Innovatief en duurzaam: de autobaan van waytoplay

11 januari 2016

Meteen toen ik een foto voorbij zag komen op Instagram, van een kind dat speelde met de Way to Play-autobaan, was ik verkocht. Geen schreeuwende kleuren of plastic, maar mooi, duurzaam design. Kort gezegd: de mooiste autobaan die ik in mijn carrière als moeder (en dat is toch alweer ruim acht jaar) voorbij heb zien komen. Ik besloot de ontwerper en tevens eigenaar van waytoplay, Sybren Jelles, te mailen met de vraag of hij zijn verhaal met mamaschrijft wilden delen. Een volmondig ja volgde, dus lees je mee?

Dutch design, German quality

Sybren is getrouwd, heeft twee kinderen en is industrieel en grafisch ontwerper. Samen met zijn vrouw Marise runt hij het Hollandse speelgoed designbedrijf waytoplay. De baandelen worden in Duitsland gemaakt omdat ze daar de beste kwaliteit leveren, aldus Sybren. Eenmaal terug in Nederland worden ze van de rijbaanstrepen voorzien en daarna mooi verpakt in een handige en stevige kartonnen doos, inclusief inspirerende wikkel met prachtige foto’s die illustreren welke speelmogelijkheden er zijn. Tot slot worden de pakketjes verzonden naar de leukste speelgoedwinkels en kinderkamers van Nederland. Online kopen is uiteraard ook mogelijk.

Fantasievol en analoog spelen stimuleren

Sybren: “Ik wil zoveel mogelijk kinderen wereldwijd aanzetten tot fantasievol en analoog (samen) spelen. Waytoplay is een innovatief en onafhankelijk speelgoedmerk dat staat voor jarenlang speelplezier. Onze producten zijn met zorg gemaakt, waarbij we mens en milieu niet uit het oog verliezen. Bij het ontwerpen houd ik altijd voor ogen dat een kind de kans moet krijgen om eindeloos en vooral leuk te kunnen spelen. Volgens mij bied je die mogelijkheid wanneer een kind een eigen fantasiewereld kan creëren en zichzelf daarin volledig kan verliezen. Een kind moet zich echt kunnen verheugen op het spel. En wanneer er zich tijdens het spelen allerlei onverwachte nieuwe mogelijkheden en situaties voordoen, kunnen kinderen hun geluk helemaal niet op. Zo werden we laatst positief verrast door een broertje en zusje die met waytoplay in bad aan het spelen waren. Het bleek dat de onderdelen, eenmaal nat, aan de badkamermuur bleven plakken. Een stukje verticale freestyle, haha. Zo zie je maar weer, kinderen kiezen ongeremd de onbegane paden. Fantastisch!”

Mooi object op de vloer

“Het leuke aan de autobaan is dat het gecombineerd kan worden met allerlei ander speelgoed, dat het op iedere denkbare ondergrond gelegd kan worden en dat het leuk is voor zowel jongens al meisjes. Je kunt er mee buiten- en binnen spelen en je neemt het makkelijk mee op vakantie of tijdens een speelafspraak. De speelwaarde is ongekend groot. En, ook niet onbelangrijk: veel ouders vinden de flexibele autobaan van waytoplay een mooi object op hun vloer. Geen schreeuwende primaire kleuren ‘plastic meuk’ waarover je struikelt en in no time kapot in de hoek ligt stof te vangen. Daarnaast is het makkelijk schoon te maken en is het materiaal zo slijtvast dat het jaren mee gaat.”

Spelen kan op iedere denkbare ondergrond

Spelen kan op iedere denkbare ondergrond

 

 

 

 

 

 

 

Het ultieme compliment

“We zullen nooit vergeten dat waytoplay via crowdfunding unaniem en ontzettend snel door ouders en kinderen is omarmt. Telkens wanneer we via social media foto’s voorbij zien komen van spelende kinderen met de flexibele autobaan, maakt ons hart een sprongetje. Onlangs werden we gebeld door een ventje van vier jaar dat ons bedankte voor zijn set waytoplay. Deze hadden wij hem en zijn zusje cadeau gedaan omdat zijn moeder daar niet de middelen voor had. Dat zijn van die dingen waar we gelukkig van worden.”

WIN! En Sybren gaat nog een kind heel blij maken, want hij stelt een 16-delig pakket beschikbaar in een winactie! Like zowel waytoplay als mamaschrijft op Facebook en like & share dit bericht op je eigen pagina. Volgende week wordt de winnaar bekend gemaakt!

 

0 reacties

Leonie Lindeboom

Mijn naam is Leonie, welkom op mijn website! Ik ben (uiteraard) moeder van inmiddels 3 kindjes. De jongste is nog een baby. Wij wonen in het altijd bruisende Amsterdam. Ons leven is vaak druk en chaotisch, maar bovenal is het heerlijk. Met ons vijven genieten we van alles wat de stad ons te bieden heeft en dat is elke dag weer een feest én een uitdaging. Genoeg om over te schrijven dus. Dit schrijven doe ik overigens niet alleen, maar samen met een aantal andere mama bloggers die allemaal hun eigen visie op hun leven met kids hebben. Veel leesplezier! Ben je ondernemer en wil je je bedrijf presenteren aan de leukste mama’s van Nederland? Of wil je zelf graag bloggen? Stuur een mail of bel even: leonievoormamaschrijft@gmail.com | 06-42204869.

Mis niks! Mamaschrijft op social:

Ook leuk om te lezen

Excuses van een nachtmoeder.

Excuses van een nachtmoeder.

Joske had zich altijd heilig voorgenomen om haar kind nooit bij haar in bed te laten slapen. Maar nu ze zelf een slechte doorslaper heeft, wil ze excuses maken.