SOUL Amsterdam, fair trade schoenen en tassen

25 januari 2017

Ik leerde Aafke twee jaar min of meer kennen toen we contact hadden over een heerlijk verblijf voor mij en mijn gezin in het allerleukste en mooiste pop-up hotel van Italië, Novanta. Aafke heeft een eigen marketingbedrijf en hielp de Novanta-mannen destijds om hun concept in de markt te zetten. En of dat gelukt is! Tijdens mijn vakantie in Denemarken, twee weken terug, ontving ik een mail van Aafke waarin ze vertelde over een nieuw concept, SOUL Amsterdam. Weer zoiets leuks! En ook nog eens met een mooie fair trade gedachte erachter. Met name vanwege dat laatste wilde ik graag meer weten. Omdat ik geloof dat jullie ook warm zullen lopen voor dit mooie merk, laat ik Aafke graag aan het woord:

Andrew en Aafke, een topteam

Andrew en Aafke, een topteam

Trendy, fair trade en deels gerecycled

Aafke (38): “SOUL Amsterdam is ontstaan vanuit reislust en liefde voor avontuur, gemak en comfort, eerlijkheid en respect voor de natuur. We verkopen fair trade, deels gerecyclede schoentjes en tassen. Ik ben al lang werkzaam in marketing en sinds vier jaar run ik mijn eigen marketingagency Masterbrand, waarbij ik veel mediabedrijven als klant heb. Heel leuk om te doen en het geeft meer vrijheid om tijd te besteden aan andere speciale projecten en ondernemingen. Ik werk samen met met mijn vriend Andrew (34). Hij komt uit Londen en woont sinds twee jaar in Amsterdam. In zijn functie als project director van een Engels bedrijf heeft hij de flexibiliteit om overal zijn werk te kunnen doen zolang er een goede wifi-verbinding is. Wij zijn allebei avontuurlijke reizigers, houden van sportieve vakanties en door ons werk en onze zelfstandigheid kunnen we gelukkig nog vaak weg. Een van onze hobby’s is onze oude Mercedes Camper van uit 1960. Een omgebouwde brandweerwagen waarmee we in NL en Europa regelmatig leuke tripjes maken. De Mercedes kwam voor SOUL ook uitstekend van pas, want het is nu onze Mobile Shop waarmee we op de Sunday Markets staan.”

Hot in Laos

“Tijdens onze trips staan we het liefst zo dicht mogelijk in de natuur en in contact met de lokale cultuur. We hebben onze ‘radars’ altijd open staan voor nieuwe kansen en leuke initiatieven en zo ontstond SOUL Amsterdam. In Laos ontdekten we de super comfortabele schoentjes (ze voelen als pantoffeltjes!). De ideale combinatie van makkelijk, licht, trendy en comfort. Een heel mooie handgemaakt product, deels gerecycled, duurzaam en vooral heel leuk onder allerlei outfits. We hebben contact gezocht met de familie die deze schoenen produceert en we zijn met hen een fair trade partnerschap aangegaan. Een geweldig product, dat voelt alsof je op je blote voeten in het zand loopt. Er wordt heel veel aandacht gegeven aan het vervaardigen en daarom betalen we ook een faire prijs aan de familie.

Hetzelfde geldt voor de tassen.

Samen met Patcharaphon, een meisje dat we in Bangkok ontmoetten en daar art-school doet, ontwerpen we de modellen en stellen designs samen. De tassen verkopen nu al zo goed dat we inmiddels bezig zijn met het uitbreiden van de collectie. In de herfst volgen er grotere modellen met meerdere vakken en reistassen. Het spontane van deze samenwerkingen en de aandacht voor de ambacht past in onze levensstijl. Wij proberen ook zoveel mogelijk vrolijk en bewust te leven. Daarom SOUL.”

Eerste favoriet

“Wij geloven dat je van makkelijke, leuke schoentjes en tassen nooit teveel kunt hebben. En daarnaast is dit idee ontstaan uit eigen behoefte om makkelijk en licht, maar zeker ook hip en leuk over straat te gaan. Zeker in de lente en het zomerseizoen zijn de instap-SOUL’s geweldig, maar voor de herfst en winter ontwikkelen we nu een uitgebreide collectie hoge schoenen met veter. De tassen zijn de ultieme ’tweede’ handtas, maar je zult merken dat ze al snel je eerste favoriet worden, haha. De beste producten ontstaan vaak uit eigen ervaring en behoefte. En ondertussen blijven we nieuwe ideeën bedenken en uitvoeren.”

DSC_8473

Grote dromen

“We gunnen iedereen de hemel aan de voeten en om de schouders en hopen natuurlijk op zoveel mogelijk blije klanten. Maar ook de samenwerking met de mensen in Laos en Bangkok willen we verder verdiepen. Dat maakt het zo ontzettend leuk om te doen. Binnenkort willen we die kant weer op om de band sterk te houden. We zullen terugkomen komen met nieuwe inspiratie en nog meer mooie verhalen. Ik kan nu al wel verklappen dat we ook bezig zijn met een kinderlijn. Ook deze zal gekenmerkt zijn door de simplicity van SOUL: schoenen en tassen. Simpel, duidelijk en vooral goed van kwaliteit. Onze grote droom? Naast SOUL Amsterdam, ook een SOUL London, een SOUL Berlin of misschien wel een SOUL New York! Het is altijd goed om te dromen, is het niet?”

WIN!

Wil jij een tas en een paar schoentjes naar keuze winnen? LIKE zowel mamaschrijft als  SOUL Amsterdam en DEEL dit artikel op jouw tijdlijn. De winnaar wordt eind september 2016 bekend gemaakt. SOUL Amsterdam is via webshop, FB en Instagram te volgen.

Lees ook: Een goed doel steunen en meteen de nieuwe collectie shoppen

1 Reactie

  1. Lydwien

    Echt leuk merk!
    (H)eerlijke producten, die schoentjes zijn cute en de tas is ook erg handig.
    Ik ga zeker zo’n tas aanschaffen, goede verantwoorde vervanger van de plastic tasjes die gelukkig niet meer uitgegeven worden!

    Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

  1. Geen last meer van stinkende en jeukende scheenbeschermers. - mamaschrijft - […] SOUL Amsterdam, fair trade schoenen en tassen […]

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leonie Lindeboom

Mijn naam is Leonie, welkom op mijn website! Ik ben (uiteraard) moeder van inmiddels 3 kindjes. De jongste is nog een baby. Wij wonen in het altijd bruisende Amsterdam. Ons leven is vaak druk en chaotisch, maar bovenal is het heerlijk. Met ons vijven genieten we van alles wat de stad ons te bieden heeft en dat is elke dag weer een feest én een uitdaging. Genoeg om over te schrijven dus. Dit schrijven doe ik overigens niet alleen, maar samen met een aantal andere mama bloggers die allemaal hun eigen visie op hun leven met kids hebben. Veel leesplezier! Ben je ondernemer en wil je je bedrijf presenteren aan de leukste mama’s van Nederland? Of wil je zelf graag bloggen? Stuur een mail of bel even: leonievoormamaschrijft@gmail.com | 06-42204869.

Mis niks! Mamaschrijft op social:

Ook leuk om te lezen

Excuses van een nachtmoeder.

Excuses van een nachtmoeder.

Joske had zich altijd heilig voorgenomen om haar kind nooit bij haar in bed te laten slapen. Maar nu ze zelf een slechte doorslaper heeft, wil ze excuses maken.