Met Tafelziel decoreer je niet alleen je tafel, je stimuleert ook de creativiteit van je kind!

11 juni 2015

Alles mag en kan aan tafel.

Sinds een klein jaar ligt op mijn tafel een mooi op maat gemaakt Tafelziel: een dik, glanzend en doorzichtig zeil dat mijn tafel beschermd tegen van alles. Vette vingers, verf of klei, rode wijn en nog veel meer. Met een vochtige doek is alle viezigheid zo weer verdwenen en mijn mooie houten tafel, gemaakt van oud wagonhout, blijft mooi. Te gek! Ontzettend leuk ook dat de vraag ‘Waar komt dit zeil vandaan?’, me al heel vaak is gesteld. Veel mensen zijn het blijkbaar met me eens dat het zonde is om je tafel onder een tafelkleed te verstoppen. Al zijn er natuurlijk ook heus wel mooie tafelkleden te vinden. En wat me nu ook opvalt: ik loop niet direct panisch te doen wanneer mijn kinderen aan tafel knutselen. Alles mag en kan. En dat stimuleert de creativiteit van mijn mopjes. Waarschijnlijk heeft dat alles te maken met het feit dat knoeien en kliederen mág. De enige voorwaarde die ik stel is dat we samen alles opruimen en schoonmaken.

De origineelste tafeldecoratie ever.

Onlangs sprak ik met Floor, de eigenaresse van Tafelziel. Ik vertelde haar dat ik wel wat inspiratie kon gebruiken, wat betreft knutselarij. Ik ben zelf namelijk niet zo creatief, dus leuke tips altijd welkom. Floor deelde een leuke tip met me, waarvan ik denk dat jullie ‘m ook leuk vinden. Onder het Tafelziel kun je namelijk van alles ‘bewaren’ (check deze link voor inspiratie): foto’s, leuke kaartjes of knutselwerken. Door te werken met van die grote vellen hobbykarton, onder andere te koop bij boekhandels, kun je mooie voorwerpen uitknippen nadat je zelf iets hebt getekend of overgetrokken. Door dit aan de achterzijde te doen, mag je het gerust honderd keer fout doen, aan de voorkant zie je immers niets! Floor adviseert om lekker groot te werken, niet te priegelig, het liefst op lekkere knalkleuren. Worden vooral de kinderen heel blij van. En meer dan het karton, een potlood, lijm en een schaar heb je dan niet nodig. Nog een heel leuk idee om je tafel mee te decoreren: de verjaardagstaart! Vorige week vierde mijn zoon zijn zesde verjaardag en speciaal daarvoor maakte ik de tafel extra mooi met deze taart, plus een foto van hem.

Een Tafelziel winnen?

Een half jaar geleden mocht ik ook al een Tafelziel op maat maken en nu weer! Hiep hiep daarvoor, want wat veel mensen deden mee aan de actie! Like Tafelziel en mamaschrijft op Facebook en like & deel dit bericht op je eigen pagina. Wie weet ben jij dan de lucky basterd die over een tijdje ook dit mooie zeil op tafel kan leggen. Succes!

Kliederen mag, dus knutselen maar!

Kliederen mag, dus knutselen maar!

4 Reacties

 1. Helma keijzer

  Het lijkt me super zo’n tafelziel!!! Hier een crea meis van 4, het liefst in de weer met stiften, lijm, glitters, klei, verf en stempels!!! dus sta ik er vaak naast om.de tafel te beschermen…..
  Het lijkt me ook leuk om er onder steeds thema’s te maken. Dan kan mams (ik) ook lekker crea aan de slag.

  Antwoord
 2. Tamara

  wat is dit leuk! Elke keer een andere “achtergrond” op tafel! Bedankt voor dit artikel! Ik ben vanaf heden ook fan van Tafelziel! Prachtig!!

  Antwoord
 3. Mijntje

  Hoihoi, dit lijkt mij echt erg leuk om te mogen winnen. Wat een leuke actie zeg. Ik heb hem gelijk gedeeld en mijn familie en vrienden erop attent gemaakt. Heel veel succes met deze actie. En ik ga duimen. ^_^
  Groetjes en liefs,
  Mijntje.

  Antwoord
 4. Eef

  Heeeeeeel graag!!!!

  Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. Speelgoed opruimen. Met deze tips een leuke klus! - mamaschrijft - […] Met tafelziel decoreer je niet alleen je tafel, je stimuleert ook de creativiteit van je kind […]

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leonie Lindeboom

Mijn naam is Leonie, welkom op mijn website! Ik ben (uiteraard) moeder van inmiddels 3 kindjes. De jongste is nog een baby. Wij wonen in het altijd bruisende Amsterdam. Ons leven is vaak druk en chaotisch, maar bovenal is het heerlijk. Met ons vijven genieten we van alles wat de stad ons te bieden heeft en dat is elke dag weer een feest én een uitdaging. Genoeg om over te schrijven dus. Dit schrijven doe ik overigens niet alleen, maar samen met een aantal andere mama bloggers die allemaal hun eigen visie op hun leven met kids hebben. Veel leesplezier! Ben je ondernemer en wil je je bedrijf presenteren aan de leukste mama’s van Nederland? Of wil je zelf graag bloggen? Stuur een mail of bel even: leonievoormamaschrijft@gmail.com | 06-42204869.

Mis niks! Mamaschrijft op social:

Ook leuk om te lezen

Excuses van een nachtmoeder.

Excuses van een nachtmoeder.

Joske had zich altijd heilig voorgenomen om haar kind nooit bij haar in bed te laten slapen. Maar nu ze zelf een slechte doorslaper heeft, wil ze excuses maken.