Deuter kidcomfort III: handige drager voor avontuurlijke ouders. Inclusief winactie!

6 april 2017

Decor van de test: Corsica. Met vriend en dochter twee weken toeren met de camper en hier en daar een stevige wandeling met Anaïs in deze Kidcomfort III.

Dingen waar ik blij van werd

Het zitje met voetsteuntjes

Een jaloersmakend comfortabele cockpit: rondom gewatteerd en in hoogte verstelbaar – lekker snug, maar niet zweterig. Vooral de ‘stijgbeugels’ voor haar voetjes scoorden punten. Hierdoor hing Anaïs niet in haar kruis en kon ze zelf makkelijk verzitten.

Het slaapkussen

Het lukt Anaïs tijdens een wandeling zelden langer dan drie kwartier haar ogen open te houden. Prima natuurlijk (hadden we dat middagslaapje meteen gehad!), maar ik wrong me bij andere dragers doorlopend in de meest vreemde bochten om vervolgens te ontdekken dat haar hoofd wel heel onnatuurlijk aan haar nekje bungelde. Nu heeft deze daar een spiegeltje voor (ontdekte ik bij thuiskomst), maar echt ideaal was het gewatteerde slaapkussen waar ze steevast superrelaxed op lag te tukken, zonder dubieuze knik in haar nek. En ook niet onbelangrijk: hij is wasbaar. En dat brengt me direct bij handigheid drie…

de standaard.

Lang niet alle dragers hebben zo’n ding en waarom is mij een raadsel. Het is zo ideaal om je kind even op de grond te kunnen zetten als ‘ie slaapt en jij inmiddels door je hoeven zakt. Of met je handen vrij even iets uit de tas te pakken of te plassen. En daarna de hele entourage ook weer snel op je rug te hijsen. De standaard van deze drager is lekker breed, waardoor hij ook écht stevig op de grond staat en de passagier in kwestie ook heel makkelijk zelf (!) in en uit kan stappen.

Deuter3

De zonnekap

Na in het verleden heel veel geklooid te hebben met hydrofiele doeken en wasknijpers, was de zonnekap een enorme luxe. Die bovendien prima dienst deed bij regen en als we hem niet nodig hadden, onzichtbaar achter een rits verdween. Kleine safety warning: houd er wel rekening mee dat de drager met de kap omhoog wel een tikkie hoger is… zeker in een bos met laaghangende takken.

Draagcomfort

Even vooropgesteld: 15 kilo kind plus 4 kilo tas op je rug is hoe dan ook geen kattenpis. Ook met deze drager was het steeds weer even wennen en hebben we best lopen pielen tot we de ideale stand van de schouderbanden, heupband en rugpartij te pakken hadden. Maar daarna hebben we er de rest van de vakantie ook niks meer aan hoeven doen. De schouder- en heupbanden banden zitten zacht en stevig, verdelen het gewicht opvallend goed (lekker veel op je heup) of je nou loopt of stukken moet klimmen en ze zweten en schuren niet. Na pakweg anderhalf uur lag ik er echt wel af, maar dat had vooral te maken met de zware bepakking in het algemeen.

Ruimte voor een waterzak

De zak zelf wordt niet bijgeleverd, dus we hebben hem niet gebruikt. Maar mocht je wel zo’n zak bij je hebben, dan is het fijn dat je kunt drinken onder het lopen. Helemaal als je kind ook weet hoe het ding werkt.

Opbergruimte

Je wilt je bepakking natuurlijk niet zwaarder maken dan nodig, maar het was wel echt handig dat we luiers, zonnebrand, extra kleertjes, wat snacks en water in de drager zelf kwijt konden. Vooral het vak onder het zitje was ideaal groot.

En last but not least: Anaïs vond het ding zélf ook fantastisch

Als het aan haar lag, hadden we elke dag een hike gemaakt. Vanaf haar troon keek ze over onze hoofden als een ware vorstin over haar land en onderdanen uit. Zwaaiend en luidkeels zingend… supergezellig.

Deuter5 Deuter9

En toch ook een kritische noot…

Het is wel echt een apparaat

In de zin van: je kunt hem niet heel klein opvouwen en hij weegt toch wel een kilo of 4 – gewicht dat inclusief passagier op de een of andere manier steeds een beetje naar achteren leek te hellen. Dat went redelijk snel, maar aangezien wij allebei vrij klein en licht zijn, bleef het voor de balans wel zaak dat Anaïs zelf zoveel mogelijk naar voren leunde.

Het gordelsysteem

De vijfpuntsgordel is an sich top, want totaal geen zorgen dat Anaïs eruit zou vallen, maar ik vond het elke keer weer gefriemel om het ding vast te klikken. Vooral vooraan bij de buik waar ik niet lekker bij kon en amper zag wat ik deed. Maar waarschijnlijk geldt: hoe kleiner je kind, hoe makkelijker het gaat.

Schermafbeelding 2017-04-04 om 20.14.24

De prijs

Oordeel zelf, maar ik vind € 299,95 een hoop geld. Zeker aangezien Anaïs er over niet al te lange tijd uit gaat groeien en ze geen broertje of zusje heeft die er daarna in kan. Maar leefden we pakweg twee jaar eerder dan was het een ander verhaal geweest. Destijds deden we veel citytrips en lange strandwandelingen waar ze prima in deze drager had kunnen zitten. Ook als je kind nog een broertje of zusje zou krijgen is het zeker de investering waard.

Je kind kan erin vanaf het moment dat hij/zij kan zitten totdat hij/zij 18 kilo weegt, dus je doet er wel wat jaartjes mee.

Kortom…

Wat een topding.

Een betere drager ben ik nog niet tegengekomen. Hij is van vrijwel alle gemakken voorzien, comfortabel voor alle partijen, kan tegen een stootje en is perfect voor (berg)wandelingen over niet al te ruig terrein.

Hebben? Ik mag dit testexemplaar verloten!

Like de FB pagina van Mamaschrijft én DeuterNL en deel deze post. Over 1,5 week maken we de winnaar bekend.

P.S.: Wil je meer weten? www.deuter.nl vertelt je alles.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leonie Lindeboom

Mijn naam is Leonie, welkom op mijn website! Ik ben (uiteraard) moeder van inmiddels 3 kindjes. De jongste is nog een baby. Wij wonen in het altijd bruisende Amsterdam. Ons leven is vaak druk en chaotisch, maar bovenal is het heerlijk. Met ons vijven genieten we van alles wat de stad ons te bieden heeft en dat is elke dag weer een feest én een uitdaging. Genoeg om over te schrijven dus. Dit schrijven doe ik overigens niet alleen, maar samen met een aantal andere mama bloggers die allemaal hun eigen visie op hun leven met kids hebben. Veel leesplezier! Ben je ondernemer en wil je je bedrijf presenteren aan de leukste mama’s van Nederland? Of wil je zelf graag bloggen? Stuur een mail of bel even: leonievoormamaschrijft@gmail.com | 06-42204869.

Mis niks! Mamaschrijft op social:

Ook leuk om te lezen

Excuses van een nachtmoeder.

Excuses van een nachtmoeder.

Joske had zich altijd heilig voorgenomen om haar kind nooit bij haar in bed te laten slapen. Maar nu ze zelf een slechte doorslaper heeft, wil ze excuses maken.