Win het stoere prentenboek: ‘Kom uit die kraan!’

24 januari 2017

Op woensdag 25 januari 2017 is het weer zover: in de ochtend lezen vele bekende en onbekende Nederlanders kinderen voor tijdens Het Nationale Voorleesontbijt. Ik hoef je natuurlijk niet te vertellen dat voorlezen leuk en gezond is voor kinderen. En ik vind het zelf ook altijd wel ontspannend om een boekje te lezen voordat de kids gaan slapen.

Het Nationale Voorleesontbijt is de start van De Nationale Voorleesdagen die van woensdag 25 januari t/m zaterdag 4 februari 2017 plaatsvinden. Raf mag die dag in zijn pyama naar school en hij krijgt wat lekkers met een glaasje limonade. Ik heb mezelf ook opgegeven als voorleesmoeder. Lijkt me wel hilarisch met die kleine kleuters.

Maar welke prentenboeken zijn op dit moment hot?

Elk jaar maakt een jury van jeugdbibliothecarissen een selectie van de Prentenboek TopTien. Het belangrijkste criterium bij het kiezen van het Prentenboek van het Jaar is dat het boek, naast een goed verhaal en aantrekkelijke illustraties, voldoende aanknopingspunten biedt voor interactie met peuters en voor verwerking in hun spel.

De 10 leukste prentenboek voor De Nationale Voorleesdagen 2017:

Winactie Kom uit die kraan

Als groot kinderboekenfan kan ik de Nationale Voorleesdagen daarom niet voorbij laten gaan en mag ik namens Lemniscaat twee keer het leuke prentenboek Kom uit die kraan! weggeven: een zoekboek en avonturenverhaal voor alle stoere kinderen (jongens én meisjes).

De Nationale Voorleesdagen: kom uit die kraan

De Nationale Voorleesdagen: kom uit die kraan

Waar gaat het boek over?

Kinderen mogen niet op de bouw komen, dat weet Bart best. Op een dag kruipt hij toch onder het hek door en bestuurt de wals, de cementwagen en de hijskraan. Waarom hij dat doet? De oplossing is meesterlijk! Dit boek is een samenwerking tussen Gouden Penseelwinnares Alice Hoogstad en Zilveren Griffelwinnaar Tjibbe Veldkamp. Het formaat en de vormgeving zijn heerlijk!

Winnen? Je hoeft slechts een comment op mijn Facebook of Instagram pagina achter te laten. Op 1 februari 2017 maak ik de winnaar bekend.

Lees ook:

Verveelt je peuter zich? Nu niet meer!
Help! Mijn kind is een friemelkind!

5 Reacties

 1. Marian

  Lijkt me een leuk boek, zoekboeken doen het altijd goed!
  Jammer dat je alleen kan meedoen op Facebook of Instagram.

  Antwoord
 2. Liesbeth

  Superleuke actie! Ik doe mee op jouw Facebookpagina!

  Antwoord
 3. Heidie van der Steeg

  Dat lijkt me superleuk voor mijn kinderen, jongen en meisje.
  Op het terrein waar wij op uitkijken, wordt al maanden volop gebouwd en er staat ook geregeld een grote kraan.
  Daar hebben ze grote interesse in. Dus dat prentenboek “Kom uit die kraan” zal ze heel zeker aanspreken.

  Antwoord
 4. Lieke van Veen

  Wat leuk ik doe graag mee voor mijn kleine neefje.

  Antwoord
 5. Linda Raaijmakers

  Ik doe graag mee voor onze tweeling Lucas & Eva 😀 Omdat zij deze zeker geweldig vinden heb ik het volgende gedaan:
  Facebook: Linda Raaijmakers (geliked en gedeeld)
  Twitter: lindaenbjorn (volg en getweet)
  Instagram: lindaenbjorn (volg en repost)
  Pinterest: lindavanduren/ (gepind)
  Google+: lindaenbjorn (gedeeld)

  groetjes Linda

  Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. Lieve dochter, blijf alsjeblieft die roze bril dragen. - mamaschrijft - […] Win het stoere prentenboek: ‘Kom uit die kraan!’ […]

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leonie Lindeboom

Mijn naam is Leonie, welkom op mijn website! Ik ben (uiteraard) moeder van inmiddels 3 kindjes. De jongste is nog een baby. Wij wonen in het altijd bruisende Amsterdam. Ons leven is vaak druk en chaotisch, maar bovenal is het heerlijk. Met ons vijven genieten we van alles wat de stad ons te bieden heeft en dat is elke dag weer een feest én een uitdaging. Genoeg om over te schrijven dus. Dit schrijven doe ik overigens niet alleen, maar samen met een aantal andere mama bloggers die allemaal hun eigen visie op hun leven met kids hebben. Veel leesplezier! Ben je ondernemer en wil je je bedrijf presenteren aan de leukste mama’s van Nederland? Of wil je zelf graag bloggen? Stuur een mail of bel even: leonievoormamaschrijft@gmail.com | 06-42204869.

Mis niks! Mamaschrijft op social:

Ook leuk om te lezen

Excuses van een nachtmoeder.

Excuses van een nachtmoeder.

Joske had zich altijd heilig voorgenomen om haar kind nooit bij haar in bed te laten slapen. Maar nu ze zelf een slechte doorslaper heeft, wil ze excuses maken.