Is de iPad Air 2 geschikt voor kids? Review!

Lang, lang geleden, in een tijdperk zonder tablets en smartphones, zat ik elke zomer twee dagen lang in de auto op weg naar Spanje voor de zomervakantie. Zonder airco, zonder gordel, en ook zonder filmpjes of andere beeldschermen. Het is een wonder dat mijn ouders dit elk jaar maar weer opnieuw ondergingen met ons en weer vrolijk richting Zuiden vertrokken.

Tegenwoordig

Tegenwoordig is een iPad niet meer weg te denken uit het leven van onze kids. Ook niet uit die van mij, hoewel ze afgelopen jaar het toch overleefd hebben zonder iPad, omdat papa en mama de iPad in het vliegtuig hadden laten liggen toen we terug vlogen uit Ibiza. Zo stom, en zo jammer! Want een iPad is ideaal tijdens een vlucht met kleine kids.

Is de iPad Air 2 geschikt voor kids? Review!

Refurbished iPad

Maar het geluk komt me toch weer aangewaaid, of eigenlijk aangemaild, want mij is gevraagd om de iPad Air 2 Wi-Fi + Cellular te reviewen. En ja, dat wil ik wel! Ik moest eerst even google waar cellular voor staat maar inmiddels ben ik een stuk wijzer, want cellular houdt in dat de ipad geschikt is voor het 4g netwerk in Amerika.

Inmiddels hebben we de iPad een paar weken in huis en wordt hij met veel plezier gebruikt. De iPad die wij hebben ontvangen is een refurbished iPad, dat houdt in dat het een iPad is die eerder is gebruikt maar grondig is nagekeken en gerepareerd. Je kunt ook refurbished iPhones kopen, voor deze smartphones geldt natuurlijk hetzelfde: eerder gebruikt, en gerepareerd.

Kenmerken iPad Air 2 Wi-Fi + Cellular

Deze iPad heeft 16GB geheugen. Dat is niet megaveel, maar voor ons is dat prima want hij wordt echt alleen gebruikt voor filmpjes en spelletjes van de kinderen. Verder heeft hij een werkgeheugen van 2GB. De cameraresolutie is 8 megapixel. De resolutie van een camera wordt in megapixels aangegeven. Als een sensor één megapixel heeft, dan zitten er op de sensor 1 miljoen pixels. Hoe meer pixels, hoe meer detail een foto bevat. 8 megapixel is prima. Wij zijn niet van plan om er veel foto’s mee te maken of af te drukken.

Het besturingssysteem is IOS 12 en de grootte van de iPad is als volgt:

  • Lengte: 177 mm
  • Breedte 240 mm
  • Diepte: 6 mm

Prettig in gebruik

Wij vinden deze iPad erg prettig in gebruik. Hij is niet te groot en voelt heel licht aan waardoor ook de kids hem gemakkelijk kunnen vasthouden. We hebben wel direct een handige hoes eromheen gekocht, zodat hij goed beschermd is.

En hoewel deze iPad al iets ouder is, heeft hij wel een Touch ID-vingerafdrukscanner, die je kunt gebruiken om in te loggen en waarmee je eventueel ook betalingen kunt doen. Verder vinden we hem snel en er mooi uit zien. Deze iPad is echt prima om zelf te gebruiken, maar ook voor je kids.

Schermtijd

Uiteraard hebben wij ook regels over schermtijd. Wil je weten welke? Lees dan dit artikel over schermtijd.

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Type to Search

See all results