Prachtige Prints en Posters!

Myra van der Straaten (44) is mama van vier: Luna (14), Pablo (12), Seraph (7) en Coco (5) en eigenaar van webshop Prints en Posters

Myra van der Straaten (44) is mama van vier: Luna (14), Pablo (12), Seraph (7) en Coco (5) en eigenaar van webshop Prints en Posters. Een pittige combinatie, maar, mailt Myra: “Mijn grootste prioriteiten zijn mijn relatie en het gezin. Dat klinkt heel cliché, maar ik geloof daar heilig in. Als ons nest goed voelt dan hebben we allemaal de ruimte om te floreren.” Prachtig motto! Ik wil meer weten over deze drukke moeder die gezin met haar eigen webshop combineert.

De studio is mijn terrein

Myra: “We wonen in een mooi, groot huis in Vlissingen. Op tien minuten lopen van boulevard en strand. Ons huis is eigenlijk een dubbel woonhuis, inclusief mijn eigen studio. Als ik wil, rol ik zo vanuit mijn bed achter de Mac. Thuis werken vind ik heerlijk. De kinderen weten dat de studio mijn terrein is. Soms zit er een kind naast me, zoet te kleuren aan het bureau en dat is hartstikke fijn. Dan willen ze gewoon even mijn aandacht, en dan krijgen ze dat natuurlijk! Toen Seraph 1 jaar was, kreeg ik een geweldige kans om voor de Zeeuwse provincie te werken aan een heel mooi project. Drie jaar lang heb ik samen met twee andere creatieven door de provincie gezworven om zo het Zeeuwse DNA in beeld te brengen. Deze klus gaf een enorme impuls aan mijn grafische bureau. Toen ons vierde kindje werd geboren, besloot mijn man om fulltime huisvader te worden. Dit was hij vier jaar lang en dat was een hele bijzondere periode die geen van ons had willen missen. Inmiddels zit ons jongste kuiken alweer in groep twee en werkt mijn man weer buitenshuis.”

Een succesvolle combinatie van online en offline

“Nadat ik 10 jaar lang had gewerkt voor bedrijven en organisaties, liep ik creatief gezien een beetje vast. Toen ik op een gegeven moment Etsy leerde kennen, ging er een wereld voor me open; dit was de kans om eigen ontwerpen te gaan verkopen! De verkoop van mijn eerste, zelf ontworpen posters, liep direct goed. Ik kwam erachter dat er zelfs klanten waren die posters kochten om ze vervolgens in eigen land door te verkopen. Ik had een vaste klant in Australië en ook in Beiroet. Ik vond het fantastisch! Na twee jaar Etsy was ik zeker genoeg over mijn eigen werk: ik opende mijn eigen webshop. Prints en Posters bestaat sinds maart 2015 en elke maand groeit het aantal bezoekers en verkopen. Onlangs maakte ik kennis met iemand die pop-up shops opzet en dankzij dit contact verkoop ik nu ook kaarten en posters in een aantal stenen winkels. Ik hoop dat ik dit kanaal in de toekomst meer kan uitbreiden, want de combinatie online en offline werkt goed. Ontwerpen is voor mij een organisch proces. Ik denk eigenlijk nooit na over nieuwe ontwerpen. Die worden als het ware geboren.”

Een mooi motto: rise and shine

“Er hangt één poster van mezelf in de studio. De tekst Rise and Shine vind ik zo treffend. Ik vind dat iedere mens mag opstaan in zijn eigen identiteit, persoonlijkheid en talenten. De poster is als het ware een soort motivatie voor mijzelf en ook voor anderen. Ik vind het belangrijk dat mensen opbloeien. En ik hoop ook dat mijn ontwerpen daar een steentje aan bijdragen. Zelf ben ik dol op de posters met kinderversjes. Mijn eigen kinderen zijn er iets te oud voor inmiddels. Mijn oudste dochter vindt de citaten zelfs ‘vreeeeselijk cliche!’. Ze heeft wel een beetje gelijk, maar ja, citaten dragen nu eenmaal veel waarheid in zich, haha. Ik weet dat het voor sommige mensen lastig is om te kiezen wat ze aan welke wand willen hangen. Ik vind het heel leuk om mee te denken en ik nodig mensen dan ook graag uit om foto’s te mailen. Dan kan ik ze aan de hand daarvan advies geven. Mijn ontwerpen zijn aan te passen, afhankelijk van wensen. Je kunt de prints bijvoorbeeld in verschillende maten en kleuren bestellen. Of zelfs iets totaal eigens, dus maatwerk, wat niet in mijn webshop te koop is.”

 

WIN! Myra stelt maar liefst drie posters (A3) beschikbaar voor de winactie: namelijk ‘Olifantje in het bos‘, in roze of mint, ‘Schaapje schaapje heb je witte wol’ en ‘In de maneschijn’. Kans maken is easy: LIKE zowel mamaschrijft als Prints en Posters op mamaschrijft en DEEL dit bericht op je eigen pagina. Vergeet ook niet om aan te geven naar welke poster je voorkeur uitgaat. 19 november 2015 worden de winnaars bekend gemaakt!

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Type to Search

See all results