Tip: Voorlezen uit Wat een pech, mijn naam is weg!

19 april 2016

Verschillende wetenschappelijke onderzoeken hebben uitgewezen dat je kind regelmatig voorlezen, al vanaf zeer jonge leeftijd, ontzettend veel invloed heeft. Het zorgt er onder andere voor dat je kind makkelijker vaardigheden ontwikkelt op taalgebied maar ook op sociaal-emotioneel gebied. Wij lezen thuis veel en ook de kids beleven er, nog steeds, plezier aan. Ze lezen inmiddels zelf, trouwens.

Wat een leukerd!

Wat een pech, mijn naam is weg!’ is uniek in zijn soort, want kinderen spelen hierin zelf de hoofdrol: de naam van het kindje dat dit heerlijke prentenboek cadeau krijgt staat namelijk centraal. Het verhaal gaat over een kindje dat zijn naam is verloren en tsja, wat doe je dan? Dan ga je op zoek naar elke ‘verloren’ letter. Gaandeweg het verhaal komt het kind allerlei bizarre wezentjes tegen, die hem steeds een letter teruggeven. De illustraties zijn fantastisch en kinderen worden helemaal in het verhaal getrokken, het gaat immers om hem!

Blije Bo

Ik gaf het boekje cadeau aan de dochter van een vriendin. De mama van Bo liet me net weten dat dit boek inmiddels tot een van de favoriete voorleesboekjes behoort. Mama Sandra: “Bo is met haar twee jaar nog een beetje aan de jonge kant om dit boek voor te lezen zoals het bedoelt is, maar we hebben geluk, haar naam bestaat maar uit twee letters en het leuke is, langzaam maar zeker begint er wel iets te dagen wanneer we haar vragen waar de B nu toch is gebleven. Voor Bo draait het nu vooral om de mooie kleuren en de verhalen die wij vertellen over de gekke figuurtjes die haar helpen. Ondertussen genieten wij ook erg van het voorlezen. De prenten zijn echt bijzonder mooi!”

Een prachtige prentenboek om cadeau te geven

Een prachtige prentenboek om cadeau te geven

 

Lost My Name: een wereldwijd succes

Het hele persoonlijke aspect vind ik enig en ik sta zelfs op het punt om een tweede boek cadeau te geven aan het jarige zoontje van een vriendin. Op de site Lostmy.name maak je het boek heel makkelijk zelf. Je vult de naam van het kind, het geslacht en de taal waarin je het boek wilt ontvangen in en vervolgens heb je een tijdje geduld nodig, want het boek is wereldwijd een mega succes. Lost My Name wordt al in meer dan 150 landen aan een miljoen kinderen voorgelezen. De prijs bedraagt €23,99 en de boeken worden wereldwijd gratis verzonden.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leonie Lindeboom

Mijn naam is Leonie, welkom op mijn website! Ik ben (uiteraard) moeder van inmiddels 3 kindjes. De jongste is nog een baby. Wij wonen in het altijd bruisende Amsterdam. Ons leven is vaak druk en chaotisch, maar bovenal is het heerlijk. Met ons vijven genieten we van alles wat de stad ons te bieden heeft en dat is elke dag weer een feest én een uitdaging. Genoeg om over te schrijven dus. Dit schrijven doe ik overigens niet alleen, maar samen met een aantal andere mama bloggers die allemaal hun eigen visie op hun leven met kids hebben. Veel leesplezier! Ben je ondernemer en wil je je bedrijf presenteren aan de leukste mama’s van Nederland? Of wil je zelf graag bloggen? Stuur een mail of bel even: leonievoormamaschrijft@gmail.com | 06-42204869.

Mis niks! Mamaschrijft op social:

Ook leuk om te lezen

Excuses van een nachtmoeder.

Excuses van een nachtmoeder.

Joske had zich altijd heilig voorgenomen om haar kind nooit bij haar in bed te laten slapen. Maar nu ze zelf een slechte doorslaper heeft, wil ze excuses maken.