Dopper en het Van Gogh Museum werken samen voor Special Edition Dopper

Dopper en het Van Gogh Museum hebben de kwasten ineen geslagen voor de lancering van een Special Edition Dopper.

Je kent ze vast wel: de handige drinkflesjes genaamd Dopper. Dit zijn herbruikbare drinkflessen van hoogwaardig kunststof en staal. En door het drinken uit een deze fles draag je direct bij aan vermindering van de enorme afvalstroom in oceanen, veroorzaakt door het wereldwijde gebruik van PET-flessen. De zogenaamde ‘plastic soep’ wordt die afvalstroom ook wel genoemd. Dopper heeft nieuwe exemplaren uitgebracht, die een lust zijn voor het oog. Een win-win dus!

Dopper meets Van Gogh 

Dopper en het Van Gogh Museum hebben de kwasten ineen geslagen voor de lancering van een Special Edition Dopper. Deze exclusieve uitgave van de duurzame design waterfles is verkrijgbaar in twee verschillende versies, bedrukt met een design geïnspireerd op twee wereldberoemde werken van Van Gogh: Almond Blossom en Sunflowers.

Gescheiden door meer dan een eeuw, hebben Dopper en Van Gogh verrassend veel gemeen. Beide zijn van Nederlandse origine, natuurliefhebbers en beiden gebruiken design om een verhaal te vertellen. Het verhaal van Van Gogh gaat over het vangen van de schoonheid van de natuur, de boodschap van Dopper draait om het behoud ervan. Tel daarbij op dat het Van Gogh Museum ‘s werelds allereerste museum is met het internationaal erkende duurzaamheidscerfiticaat BREEAM-NL In-Use en een samenwerking tussen Dopper en het Van Gogh is eigenlijk heel logisch. 

Wereldberoemde kunstwerken

De Special Edition Dopper is verkrijgbaar in de kleuren Cool Blue en Hello Yellow. De cup van de blauwe fles is bedrukt met een design geïnspireerd op het werk Almond Blossom dat Van Gogh in 1890 maakte voor zijn pasgeboren neefje Vincent Willem, zoon van zijn broer Theo. De gele variant is bedrukt met de wereldberoemde Zonnebloemen die Van Gogh omstreeks 1889 in Arles schilderde. Het artwork op de Doppers – verzorgd door het Van Gogh Museum – brengt de kunstwerken op een unieke manier tot leven. Op deze manier wordt kunst breed toegankelijk én praktisch toepasbaar.

De Special Editions ‘Almond Blossom designed for Dopper’ en ‘Sunflowers designed for Dopper’ zijn verkrijgbaar bij de webshop, geselecteerde verkooppunten en de museumshop van het Van Gogh Museum voor € 17,95. 

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Type to Search

See all results