De Kiss & Carry: draagdoek en -zak in één.

Met een pasgeboren baby in huis is Joske de ideale kandidaat om de Kiss & Carry draagzak van Snoozebaby te testen. En dit is wat ze ervan vindt!

Yes! Onze tweede zoon Hugo is er en omdat we weer zo’n klein gebakje in ons midden hebben, waren wij de uitverkorenen om een draagconstructie van Nederlandse makelij te reviewen, namelijk de Snoozebaby Amsterdam. Deze drager heeft als ondertitel ‘’Kiss and carry’’ en bestaat voor 100 procent uit gerecyclede materialen. Toch fijn om te weten, met de plasticsoep in je achterhoofd.

Draagdoek en draagzak in één

‘’Its not a sling, it’s not a carrier, it’s both!’’ Juist. Wij zijn in het bezit van verschillende draagconstructies die variëren van schouderstellage tot draagzak, van doek tot hangtoestand, maar we hebben geen systeem dat ‘’the best of both worlds’’ is en dat maakt nieuwsgierig. Het is namelijk precies wat opvallend is aan deze drager: hij heeft de elementen van een draagdoek (het lekker instoppen van je baby en dicht tegen je aanhouden) en de stevigheid van een draagzak.

Hugo houdt niet zo van op zichzelf zijn, waardoor we in de eerste weken hem veel gedragen hebben. Precies toen kwam de Kiss and Carry goed uit. We probeerden de carrier al vlak na Hugo’s geboorte en dat ging top! Je kunt deze drager voor kinderen van 2,5 tot ongeveer 11 kilo gebruiken. Hugo woog op het moment van testen zo rond de 4 kilo en hij zat er mooi steady in.

Handig opbergen

De Kiss and Carry komt in een compleet pakket: er zit een tas bij waar je hem in kunt opbergen en je krijgt een bijpassende sjaal. Om de sjaal wind ik geen doekjes; deze is niet mooi en heeft voor ons geen toegevoegde waarde. De tas is wel erg handig, zo hangen er niet allerlei losse dingen aan je kapstok en kun je de drager mooi opbergen. Ik zelf ben daar iets te chaotisch voor, maar ik kan me voorstellen dat er genoeg vaders en moeders zijn die wél de rust nemen om dingen op te vouwen en weg te leggen.

Comfort en gebruik

Na het lezen van de gebruiksaanwijzing konden we de drager gemakkelijk in gebruik nemen. Je klikt het heupgedeelte vast, knoopt het draagzak deel om de baby en jezelf heen en klikt de massa nog eens vast met het buitenste stuk stof. Geen ingewikkelde capriolen zoals het draagdoekgedeelte misschien doet vermoeden. Ook zit er een handige nekondersteuningssysteem in, waardoor je baby’s hoofdje mooi steady zit. Het lekkere aan de Kiss and Carry is dat je baby direct tegen je aanzit en zijn rugje ondersteund wordt door de doekconstructie die onder de verstevigingsflap gemaakt is. Het in gebruik nemen van de Snoozebaby en het comfort voor je baby zijn dus dik in orde. Ook voelt de stof prettig aan en zit er lekker veel rek in het draagdoekstuk. Hugo werd erg rustig van het chillen in de Kiss and Carry.

Nu het comfort voor de drager, in ons geval; de vader. Voor in en om het huis gebruik is de Kiss and Carry top omdat je kindje stevig zit, hij tegen je aan zit en je gemakkelijk even kunt checken hoe de vlag erbij hangt. Wel merkten we dat het knoopgedeelte op de rug iets minder prettig ging zitten naarmate de carrier langer achter gebruikt werd. Het gaf een wat ‘’trekkend’’ gevoel. Ook vonden we de printjes in vergelijking met bijvoorbeeld de prints van Tula wat basic, de stof past daardoor wel overal bij, maar springt er niet echt uit. Een grote plus is dat je deze drager goed kunt uitwassen. Hugo ontspande zo van het hangen in de Kiss and Carry dat hij regelmatig het hele ding onderpoepte, maar geen probleem! Even wassen, drogen en weer door.

De Kiss & Carry: draagdoek en -zak in één.

Prima keuze!

In het kort: een drager die elementen van een draagzak en draagdoek heeft, waardoor je baby dicht op je zit en zich heel geborgen voelt. De versteviging aan de voorkant en voor de baby’s nek zijn top, maar het systeem op de rug kan op een gegeven moment minder prettig aanvoelen. De stof van de carrier is prettig, rekbaar en goed wasbaar. De printjes hadden wat sprekender gemogen, maar zo is de drager wel met alles te combineren. Dus zoek je nog een draagconstructie voor in en om het huis? Dan is de Kiss and Carry een prima keuze!

De Kiss and Carry vind je in de webshop van Snoozebaby voor 109,95.

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

1 comment

  1. Huisvlijt

    Ik houd erg van draagdoeken. Mijn favoriet is de Babybundler. Deze oogt op de rug wat ongemakkkelijk vind ik. De banden ogen ook wat smal.

Type to Search

See all results