Tips voor een kinderkledingkast.

Als je kindje ouder wordt, dan zul je merken dat ze steeds meer ruimte nodig hebben om hun kleding op te ruimen. Een nieuwe kinderkledingkast is dan vaak noodzakelijk.

Een kinderkledingkast is natuurlijk niet iets wat je elke dag koopt. Het is dan ook een keuze waar je goed over moet nadenken. Daarom delen wij graag een aantal tips om je hiermee te helpen.

De ruimte

De kinderkledingkast is een van de grootste onderdelen van de kinderkamer. Samen met het kinderbed vormt dit het hart van de kamer. Het is daarom belangrijk om goed rekening te houden met de ruimte die de kast inneemt. Bij genoeg ruimte is het verstandig om te kiezen voor een volwaardige kast, maar bij minder ruimte is het verstandig om te kiezen voor een kleinere kast. Om de kast kleiner te houden kun je kiezen voor een lage kast, maar een hoge smalle kast is ook een optie.

De indeling

De indeling van de kledingkast is ook een belangrijk punt als je een kinderkledingkast uitzoekt. Heb je voldoende ruimte om alle spullen kwijt te kunnen? Zorg ervoor dat je in ieder geval dat je genoeg van het volgende hebt:

  • Legruimte
  • Hangruimte
  • Lades

Dat zijn de meest essentiële onderdelen van de kast. Daarnaast kun je ook nog kijken naar accessoires zoals een schoenenrek of opbergmanden.

Het materiaal

Bij een kledingkast is het belangrijk om te kijken naar het materiaal. Want je wilt voorkomen dat je een gammele kast in elkaar zet. Wie kent ze nog niet van vroeger, van die kasten met een gammele plaat die na een jaar al in elkaar zakte en kasten met scheef hangende deurtjes. Om dit te voorkomen is het belangrijk dat je voor de juiste materialen kiest waardoor de kast jaren meekan. kijk eens bij Kastengigant voor de mogelijkheden om een kledingkast samen te stellen!

Het ontwerp

Als laatste is het goed na te denken over het ontwerp van de kast. Een goede kinderkledingkast kan vele jaren meegaan, dus het is belangrijk dat je kiest voor een tijdloos ontwerp. Daarnaast is het bij het ontwerp ook belangrijk om na te denken over de type deuren. Kies je voor schuifdeuren of gewone draaideuren? Zorg er ook voor dat het ontwerp past bij de rest van de kamer. Als je meer inspiratie zoekt voor het inrichten van de kinderkamer raad ik je aan om dit stukje eens te lezen!

Dit waren onze tips om jou te helpen bij het kiezen van een leuke nieuwe kinderkast. Heb jij al ideeën voor hoe het eruit komt te zien? Laat het weten in de comments.

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Type to Search

See all results