Met de hand gegraveerd sieraden: mamaloves

Er zijn zoveel handmade sieraden op de markt, dat ik het lastig vind om de mooiste te vinden. Maar zoeken hoeft niet meer: ik heb mamaloves ontdekt. Stoere, stijlvolle en met de hand gegraveerd Ware beauties!

Een mooie manier om bijzondere, gelukkige of juist verdrietige gebeurtenissen een plek te geven.

Katrien (mama van drie meisjes) en Marije (mama van drie jongens) zijn goede vriendinnen en runnen samen mamaloves. Na een kennismaking met een ervaren goudsmid, in Marseille, die met de hand sieraden graveerde, ontstond het idee voor mamaloves. Katrien vertelt: “De goudsmid deed zijn werk met zoveel liefde, passie en vakmanschap, dat het ons echt ontroerde. We vonden het concept zo bijzonder dat het plan ontstond om zelf ook sieraden te ontwerpen, op eenzelfde ambachtelijke manier. Inmiddels zijn we een paar maanden verder en sinds eind oktober 2015 live met ons bedrijf. We graveren armbanden, kettingen en losse bedeltjes met de hand, en we hopen dat onze klanten dankzij mamaloves regelmatig stil zullen staan bij bijzondere, gelukkige of juist verdrietige gebeurtenissen. Ieder sieraad vertelt zijn eigen speciale story. Dat is direct ook wat we zelf het aller leukste vinden aan ons werk: een product maken dat echt raakt.”

Hartverwarmend: ontroerde klanten

“We halen inspiratie uit alle mooie dingen in het leven, zoals vriendschap en fijne momenten. Maar het contact met onze klanten inspireert ook enorm. We krijgen de leukste en meest bijzondere teksten om te graveren. Dat vinden we bijzonder omdat het soms om hele intieme verhalen gaat. Zo hebben we ooit een klein vliegtuigje gegraveerd op een armband voor een kindje wiens neefjes waren omgekomen bij de ramp met de MH17. Dat wij zo’n sieraad mogen maken, maakt ons werk heel bijzonder. Vooral wanneer we horen dat iemand echt ontroerd is door het cadeau, vinden we dat heel speciaal.”

Liever tijdloos dan alleen trendy

“We reizen regelmatig af naar verschillende sieradenbeurzen in Frankrijk en Italië. Daar zien we veel trends voorbij komen, maar wij focussen vooral op een tijdloos ontwerp. Het gaat ons namelijk om het verhaal dat een sieraad vertelt, en niet om de hippe kleur van het koord. We gebruiken alleen de beste materialen, allen afkomstig uit Frankrijk en Italië, zoals hoge kwaliteit sterling zilver en 18k verguld. Het waxkoord is gemaakt van een stevige kwaliteit katoen. We willen graag dat onze sieraden lang mooi blijven en daarom zit bij iedere bestelling een polijstdoekje. Wanneer je hiermee het sieraad zo nu en dan oppoetst, dan blijft het er prachtig uitzien.”

Grootse plannen voor 2016

Marije: “Uiteraard zijn we behangen met onze eigen sieraden, haha! Alles is namelijk goed met elkaar te combineren. De losse letterbeads passen bijvoorbeeld heel mooi bij de plaatjes. Onze huidige favoriet is ons nieuwe hartvormige plaatje. De verkopen gaan boven verwachting goed. Er staat zelfs al een Engelstalige .com versie van onze shop klaar, vanwege de groeiende vraag vanuit het buitenland. Halverwege 2016 hopen we onze nieuwe ontwerpen, ook voor jongens en mannen, te kunnen presenteren.”

WIN! Ben je ook warmgelopen voor al het moois van mamaloves? Doe dan mee aan de winactie. Mamaloves stelt namelijk een armband (ovaal, ter waarde van € 39,95) beschikbaar! LIKE zowel mamaschrijft als mamaloves op Facebook en DEEL dit bericht op je eigen pagina. Je mag de armband natuurlijk ook proberen te winnen voor iemand die je graag wilt verrassen. Tag haar dan in een reactie. Succes! Volgende week wordt de winnaar bekend gemaakt.

 

Volg mamaloves ook op instagram (#mamaloves.nl)

 

 

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Type to Search

See all results