Win: twee leuke kerstboeken voor kinderen!

Namens Gottmer mag ik twee boeken weggeven die je helemaal in de kerstsferen brengen.

Na alles sinterklaasliedjes en -boekjes die we afgelopen weken volop gelezen hebben, mogen we nu switchen naar kerst! Ik zou graag mijn kids de kerstliedjes zoals ik die vroeger geleerd heb laten horen. Als ik de liedjes uit mijn jeugd hoor, dan tintelt het kerstgevoel door mijn lijf. Er is niets wat me denk ik meer is bijgebleven dat het gevoel dat ik had bij het horen van die liedjes.

Kerstboeken

Ik vroeg daarom aan uitgeverij Gottmer of zij mij konden adviseren welk boek ik zou moeten (voor)lezen om écht in de kerstsferen te komen (en dan heb ik het niet over de Bijbel ofzo hè). Zij kwamen met de volgende twee boeken. Ik heb ze beide ontvangen en mag net zo’n setje verloten. Ik ben er echt superblij mee, want het is precies wat ik zocht!

Voor de kleintjes: De herdertjes lagen bij nachte van Ageeth de Haan en Noelle Smit.

Dit is een prentenboek waar de teksten van dertien traditionele kerstliedjes en drie nieuwe liedjes in staan. Alle liedjes die ik nog van vroeger ken staan erin: Kerstklokjes klikgeling, Oh Denneboom, Stille Nacht, enzovoorts. Superleuk dus, want er zit ook nog eens een cd bij waarin de liedjes worden ingezongen. Dit boek én de cd zijn nu al een mega succes bij mijn bijna 3-jarige dochter want ze draait de hele dag de cd en vind de liedjes heel mooi. De liedjes worden gezongen door Ageeth de Haan. Zij wordt vaak geprezen om haar jazzy stem, die zowel kinderen als ouders aanspreekt.

Win: twee leuke kerstboeken voor kinderen!

Voor de oudere kinderen: Hoe de Gniep de kerst stal van Dr. Seuss. Dit is het verhaal van The Grinch.

Dit boek is leuk voor een beginnende lezer maar voorlezen kan denk ik ook al wel vanaf ongeveer 6 jaar. Het gaat over een piepklein volkje dat houdt van Kerstmis en van feestvieren. Maar boven op de berg leeft de Gniep, een oude knorrepot die de kerst haat. Niemand weet waarom. Waarschijnlijk is zijn hart gewoon twee maten te klein. Op kerstavond besluit hij, vermomd als de Kerstman, naar het Hunnendorp af te zakken om de cadeautjes en kerstversieringen van de Hunnen te stelen. Dan kunnen ze geen Kerstmis vieren, daar is de Gniep zeker van. Maar dan heeft hij de Hunnen toch onderschat.

Win: twee leuke kerstboeken voor kinderen!

Wil jij deze boekenset winnen?

Laat het me weten in een comment op Facebook! De winnaar maak ik 18 december 2017 bekend.

Lees ook:

De leukste Amsterdamse kerstmarkten in 2017.

Kersttrends 2017: deze items mag je niet missen!

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

1 comment

  1. Marian Bouwens

    Wat leuk! Mijn zoontje is dol op zingen, de Sinterklaasliedjes maken nu langzaam plaats voor de kerstliedjes. Leuk en handig dat er muziek en tekst met mooie platen bij zitten. Doe dus graag mee voor De herdertjes lagen bij nachte.

Type to Search

See all results