Daya Jewelry: unieke sieraden met een verhaal.

Eline Bijman is 20 jaar, studeert Culturele Antropologie en heeft in februari samen met haar vriend Tom Asraf (24 jaar) de sieradenlijn Daya Jewelry opgericht. Mamaschrijft mag een set weggeven!

Nog studeren en nu al een eigen sieradenlijn hebben, genaamd Daya Jewelry. Ambitieus! Nieuwsgierig als ik ben wilde ik natuurlijk meer weten over deze sieraden en zocht contact met Eline en Tom.

Unieke en tijdloze sieraden, geïnspireerd door India

De webshop is pas sinds deze maand live en het viel mij meteen op dat de sieraden niet heel alledaags zijn. Het zijn allemaal bijzondere creaties die je niet in elke winkel ziet liggen. Eline vertelt dat ze geinspireerd zijn op India. Zij en haar vriend Tom hebben een aantal maanden door dit land gereisd en raakten erdoor gefascineerd. De prachtige kleuren, de vormen en de eeuwenoude symbolen die je overal in het land ziet vormden een bron van inspiratie.

DCIM100GOPROGOPR0936.

Sieraden met een verhaal en gemaakt van eerlijke materialen

Het idee voor een webshop in sieraden begon te groeien en werd tijdens de reis steeds concreter. Ze ontmoetten daar een designer en zijn samen met hem om de tafel gegaan om ideeën uit te wisselen en designs voor sieraden te maken. Sieraden met een tijdloos design, gebaseerd op de verschillende symbolen die staan voor vrede, het leven, natuur en liefde. Bijna elk sieraad heeft een betekenis; lotus, tree of life, seed of life, flower of life. Sieraden met een verhaal dus. En gemaakt van eerlijke materialen: brass en sterling zilver. De naam Daya staat voor Kindness in Hindu.

ARD_6790

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tien procent gaat naar children.org

Naast de schoonheid die het land heeft, was het vooral ook de armoede die opviel. Jonge kinderen die op straat stonden te bedelen, of tussen het vuilnis speelden. Verschrikkelijk om te zien. Kinderen van die leeftijd zitten bij ons in Nederland op de basisschool, maar in India groeien veel kinderen op zonder educatie en moeten op straat bedelen voor eten. En dan eten ze misschien maar 1 keer per dag. Ook dat vormde een bron van inspiratie. Eline en Tom wilden dit niet zomaar weer achter zich laten bij hun vertrek terug naar Nederland. Ze besloten een steentje bij te dragen en wilden iets goeds doen voor deze kinderen. Daarom gaat van elke aankoop die gedaan wordt in de webshop van Daya Jewelry 10% naar children.org. Zodat zij kinderen over de hele wereld kunnen helpen met scholing, het zorgen voor een dak boven hun hoofd en een maaltijd.

Tibetiankids

Toekomstdromen

Op de vraag wat hun plannen voor de toekomst zijn, antwoorden Tom en Eline het volgende: “Wij willen graag de eerste zijn die de eeuwenoude magische symbolen naar het Westen brengen aan de hand van Spreading Kindness, wat ook onze slogan is. Want wij geloven er sterk in dat kleine daden van vriendelijkheid niet alleen onszelf maar ook de ander helpen. Dus aan de hand van onze sieraden, verspreiden we tegelijkertijd ook wat liefde over de wereld. Want 10% van elke aankoop gaat naar chirldren.org.

“When we feel love and kindness towards others, it not only makes others feel loved and cared for, but it helps us to develop inner happiness and peace” – Dalai Lama
Braclet 1

Daya Jewelry

De verzendkosten in Nederland zijn gratis.  Je kan je sieraad bestellen op de webshop van Daya Jewelry, en je kan ze volgen op Facebook en Instagram.

Een set sieraden winnen?

Ik mag namens Eline en Tom een set van vier sieraden in brass of sterling zilver weggeven! Wat moet je doen? Like Mamaschrijft en Daya Jewelry op Facebook en laat in een comment hieronder of op Facebook weten welke set je uit onderstaande twee wilt winnen, brass of zilver. De winnaar wordt 18 februari 2017 bekend gemaakt.

Brass. Van links naar rechts:
Mumbai Memory Necklace, Dewdrop Earring, Orccha Bracelet, Silhouette Earrings

daya brass

 

Sterling Zilver. Van links naar rechts:
Nightfall Earring, Lotus Bracelet, Distand Skies Bracelet, Bombay Beauty Earring daya sterling zilver

Meer lezen?

Daya Jewelry: unieke sieraden met een verhaal.

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

10 comments

 1. Vanessa Raffaela Sibma

  Wauw, inderdaad eens iets anders en met een mooi verhaal! Ik doe graag voor de set Brass.

 2. Natalie

  Wat een prachtige sieraden! Helemaal omdat je weet dat deze sieraden met een warm hart gemaakt zijn. Ik ga voor ook voor de set Brass.

 3. Marjolein

  Wow, wat super mooi! Ik zou heel graag de Brass set gaan dragen!

 4. Justine

  Daya al eerder geliked, nu mamaschrijft. Leuke actie! Ik doe mee voor zilver

 5. Liesbeth

  Heeeeeelllll graag de set brass voor een lieve vriendin!

 6. Amoina Angel

  Zilver, zitten lekker twee paar hoops bij. I love hoops 😍

 7. gea

  mooi het verhaal achter de sieraden lijn.
  Wish it
  Dream it
  Do it

  Heel graag de brass.
  Zou het met liefde dragen en zal “de liefde “doorgeven.

Type to Search

See all results