Musthave. Onverwoestbare tas van Amsterdams marktzeil.

20 januari 2016

Ik hou van grote tassen. Ook al haat ik het wanneer ik dan veel te lang moet zoeken naar mijn huissleutels of telefoon.. Maar een grote tas is gewoon handig. Ik zeul mijn Macbook overal mee naartoe, dus die moet er in elk geval inpassen. En daarnaast natuurlijk al het andere wat een beetje vrouw nodig heeft, gedurende de dag. Op Instagram zag ik de gave UNBEGUN tassen voorbij komen. Deze beauties zijn gemaakt van gebruikte Amsterdamse marktzeilen. Amsterdam heeft een bijzonder plekje in mijn hart, dus ik was meteen getriggerd. Ik besloot contact op te nemen met Martijn, de founder van UNBEGUN (Oneindig, red.)

Geniaal idee

Martijn (26) woont in Amsterdam en vertelde dat hij zolang hij zich kan herinneren bezig is geweest met ondernemen. “Als kleine jongen werkte ik op de Amsterdamse markten om een extra zakcentje te verdienen. Ondanks dat de marktzeilen onverwoestbaar zijn, worden ze ongeveer iedere vijf jaar vervangen. Zo’n 10 jaar later aren later kwam ik op het idee om deze oude zeilen te hergebruiken. Ik vind het fascinerend dat je van heel sommige oude materialen weer iets nieuws kunt maken. Ik ben geen natuuractivist, maar waarom zou je iets weggooien als je het nog perfect kunt hergebruiken. Ik besloot dat ik alle producten lokaal wilde produceren. Het paste bij UNBEGUN. Ik vond namelijk dat een echt Amsterdams product niet in het buitenland geproduceerd dient te worden. Nadat ik de documentaire van Teun van de Keuken “De slag om de klerewereld”, waarin o.a. de slechte werkomstandigheden in buitenlandse fabrieken aan bod kwamen, werd mijn keuze voor lokale productie nog eens bevestigd.”

Eerlijke productie

“De zeilen worden eerst met de hand geknipt en grondig gewassen en uiteindelijk met de hand gestikt. Het hele proces is arbeidsintensief, maar toch voelt het goed: het eindresultaat is er ook naar. Voor mij is het belangrijk dat iedereen die bijdraagt aan de producten, mee profiteert. Van naaister tot de consument, maar ook het milieu. We zijn nog maar net begonnen en op dit moment werk ik samen met een klein clubje betrokken en kundige naaisters. Nu kunnen we de vraag goed aan, maar wanneer de vraag toeneemt, dan ga ik samenwerken met een grotere groep naaisters. De UNBEGUN naaisters zijn trouwens ook betrokken bij de ontwerpen. De collectie lijkt vrij klein, maar iedere tas is verkrijgbaar in minimaal 8 kleuren. En de shopper is zelfs in meer dan 40 kleurencombinaties verkrijgbaar. Binnenkort komt er een tweede shopper met iets kortere hengsels, een vakje en een sluiting. En later dit jaar gaan we de langverwachte rugtas lanceren. Deze zal net als onze messengerbag een spat-waterdichte backpack worden. Op dit moment is onze collectie in Amsterdam, Alkmaar en Hilversum verkrijgbaar en uiteraard online, maar zoals het nu lijkt gaan we onze verkooppunten snel uitbreiden zodat UNBEGUN overal in Nederland verkrijgbaar is. Onze tevreden klantenkring groeit met de dag en telkens wanneer ik iemand met een UNBEGUN tas rond zie lopen, dan maakt mijn hart een sprongetje.”

WIN + korting

Ik heb inmiddels dit prachtige exemplaar in mijn bezit en ik ben er reuze blij mee! Ook zin in een UNBEGUN tas? Door dit bericht te liken en te delen en vrienden te worden met zowel UNBEGUN als mamaschrijft, maak je kans. Daarnaast geeft Martijn alle mamaschrijft lezeressen sowieso 15% korting. Voer de code mamaschrijft in bij je bestelling en de korting wordt automatisch verrekend.

Tas van Amsterdams markzeil: geniaal

Musthave: een tas van UNBEGUN

 

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leonie Lindeboom

Mijn naam is Leonie, welkom op mijn website! Ik ben (uiteraard) moeder van inmiddels 3 kindjes. De jongste is nog een baby. Wij wonen in het altijd bruisende Amsterdam. Ons leven is vaak druk en chaotisch, maar bovenal is het heerlijk. Met ons vijven genieten we van alles wat de stad ons te bieden heeft en dat is elke dag weer een feest én een uitdaging. Genoeg om over te schrijven dus. Dit schrijven doe ik overigens niet alleen, maar samen met een aantal andere mama bloggers die allemaal hun eigen visie op hun leven met kids hebben. Veel leesplezier! Ben je ondernemer en wil je je bedrijf presenteren aan de leukste mama’s van Nederland? Of wil je zelf graag bloggen? Stuur een mail of bel even: leonievoormamaschrijft@gmail.com | 06-42204869.

Mis niks! Mamaschrijft op social:

Ook leuk om te lezen

Excuses van een nachtmoeder.

Excuses van een nachtmoeder.

Joske had zich altijd heilig voorgenomen om haar kind nooit bij haar in bed te laten slapen. Maar nu ze zelf een slechte doorslaper heeft, wil ze excuses maken.