Review: de Minimeis, een drager voor op de schouders! Inclusief kortingscode.

Joske testte de Minimeis uit, een stoere drager waarmee je je kind op je schouders in plaats van op je rug of buik draagt.

Een van oorsprong Noorse kinderdrager voor de hele familie, is hoe Minimeis zich presenteert. Een drager, gemaakt door een stel hippe bebaarde vaders uit Noorwegen, die je voor kinderen tussen de 6 maanden en 5 jaar oud kunt gebruiken. Een drager die je gemakkelijk meeneemt op nieuwe avonturen en één die je zonder veel gedoe kunt gebruiken. Kijk, dat klinkt goed! Want bij draagdingen denk ik vooral aan veel losse touwen, een bewegend kind dat er bijna uitdondert als je ’m erin probeert te manoeuvreren en stressaanvallen nog voor je op weg bent. Een drager die gemaakt is met als doel ‘’de beste en fijnste kinderdrager’’ te zijn, is dus zeker een test waard!

Compact op te vouwen

Al voor de Minimeis bij ons afgeleverd werd, wilde ik kijken wat voor vlees in ik de kuip had. Ik zag in eerste instantie een soort hoog en stellage-achtig ding afgebeeld op de website, dat niet echt praktisch leek. Bij het uitpakken van het pakket bleek dat ik het mishad: De Minimeis is superhandig op te vouwen tot een compact pakje, waardoor je ‘m gemakkelijk mee kunt nemen. Stellage? Nee. Hoog? Nope, not yet. Niet praktisch? About to find out!

Minimeis opgevouwen

Op pad met de Minimeis

Op een mooie zondagochtend besloten we de Minimeis uit te proberen. De man des huizes had de instructievideo goed bekeken en trok de conclusie dat het gebruik ‘’echt simpel’’ moest zijn. Ik was nog wat huiverig. Hoe kan een kind zo hoog zitten en zonder veel gedoe zelfstandig erin gezet worden? Dat werd snel duidelijk. Voordat je je telg erin propt, is het verstandig om de banden om je borst en onder je oksels af te stellen op je lijf, net zoals bij een normale rugzak. Vervolgens grijp je minime in z’n nekvel en til je ‘m over je hoofd, precies zoals je ‘m op je nek zou zetten. Tot slot doe je de gesp dicht om de taille van je hartendief en zorg je dat z’n beentjes goed vast zitten.

Nadat Ian en ik deze stappen doorgesproken hadden, gingen we over tot actie. Cas vond het superleuk om zo hoog op z’n vaders schouders gehesen te worden en keek direct z’n ogen uit. In principe kun je, als je een beetje doorhebt hoe de banden werken, je in je eentje redden met de Minimeis. Je kunt zonder hulp je kind installeren en direct op avontuur, aldus de Noorse hipsters. Ian kreeg Cas er in een wip in, maar het werd wat lastiger toen we de zekeringen om Cas heen vast wilden zetten. Cas heeft namelijk ook graag de touwtjes in handen (letterlijk). In het geval van een stuiterbal, is het wijsheid om je kind af te leiden met iets kleins, zodat ‘ie even rustig rechtop blijft zitten tijdens het vastzetten van de veiligheidsbanden. Dit hoeft echt maar kort, want de Minimeis zat inderdaad binnen no time goed vast en de trossen konden los.

Cas zat tijdens de wandeling prinsheerlijk op z’n vaders schouders en keek z’n ogen uit.

De Minimeis ondersteunde ook goed in zijn rug. Cas zat stevig genoeg vast om veilig te zitten en los genoeg om lekker mee te bouncen. Voor Ian was het in het begin wat wennen om een ding met best wat gewicht boven zich uit te hebben steken. De balans wordt daardoor anders, maar na een paar stappen wen je daar snel aan. Je kunt het vergelijken met het gevoel van een backpakrugzak. De Minimeis zat verder erg comfortabel en niet geheel onbelangrijk: hij ziet er supertof uit. We hadden veel bekijks en de Minimeis lokte veel (positieve) reacties uit. Tijdens een korte wandeling kwam de Minimeis met vlag en wimpel door de test, maar hoe zit dat als je wat langer gaat lopen? Vinden vader en zoon het dan ook nog zo’n succes?

Review: de Minimeis, een drager voor op de schouders! Inclusief kortingscode.

Lange wandeling met de Minimeis

Ook tijdens een langere wandeling (c.a. 1,5 uur) bleef de Noorse tank onder de kinderdragers z’n reputatie trouw. Cas verveelde zich geen seconde en zat als een Noorse Viking stevig op zijn vloot. De drager bleef stevig zitten en het gewicht was goed te tillen door de ergonomische vorm die op een rugzak lijkt. Ook het ontmantelen van deze ogenschijnlijke heftige stellage is geen probleem. De klikkers los, kind over je hoofd weer naar beneden en klaar is Kees. Met een makkelijke lus aan de achterkant vouw je ’t ding in elkaar, waardoor ‘ie zo de kelderkast inkan.

Review: de Minimeis, een drager voor op de schouders! Inclusief kortingscode.

Review: de Minimeis, een drager voor op de schouders! Inclusief kortingscode.

Kortom? Wat vonden wij van de Minimeis?

Een drager die je gemakkelijk mee kunt nemen, die je snel in gebruik neemt en veilig en stevig zit. Je kindje kan veel zien en onze zoon leek zich veel minder te vervelen dan in de wagen. Het gewicht van je koter is goed te dragen door de vorm die lijkt op een rugzak en hij ziet er tof uit.

Let wel op dat je kind niet met z’n koppie tegen dingen aanknalt. Ian meet 1,93m en met Cas erboven op is dat best een vuurtoren die onder deuren en luifels door moet! Al met al vonden we de Minimeis echt een topding en de gemakkelijkste drager die we tot nu toe gebruikt hebben.

Kortingscode

Namens Minimeis mogen wij de lezers van mamaschrijft een kortingscode aanbieden ter waarde van 25 euro. Deze korting is geldig tot het einde van deze maand. Dus zoek jij een stoere drager die makkelijk in gebruik is, dan is deze Noorse topper perfect voor je! Gebruik code mamaschrijft om 25 euro korting te krijgen. Meer informatie over deze drager vind je op Minimeis.nl.

Lees ook:

Waarom de overgang naar een derde kind makkelijker is.

Ik ben burgerlijk en I fucking love it!

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Type to Search

See all results