Kunst aan de wand: een optie voor iedereen

Hoe leuk is het om een kunstwerk zo nu en dan te vervangen voor een ander prachtig werk? Het kan door kunst te huren!

Kunst aan de wand: ineens een betaalbare optie

Een paar maanden geleden interviewde ik Carolien voor Flair. Het interview ging over een waanzinnige reis die ze samen met haar man maakte, maar tijdens dit gesprek vertelde ze me ook dat ze schildert. Prachtige werken, vond ik direct. Alleen kunst, daar moet je diep voor in de buidel tasten. De witte muur achter onze bank pimp ik wel met leuke zwart-wit foto’s, dacht ik vorige week nog, maar nu ik van Carolien hoorde dat ze haar werken ook gaat verhuren, is kunst aan de wand ook ineens een optie!

Ik ben benieuwd hoe Carolien op het idee is gekomen voor het verhuren van haar werken: “Nou, dankzij een vaste bezoeker van mijn exposities. Hij was verliefd geworden op een van mijn schilderijen, maar… Het was wel groot. En niet goedkoop, vond hij. Kon ik het maar huren, verzuchtte hij. En zo ontstond het idee om mijn schilderijen te gaan verhuren. Het werkt heel simpel. Hier vind je een overzicht van alle -zowel kleine als grote- doeken die voor huurkoop in aanmerking komen. Het bedrag dat bij het schilderij staat betaal je zo lang als je wilt, maar nooit langer dan 48 maanden. Dan heb je namelijk de volledige prijs van het schilderij betaald en…. is het kunstwerk van jou!”

Gratis huren? Speciaal voor de lezeressen van mamaschrijft geeft Carolien korting op het huren van een van haar werken. Als je laat weten dat je via deze blog bij haar terecht bent gekomen, dan huur je 1 maand gratis! De minimale verhuurperiode bedraagt zes maanden.

Over Carolien: Carolien Wissing (1976) verhuisde 20 jaar geleden van het platteland naar de stad om naar de kunstacademie te gaan. Om meer grip op haar omgeving te krijgen koos zij als studierichting “architectonische vormgeving”. Na de academie onstond de behoefte haar omgeving te schilderen. Carolien maakt doeken in een sober kleurenpallet waarop grote architectonische, veelal verlaten, bouwwerken te herkennen zijn. Hierbij wordt zij geinspireerd door de randstedelijke rafelranden, daar waar de stad ophoud te bestaan en langzaam overgaat in het landschap van de natuur. Wissing creëert composities waar je als toeschouwer bijna ingezogen wordt, alsof je er zelf deel van uit maakt.

Carolien aan het werk.

Carolien aan het werk.

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Type to Search

See all results