Weer of geen weer: altijd happy op de fiets met BikeCap

Carla van Niekerk is geboren in een ondernemersgezin. Wat dat betreft is het misschien niet zo heel vreemd dat ze tien jaar geleden ‘zomaar’ een textielfabriek in Polen kocht. “Het voelde gewoon goed,” zegt ze over deze beslissing. Ik ben benieuwd naar het verhaal van Carla, trotse eigenares van BikeCap, een hartstikke leuk bedrijf waar je van alles koopt om comfortabel – en stylish – te fietsen.

Geen natte billen meer

“Mijn man had een bedrijf in kinderspeelgoed en in 2006 was ik bezig met het ontwerpen van een beddengoedcollectie. Ik was voor werk in Polen en liep tegen een textielfabriek aan. Ik vind Polen prachtig en dat gevoel had ik ook direct bij deze fabriek. Ik moest er wel veel geld voor betalen, maar spijt heb ik nooit gehad. Ik begon met een gammele inboedel en vijftien dames personeel, maar inmiddels staat er moderne apparatuur, is het personeelsbestand uitgebreid naar vijftig en gaan de zaken van Polka Productions goed.

Vlak na de aankoop van de fabriek bleken verschillende merken interesse te hebben om hun producten bij ons in Polen te laten maken: Koeka en Kik-Kid bijvoorbeeld. En zelf kreeg ik in 2007, een jaar nadat ik de fabriek kocht, een geniaal idee: ik fiets graag en veel, maar was zo klaar met die rommelige plastic zakken over mijn zadel na een regenbui… Het was tijd voor de Bikecap: dé oplossing voor natte billen en een vrolijke vervanger voor de plastic zak. In mijn eigen fabriek liet ik een sample maken en een paar maanden later stond ik op de Trade Mart in Utrecht. Er bleek veel vraag naar de BikeCap, zo leuk! Het balletje ging daarna rollen. Ik laat alles in mijn eigen fabriek maken. Zo kan ik zelf de kleuren en dessins bepalen en weet ik zeker dat er milieubewust geproduceerd wordt. Samen met een ontwerpster bekijk ik elk jaar de nieuwe trends en stellen we een nieuwe collectie samen.”

Een glimlach maakt het leven leuker

BikeCap bestaat inmiddels acht jaar en het aantal producten is inmiddels behoorlijk uitgebreid. Zo is de Pillow ook een regelrechte topper: hiermee kunnen oudere kinderen comfortabel op de bagagedrager zitten. Mijn kinderen, alle drie al volwassen, zijn dermate zelfstandig dat er meer dan genoeg ruimte is voor mijn eigen ambitie. BikeCap is klaar om wereldwijd uitgerold te worden, zodat overal ter wereld mensen met een grote glimlach op hun gezicht op hun fiets zitten. Ik heb zelf een zware tijd doorgemaakt toen mijn man overleed, maar daardoor heb ik ook geleerd dat een glimlach het leven draaglijker en mooier maakt. Ik hoor van klanten regelmatig dat ze blij worden van de dessins en producten van BikeCap, dus mijn missie is geslaagd!”

WIN! Zit je ook vaak op de fiets, dan kun je een zadelhoesje van BikeCap goed gebruiken. Carla geeft er zes weg! Like zowel mamaschrijft als BikeCap op Facebook en deel dit bericht op je eigen pagina. Volgende week lees je hier of je een van de winnaars bent!

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Type to Search

See all results