Het geboortekaartje.

14 juli 2017

Een (leuk!) onderdeel van de kraamweek vind ik steeds weer het vouwen, schrijven en uitsturen van het geboortekaartje. Met veel zorg zoek je dagen, weken, soms zelfs al maanden van te voren het mooiste kaartje dat je kan vinden om vol trots de geboorte van je baby aan de wereld kenbaar te maken. Nou goed, in mijn geval kwam er eerst een Facebook-bericht, en toen pas de kaartjes. Maar desalniettemin, na het sturen van het kaartje voelt het wel ‘officieel’. En nog leuker is om allemaal lieve kaartjes met mooie gelukwensen terug te ontvangen. Die kaartjes bewaar ik allemaal met zorg, om ze af en toe nog eens met weemoed terug te lezen. En later ook leuk voor de kinderen zelf om terug te lezen wie er allemaal zo lief was om een kaartje te sturen.

Kaartje kiezen

Maar goed, voor je een keuze hebt gemaakt moet je wel bepalen wat je belangrijk vindt aan het kaartje. Zo vind ik het bijvoorbeeld leuk om het heel persoonlijk te maken. Een kaartje dat niemand heeft, en waar allerlei elementen uit ons leven in terugkomen. Bij de geboorte van Raf had ik daarom besloten dat we het kaartje zouden laten tekenen door een illustrator. Ik was altijd al gek op de prachtige tekeningen van Studio Nouka D en besloot haar te vragen. Om echt een goede impressie te krijgen van haar werk kan je ook een kijkje nemen op haar Instagram. Daar zie je pas echt goed wat een prachtige tekeningen ze maakt. Naast dat ze geweldig tekent, is het ook nog eens een superlief mens die echt met je meedenkt en er samen met jou het allermooiste kaartje van wil maken. Dit zegt ze over zichzelf:

‘I love, I dream, I create & illustrate life with large vibrant hints of all that’s positive’.
‘Ik hou van zóveel moois, zo ook in de visuele zin, dat heeft het altijd al gedaan! Het inspireert me allemaal. En voordat mijn hoofd zou ontploffen met ideeën die ik opdeed, begon ik het al vroeg in mijn leven op papier te uitten of te vormen uit andere materialen. Nu heb ik mijn eigen bedrijf opgezet en ga als illustrator en vormgever door het leven om zo hopelijk anderen te inspireren en een glimlach op hun gezicht te toveren’

Ons geboortekaartje

En dan ben je nu vast benieuwd geworden naar ons kaartje? Well, here it is! Een vierkante vouwkaart van 13 x 13 cm. Op de voorkant zie je ons kleinste meisje in de wieg met haar grote broer en zus ernaast. De beer op de tekening komt overigens op alle kaartjes terug.

Front new denser colours sharper and with name cleaned squared

Op de binnenkant zie je hoe Fehla naar ons huis wordt gebracht, met Raf en Izzie haar tegemoet zwaaiend. Terugkerende elementen zijn de kade (wij wonen aan het water) en het Amsterdamse paaltje. En natuurlijk de tekenstijl! Aan de linkerkant en rechterkant in de witte gedeeltes staat ons adres en haar namen + geboortegewicht vermeld.

Whole inside image to fit 2x square card with signature NEW less soft

En het leuke is dat deze afbeeldingen ook in haar kamertje komen te hangen. Net als bij Raf en Izzie. Ik ben er superblij mee, en krijg hele leuke reacties op de kaart.

De geboortekaartjes heb ik vervolgens ingeladen op https://hippe-geboortekaartjes.nl. Zij hebben de kaartjes na akkoord op de proefdruk afgedrukt op parelmoer karton en vervolgens heb ik ook via hen parelmoer enveloppen besteld. Supersnel waren ze er, en een hele fijne service.

Wat voor geboortekaartjes had (of heb) jij?

Lees ook:

Inspiratie voor mooie en originele geboortekaartjes.

Hij is alweer voorbij: de kraamweek.

Mijn supersnelle bevalling.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leonie Lindeboom

Mijn naam is Leonie, welkom op mijn website! Ik ben (uiteraard) moeder van inmiddels 3 kindjes. De jongste is nog een baby. Wij wonen in het altijd bruisende Amsterdam. Ons leven is vaak druk en chaotisch, maar bovenal is het heerlijk. Met ons vijven genieten we van alles wat de stad ons te bieden heeft en dat is elke dag weer een feest én een uitdaging. Genoeg om over te schrijven dus. Dit schrijven doe ik overigens niet alleen, maar samen met een aantal andere mama bloggers die allemaal hun eigen visie op hun leven met kids hebben. Veel leesplezier! Ben je ondernemer en wil je je bedrijf presenteren aan de leukste mama’s van Nederland? Of wil je zelf graag bloggen? Stuur een mail of bel even: leonievoormamaschrijft@gmail.com | 06-42204869.

Mis niks! Mamaschrijft op social:

Ook leuk om te lezen

Excuses van een nachtmoeder.

Excuses van een nachtmoeder.

Joske had zich altijd heilig voorgenomen om haar kind nooit bij haar in bed te laten slapen. Maar nu ze zelf een slechte doorslaper heeft, wil ze excuses maken.