Galerietje: kunst uit kinderboeken

Driesje van Schip is eigenaar van Galerietje: een prachtige webshop vol met kunst uit kinderboeken. Jij kunt nu een fine-art print winnen! Lees hieronder hoe.

Het roer om

Driesje: “Ik heb jarenlang in de reclame gewerkt. Alles moest en ging snel. Maar toen ik mama werd veranderde er veel, onder andere mijn kijk op werk. Het roer moest om. Ik wilde iets doen waar ik echt trots op kon zijn. Dat illustraties daar een rol in zouden gaan spelen, stond vast. Ze hebben op mij, als klein meisje al, enorme indruk gemaakt. Ik weet nog wel dat ik het boek ‘Sofie en lange wapper’ cadeau kreeg; ik kon heerlijk wegdromen bij die plaatjes van Thé Tjong-Khing. Bovendien is mijn moeder illustratrice en kunstenares. Mooie illustraties zijn dus verweven met mijn leven.”

Heus podium voor illustraties uit kinderboeken

“Ik ben altijd al dol geweest op kinderboeken met prenten, en ik vind het zonde dat we die meesterwerkjes nauwelijks zien. Zodra een boek uit is, slaan we het dicht. Die illustraties moeten uit dat boek en aan de wand. Ze verdienen een beter podium dan de boekenkast. Stap een was het benaderen van illustratoren, met niets meer dan een idee. Hun reacties waren zo enthousiast dat ik nóg enthousiaster werd. Ik ben alle illustratoren enorm dankbaar dat zij, samen met mij, willen mee-pionieren. Zonder hen zou Galerietje niet bestaan. Van idee tot lancering heeft best wel een tijd geduurd. Ik heb de combinatie van werk en dreumes behoorlijk onderschat. Maar inmiddels werk ik samen met een aantal van ’s lands beste en bekendste illustratoren en we bepalen samen de beeldselectie en het op kleur brengen. Hoe trots ik ook ben op wat ik tot nu toe heb bereikt, mijn werk is nog lang niet klaar. Ik streef ernaar om nog veel meer prachtige illustraties uit hun benauwde positie in de boekenkast te bevrijden! Soms vragen mensen of het mogelijk is om zelf een illustratie uit te kiezen, maar principe verkopen we alleen prints en originelen uit de samengestelde collecties. Alleen als het een illustratie is van een illustrator waar we mee samenwerken, dan maken we wel eens een uitzondering. Maar vragen wat de mogelijkheden zijn kan natuurlijk altijd!

WIN!

Win deze prachtige fine-art print t.w.v. € 141,-. Een zonnige illustratie uit ‘De boomhut’ (winnaar Gouden Penseel 2010) gemaakt door Marije en Ronald Tolman. Inclusief op maat gemaakte lijst.

Hoe?

Like Galerietje en mamaschrijft op Facebook, laat in een reactie weten waar je dit zonnetje in huis zou willen ophangen en deel dit bericht op je pagina. Meedoen kan tot en met dinsdag 31 maart.

Galerietje stelt deze fantastische illustratie, in lijst, beschikbaar voor een winactie!

Galerietje stelt deze fantastische illustratie, in lijst, beschikbaar voor een winactie!

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

6 comments

 1. Marianne

  Ik zou deze prachtige illustratie van Marije en Ronald Tolman heel graag willen winnen voor mijn zus Marieke. Zelf heeft ze ook wel eens illustraties voor kinderboeken gemaakt, een enkel boekje geschreven.
  Mijn zus verzamelt kinderboeken met prachtige prentjes. Ze is er dol op en haalt er veel inspiratie uit.
  Ik denk dat ze deze prachtige prent een mooie plek in haar werkkamer geeft. Een heerlijke plek met genoeg daglicht. Hier hangt meer mooie “kinderkunst”.

 2. Judith

  wat een mooi stuk kunst! Dat zou prachtig staat in de kamer van Sophie. Onze dochter van bijna 7 maanden!

 3. Sofie Dekkers

  Oh, die krijgt een plaatsje waar iedereen er lekker van kan genieten! Leuke actie!

 4. Joke

  O, wat een leuk idee. Ik koop me rot aan kinderboeken omdat ik ze altijd zo leuk vind en mijn kindjes ook zo genieten van een verhaal voor t slapengaan, of midden op de dag, omdat het zondag is, en het kan 🙂
  Ik zou deze prent ophangen op mijn meisje van 6 haar kamer. Ze heeft het de laatste tijd precies wat moeilijk (ze zegt zelf vaak: “je weet toch dat ik het de laatste tijd lastig heb” (krak mijn moederhart)). Ze heeft t wat lastig op school, met de verbouwingen thuis en is bijna jarig. Ik denk dat dit haar zo hard zou opvrolijken, een mooie tekening voor haar kamer, voor haar verjaardag wanneer we hopelijk weer in ons eigen huis wonen (de laatste loodjes nu)

 5. Beppie Hectors

  ik vind de ‘De boomhut’ een hele mooie fleurige print .die heel mooi op de kamer van mijn kleindochter zou staan.

 6. jessica

  Beste,

  Dit zonnetje zou een mooie plek krijgen op Robin haar nieuwe kamer! Wij zitten nog niet zolang in ons nieuwe huis, en er zou nog iets moois aan haar muren passen;) Omdat zij ons zonnetje in huis is!♥♥
  grt jessica

Type to Search

See all results