwoordig HOT in zijn vocabulaire.

Een bijzonder spelletje

Suzie Ruzie is een klein eigenwijs meisje met een grote fantasie die in elk boek weer een nieuw avontuur beleeft. ‘Suzie Ruzie en de stinkvinger’ is een van de twee ‘Suzie Ruzie’ boekjes die recent is uitgekomen. In dit boekje verveelt Suzie zich, samen met hond. Op de prachtige illustraties die je op elke bladzijde vindt, is te zien hoe al het speelgoed al onder handen is genomen, maar toch vervelen Suzie en hond zich. Daarom bedenkt ze een spelletje. Hond mag beginnen. Suzie krijgt een blinddoek om en moet raden wat hij haar laat ruiken. Ze raadt alles. Maar dan is Suzie aan de beurt en ze houdt haar stinkende vinger die ze net ergens in gestopt heeft onder zijn neus. Je moet het boekje zelf maar lezen om erachter te komen wáár precies in!

Suzie Ruzie en het schaartje

Het tweede boek uit de Suzie Ruzie reeks heet ‘Suzie Ruzie en het schaartje’, waarbij de schaar een soort van eigen leven leidt en van alles kapot knipt. Waaronder het vingertje van Suzie. Hoe dat afloopt… ? Precies, even lezen!

Auteur en illustrator

Het boek is geschreven en geïllustreerd door Jaap Robben en Benjamin Leroy. Zij maakten eerder samen ook de kinderboeken ‘De Zuurtjes’ en ‘Als iemand ooit mijn botjes vindt’. Met Suzie Ruzie laten ze zien dat ze ook geweldige verhalen voor nóg jongere kinderen kunnen maken (vanaf 3 jaar). Beide boekjes zijn geschreven in rijmende vorm, waardoor je het extra speels kunt voorlezen aan je kind. De uitgever is Gottmer en de prijs bedraagt 12,95.

De illustraties in kinderboek Suzie Ruzie zijn geniaal!

De illustraties in kinderboek Suzie Ruzie zijn geniaal!

Beide boekjes vind ik erg leuk. Het zijn niet typische kinderboeken zoals je gewend bent, maar eerder een beetje eigenaardig. Dat komt door de verhaallijnen, maar zeker ook door de originele illustraties.

Winactie

Ik mag twee boeken weggeven: 1x Suzie Ruzie en de stinkvinger en 1x Suzie Ruzie en het schaartje. LIKE & DEEL dit bericht op Facebook en mocht je het nog niet gedaan hebben, like mamaschrijft ook. Wie weet ga jij je kind volgende week heel blij maken met dit boek!

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. 10x waarom voorlezen belangrijk is. Inclusief winactie musthave prentenboek! * mamaschrijft - […] moet toch heel even stilstaan bij de Kinderboekenweek. Want buiten het feit dat ik gek ben op kinderboeken, is voorlezen ook…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leonie Lindeboom

Mijn naam is Leonie, welkom op mijn website! Ik ben (uiteraard) moeder van inmiddels 3 kindjes. De jongste is nog een baby. Wij wonen in het altijd bruisende Amsterdam. Ons leven is vaak druk en chaotisch, maar bovenal is het heerlijk. Met ons vijven genieten we van alles wat de stad ons te bieden heeft en dat is elke dag weer een feest én een uitdaging. Genoeg om over te schrijven dus. Dit schrijven doe ik overigens niet alleen, maar samen met een aantal andere mama bloggers die allemaal hun eigen visie op hun leven met kids hebben. Veel leesplezier! Ben je ondernemer en wil je je bedrijf presenteren aan de leukste mama’s van Nederland? Of wil je zelf graag bloggen? Stuur een mail of bel even: leonievoormamaschrijft@gmail.com | 06-42204869.

Mis niks! Mamaschrijft op social:

Ook leuk om te lezen

Excuses van een nachtmoeder.

Excuses van een nachtmoeder.

Joske had zich altijd heilig voorgenomen om haar kind nooit bij haar in bed te laten slapen. Maar nu ze zelf een slechte doorslaper heeft, wil ze excuses maken.