Droomdeurtjes: ideaal speelgoed voor fantasierijke kinderen.

Eerlijk Speelgoed heeft een nieuw, gaaf product toegevoegd aan hun collectie, namelijk Droomdeurtjes.

Even geleden schreef ik een blog over Eerlijk Speelgoed, een webwinkel vol duurzaam en eerlijk speelgoed waar kinderen veilig mee kunnen spelen. Eerlijk Speelgoed heeft een nieuw, gaaf product toegevoegd aan hun collectie, namelijk een klein deurtje, genaamd Droomdeurtje. En dat is leuk speelgoed voor kinderen met een levendige fantasie, zoals die van mij.

Droomdeurtjes

Droomdeurtjes zijn ontwikkeld om kinderen te helpen met het verwerken van hun dag en als extra ondersteuning in speciale situaties. Vanaf ongeveer 4 jaar beginnen kinderen bekend te raken met het magisch denken en hun eigen fantasie. Het inlevingsvermogen van kinderen in hun elfje of draakje is hierdoor vergelijkbaar met het geloven in de Kerstman of Sinterklaas. Ze kijken uit naar nieuwe berichten van hun geheime vriendje en hebben de mooiste fantasiën. Uiteraard verschilt dit per kind, maar de meeste zullen tot ongeveer 9 jaar actief bezig zijn met hun droomdeurtje.

Droomdeurtjes bevorderen het inlevingsvermogen, de fantasie en creativiteit van kinderen

De deur wordt een veilige plek die ze kunnen gebruiken zoals zij dat zelf willen. Jonge kinderen kunnen al vroeg beginnen met het ontwikkelen van hun expressief vermogen door het maken van tekeningen voor hun elfje of draakje. Oudere kinderen schrijven brieven waarmee ze hun schrijfvaardigheid oefenen, maar ook leren om hun gevoelens te uiten.

Vooral voor kinderen die moeite hebben met zich uiten is dit een echte uitkomst. Ze worden uitgedaagd om hun gevoelens in een tekening of brief te uiten en leren vertrouwen te hebben in hun elfje of draakje. Het droomdeurtje wordt dan ook regelmatig gebruikt door leerkrachten, kindercoaches en psychologen.

Hoe speel je met het Droomdeurtje?

Op de website omschrijft Eerlijk Speelgoed dit als volgt: het elfje of draakje dat dit deurtje vindt kan er de eerste keer zonder problemen doorheen en vindt dan de sleutel die het kindje heeft achtergelaten. Vanaf dat moment kan alleen het elfje of draakje met de sleutel via het deurtje naar de kamer van het kind. Via de bijbehorende brievenbus kunnen kind en elfje/draakje met elkaar communiceren. Als ouder kun je hierop inspelen door briefjes voor het kindje achter te laten namens het elfje of draakje. Zij kunnen zo hun kind leren dat het oké is om bepaalde gevoelens te hebben en dat het fijn is om dit te delen. Lees het hele verhaal hier.

Extra leuk is om bij de aanschaf van een Droomdeurtje de ‘goed gedaan post’ (€ 7,99) te bestellen. Dit is een blikje gevuld met 11 kaartjes waarop bemoedigende of lieve teksten van het elfje of draakje staan. Deze nemen ze via het deurtje mee naar binnen en zijn passend op diverse situaties.

Droomdeurtjes: ideaal speelgoed voor fantasierijke kinderen.

droomdeurtje-wolkenblauw

Duurzaam geproduceerd

Eerlijk Speelgoed is gespecialiseerd in duurzaam houten speelgoed en heeft als missie om elk kind op een veilige en duurzame manier te laten spelen en leren. De Droomdeurtjes vormen de perfecte aanvulling op de collectie. Elk deurtje wordt met de hand gemaakt en geverfd en is verpakt in gerecycled karton. Buiten het sleuteltje en raampje bestaan de deurtjes volledig uit hout van bomen die speciaal voor de productie zijn geplant. Bovendien zijn de deurtjes CE gecertificeerd.

Misschien een leuke tip voor een kerstcadeau?

Lees ook:

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Type to Search

See all results