Muurdecoratie van KEK Amsterdam. Nu met winactie.

21 maart 2016

Een aantal jaren geleden schreef ik al eens over KEK Amsterdam. Dit leuke bedrijf is in 2010 opgericht door Bas, Evert en Barbara Kok, twee broers en een zus. Hun passie voor interieur, en dan met name muurdecoratie, ligt aan de basis van KEK. Dit leuke trio vormt een ijzersterk team dat de afgelopen jaren heel succesvol aan de weg heeft getimmerd. Tijd voor een update vond ik, dus ik nam contact op met Barbara.

Jullie begonnen vijf jaar geleden met muurstickers, maar het assortiment is flink uitgebreid. Vertel eens?

“Het begon inderdaad met muurstickers en dat vormt nog steeds de basis van ons assortiment. Sinds een aantal jaren hebben we ook behang, supergrote kleurplaten en kartonnen kattenpandjes. En helemaal nieuw, sinds de introductie bij showUP, afgelopen 7 en 8 februari, zijn de behangranden en posters. Ons geheim is denk ik dat we oog hebben voor mooie dingen, in combinatie met creativiteit en kwaliteit.

Stel, ik wil de kinderkamer wat leuker, gezelliger maken. Wat zou je mij adviseren?

“Kijk eerst naar de mogelijkheden die er zijn om één bepaalde muur eruit te laten springen, bijvoorbeeld door middel van een wandvullend behang (ik vind Wallpaper Stories heel gaaf) of een klein stukje met mooi patroonbehang, of een supergrote kinderboom, zoals bijvoorbeeld de Forest Friends Tree XL groen. Deze boom is inclusief heel veel stickers van bosdieren, dus je bent echt in een keer helemaal klaar. Wanneer je alleen maar wat accenten wilt aanbrengen, plak dan eens een Egel op een plint, of een Hertje op de rand van een commode, zodat het net lijkt of ‘ie er daadwerkelijk op zit.”

Wie ontwerpt jullie producten en hoe raken jullie zelf geïnspireerd?

“Evert is onze ontwerper, verantwoordelijk voor nieuwe producten, de website en allerlei instore materialen voor de winkels die onze producten verkopen. Inspiratie kan overal vandaan komen: wat bij mij heel goed werkt is goed om je heen kijken en dingen anders proberen te zien.”

Hoe ziet je eigen huis eruit, heel erg KEK, of valt dat wel mee?

“Ik woon samen met mijn vriend in de Amsterdamse wijk De Baarsjes (West), in een fijn dubbel bovenhuis met een dakterras (waar we onszelf elke zomer weer heel gelukkig mee prijzen!). Ons interieur is een mix van strak wit, met een paar design klassiekers waaronder de Eames Loungechair. Geen echte helaas, maar een mooie replica. Verder gezellige kleden (blauwtinten) en een grote eettafel waar we zo nu en dan aan werken. En uiteraard heb ik wel wat KEK-spullen in huis. Zo hebben we in de gang een lambrisering waar een aantal vogeltjes uit de Birds collectie op zitten.”

Wat is het leukste compliment ooit van een klant?

“Wat een lastige vraag. We krijgen regelmatig leuke reacties van klanten. Één klant was bijvoorbeeld helemaal verliefd op het behang met Dikkertje Dap (Wallpaper Stories, Giant Giraffe). Dat vind ik erg leuk om te horen: dat mensen echt verliefd zijn op onze spullen.”

Toekomstdroom wat betreft KEK?

Dat KEK Amsterdam nog meer een gevestigde naam wordt als het gaat om eigenzinnige muurdecoratie. Niet alleen in Nederland, maar ook daarbuiten. In Belgie en Duitsland doen we het al goed, maar hopelijk volgen er nog veel meer landen. Wat in elk geval een mooie bijdrage zal leveren aan onze ambitie, is een hele nieuwe collectie behang voor volwassenen.

WIN! KEK Amsterdam stelt drie posters beschikbaar in een winactie. Wil jij een van de 24 posters winnen, waarvan 15 met de mooie retro afbeeldingen van Fiep Westendorp? LIKE zowel mamaschrijft als KEK Amsterdam op Facebook en Instagram en DEEL dit bericht op je eigen pagina. Volgende week worden de winnaars bekend gemaakt.

 

 

 

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leonie Lindeboom

Mijn naam is Leonie, welkom op mijn website! Ik ben (uiteraard) moeder van inmiddels 3 kindjes. De jongste is nog een baby. Wij wonen in het altijd bruisende Amsterdam. Ons leven is vaak druk en chaotisch, maar bovenal is het heerlijk. Met ons vijven genieten we van alles wat de stad ons te bieden heeft en dat is elke dag weer een feest én een uitdaging. Genoeg om over te schrijven dus. Dit schrijven doe ik overigens niet alleen, maar samen met een aantal andere mama bloggers die allemaal hun eigen visie op hun leven met kids hebben. Veel leesplezier! Ben je ondernemer en wil je je bedrijf presenteren aan de leukste mama’s van Nederland? Of wil je zelf graag bloggen? Stuur een mail of bel even: leonievoormamaschrijft@gmail.com | 06-42204869.

Mis niks! Mamaschrijft op social:

Ook leuk om te lezen

Excuses van een nachtmoeder.

Excuses van een nachtmoeder.

Joske had zich altijd heilig voorgenomen om haar kind nooit bij haar in bed te laten slapen. Maar nu ze zelf een slechte doorslaper heeft, wil ze excuses maken.