Dopper en het Van Gogh Museum werken samen voor Special Edition Dopper

6 december 2016

Je kent ze vast wel: de handige drinkflesjes genaamd Dopper. Dit zijn herbruikbare drinkflessen van hoogwaardig kunststof en staal. En door het drinken uit een deze fles draag je direct bij aan vermindering van de enorme afvalstroom in oceanen, veroorzaakt door het wereldwijde gebruik van PET-flessen. De zogenaamde ‘plastic soep’ wordt die afvalstroom ook wel genoemd. Dopper heeft nieuwe exemplaren uitgebracht, die een lust zijn voor het oog. Een win-win dus!

Dopper meets Van Gogh 

Dopper en het Van Gogh Museum hebben de kwasten ineen geslagen voor de lancering van een Special Edition Dopper. Deze exclusieve uitgave van de duurzame design waterfles is verkrijgbaar in twee verschillende versies, bedrukt met een design geïnspireerd op twee wereldberoemde werken van Van Gogh: Almond Blossom en Sunflowers.

Gescheiden door meer dan een eeuw, hebben Dopper en Van Gogh verrassend veel gemeen. Beide zijn van Nederlandse origine, natuurliefhebbers en beiden gebruiken design om een verhaal te vertellen. Het verhaal van Van Gogh gaat over het vangen van de schoonheid van de natuur, de boodschap van Dopper draait om het behoud ervan. Tel daarbij op dat het Van Gogh Museum ‘s werelds allereerste museum is met het internationaal erkende duurzaamheidscerfiticaat BREEAM-NL In-Use en een samenwerking tussen Dopper en het Van Gogh is eigenlijk heel logisch. 

Wereldberoemde kunstwerken

De Special Edition Dopper is verkrijgbaar in de kleuren Cool Blue en Hello Yellow. De cup van de blauwe fles is bedrukt met een design geïnspireerd op het werk Almond Blossom dat Van Gogh in 1890 maakte voor zijn pasgeboren neefje Vincent Willem, zoon van zijn broer Theo. De gele variant is bedrukt met de wereldberoemde Zonnebloemen die Van Gogh omstreeks 1889 in Arles schilderde. Het artwork op de Doppers – verzorgd door het Van Gogh Museum – brengt de kunstwerken op een unieke manier tot leven. Op deze manier wordt kunst breed toegankelijk én praktisch toepasbaar.

De Special Editions ‘Almond Blossom designed for Dopper’ en ‘Sunflowers designed for Dopper’ zijn verkrijgbaar bij de webshop, geselecteerde verkooppunten en de museumshop van het Van Gogh Museum voor € 17,95. 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leonie Lindeboom

Mijn naam is Leonie, welkom op mijn website! Ik ben (uiteraard) moeder van inmiddels 3 kindjes. De jongste is nog een baby. Wij wonen in het altijd bruisende Amsterdam. Ons leven is vaak druk en chaotisch, maar bovenal is het heerlijk. Met ons vijven genieten we van alles wat de stad ons te bieden heeft en dat is elke dag weer een feest én een uitdaging. Genoeg om over te schrijven dus. Dit schrijven doe ik overigens niet alleen, maar samen met een aantal andere mama bloggers die allemaal hun eigen visie op hun leven met kids hebben. Veel leesplezier! Ben je ondernemer en wil je je bedrijf presenteren aan de leukste mama’s van Nederland? Of wil je zelf graag bloggen? Stuur een mail of bel even: leonievoormamaschrijft@gmail.com | 06-42204869.

Mis niks! Mamaschrijft op social:

Ook leuk om te lezen

Excuses van een nachtmoeder.

Excuses van een nachtmoeder.

Joske had zich altijd heilig voorgenomen om haar kind nooit bij haar in bed te laten slapen. Maar nu ze zelf een slechte doorslaper heeft, wil ze excuses maken.