Urenlang kleurplezier met de XL kleurplaten van Very Mappy

21 oktober 2015

Ik geloof dat ik ongeveer anderhalf jaar geleden kennismaakte met de XL kleurplaten van Very Mappy en dat was liefde op het eerste gezicht. Mijn kinderen, en veel van hun vriendjes, zijn dol op kleuren en aan goede viltstiften, potloden en tekenpapier en- of kleurplaten ontbreekt het hier dan ook nooit. Maar zo’n mega mega kleurplaat van Very Mappy, die hadden we nog niet eerder gezien.. Ik legde de plaat op de grond en vier kinderen doken erop af, om pas een uur later te stoppen. Niet dat de kleurplaat af was, want die staat garant voor meerdere uren kleurplezier. Very Mappy is heel lekker bezig en onlangs brachten ze een nieuwe versie uit: een megaplaat van heel Europa! Tijd voor een gesprekje met de creatieve dames achter dit gave concept: Mans en Annemiek.

Nog even in het kort voor de mensen die Very Mappy niet kennen. Wat doen jullie precies?

“Wij maken hele grote speel- & kleurplaten van Amsterdam, Nederland en Europa. Zo kunnen kinderen thuis op avontuur en leren ze spelenderwijs de wereld om zich heen kennen. En trouwens niet alleen de kinderen, want ook ouders, opa’s en oma’s en ooms en tantes kleuren vol enthousiasme mee. De hele familie kan urenlang samen spelen en leren, zónder tv of tablet en boordevol creativiteit en fantasie.”

Het lijkt alsof Very Mappy in korte tijd hard is gegroeid: wat is jullie geheim?

“We vinden het gewoon ontzettend leuk om creatief speelgoed te maken waarbij écht samen gespeeld kan worden. We zijn allebei tante en spelen heel graag samen met de kinderen. Maar na een half uur spelen met autootjes, zijn we zelf eerlijk gezegd ook wel toe aan iets waar we zelf ook veel plezier aan beleven. Met Very Mappy kan dat heel goed. Het maken van een nieuwe plaat doen we met heel veel toewijding. Van de kleinste details in de tekeningen tot aan het contact met onze klanten: overal besteden we veel tijd en aandacht aan.”

Hoe komt een nieuwe kleurplaat tot stand?

“Voordat we beginnen aan een grote kleurplaat bekijken we heel veel landkaarten en duiken we Google Maps in. En natuurlijk gaan we op zoek naar de leukste bijzonderheden, zoals leuke dieren, gebouwen of tradities. Nadat we helemaal hebben vastgesteld hoe het eruit komt te zien en wat we allemaal op de kaart willen, gaan we naar onze illustrator Esther van den Berg. Zij geeft er haar draai en stijl aan en maakt de prachtige tekeningen. Het is een intensief creatief proces wat we met z’n drieën met veel enthousiasme doorlopen. En we hopen iedere keer weer dat iedereen het net zo leuk vindt om in te kleuren als dat wij het vinden om te maken.”

Wat is er zo leuk aan een XL kleurplaat?

“We horen vaak dat het verslavend leuk is. Zo vertelde een vader ons dat de speel- & kleurplaat van zijn dochtertje alleen met potlood in gekleurd mag worden, zodat als deze af is alles weer uitgegumd kan worden en ze opnieuw kan beginnen. Dat wordt echt veel gummen, want de kaart is langer dan een meter, maar we vonden het zo’n leuk en alleszeggend compliment! En zoals we net al zeiden is het samen creatief bezig zijn vooral ook heel leuk. En laten we het educatieve aspect niet vergeten: kinderen leren de wereld om zich heen spelenderwijs kennen. Zowel thuis aan de keukentafel als met een groepje in de klas languit op de grond: iedereen kan er urenlang mindful en creatief mee bezig zijn.”

Toekomstplannen?

“Jazeker, er komen leuke nieuwe dingen aan. We werken op dit moment aan een nieuwe speciale editie van Very Mappy. In januari kunnen we hier meer over vertellen. Én we krijgen heel veel verzoeken voor een Very Mappy van de hele wereld. Dus binnenkort gaan we hiermee richting de tekentafel. En wat er na de wereld komt? Daar zijn wij ook wel nieuwsgierig naar, haha!”

Nog iets dat je wilt delen met de lezers van mamaschrijft?

“Ja: Very Mappy gaat naar school! Vanaf november kunnen juffen en meesters 3 lessen met Very Mappy Nederland en Europa downloaden bij uitgeverij Malmberg. Hartstikke leuke topografie- en tekenles voor in de klas!”

WIN: 3x Very Mappy Europa

“We geven 3 Mappy’s van Europa weg aan de deelnemers van de winactie met mamaschrijft. Like Very Mappy en mamaschrijft op Facebook en like & deel dit bericht op je eigen pagina. Volgende week worden de winnaars bekend gemaakt!”

Mans (l) en Annemiek (r) en hondje Rikki.

Mans (l) en Annemiek (r) en hondje Rikki.

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leonie Lindeboom

Mijn naam is Leonie, welkom op mijn website! Ik ben (uiteraard) moeder van inmiddels 3 kindjes. De jongste is nog een baby. Wij wonen in het altijd bruisende Amsterdam. Ons leven is vaak druk en chaotisch, maar bovenal is het heerlijk. Met ons vijven genieten we van alles wat de stad ons te bieden heeft en dat is elke dag weer een feest én een uitdaging. Genoeg om over te schrijven dus. Dit schrijven doe ik overigens niet alleen, maar samen met een aantal andere mama bloggers die allemaal hun eigen visie op hun leven met kids hebben. Veel leesplezier! Ben je ondernemer en wil je je bedrijf presenteren aan de leukste mama’s van Nederland? Of wil je zelf graag bloggen? Stuur een mail of bel even: leonievoormamaschrijft@gmail.com | 06-42204869.

Mis niks! Mamaschrijft op social:

Ook leuk om te lezen

Excuses van een nachtmoeder.

Excuses van een nachtmoeder.

Joske had zich altijd heilig voorgenomen om haar kind nooit bij haar in bed te laten slapen. Maar nu ze zelf een slechte doorslaper heeft, wil ze excuses maken.