Winnen: Nelsons Ninjaboek.

Wist je dat het heel goed is om zo nu en dan een potje te ravotten met je kind? In Nelsons Ninjaboek vind je 20 trek- en duwspelletjes om van je kind een échte ninja te maken. En Mamaschrijft mag 3 exemplaren weggeven!

Raf is echt een typische jongen. Hij houdt van stoeien, voetballen, auto’s, dino’s en Ninja’s. Sinds een half jaar zit hij daarom op judo. Het leek me goed dat hij zijn fysieke stoeitalent kon uitoefenen onder wat meer begeleiding. Hoewel ik wel merk dat 4 jaar nog best een beetje jong is om al echt een sport te leren, boekt hij wel vooruitgang. Het is vooral lastig om goed te luisteren naar de meester, op te letten en de oefeningen vervolgens juist uit te voeren. Daarom vond ik het zo leuk dat ik een mailtje kreeg over dit boek: Nelsons Ninjaboek, dat alles te maken heeft met judo.

Waarom is judo goed voor een kind?

Evenwicht vinden en respectvol samenleven zijn essentieel in het leven. Tijdens judo oefen je houdingen, worpen en valtechnieken. Maar ook hoe je je evenwicht houdt, hoe je leert doseren en respectvol samenwerken. En leren vallen, dat zou iedereen in zijn kindertijd aangeleerd moeten krijgen. Oudere mensen die ooit judo gedaan hebben, lopen minder blessures op wanneer ze ten val komen omdat ze weten hoe ze hem op moeten vangen.

Nelsons Ninjaboek

Met dit leuke, sportieve boek kan ik thuis de judo-oefeningen met Raf samen doen. Het boek staat vol met spelletjes over vallen en opstaan. Niet alleen is je kind hiermee lekker aan het bewegen, maar het stimuleert ook het lichamelijk contact tussen je kind en jou. Wat weer super belangrijk is voor de sociaal-emotionele ontwikkeling. En het is nog leuk ook!

WhatsApp Image 2017-08-01 at 11.46.28

Stoeien

Elke oefening begint met een leuk verhaaltje en daarnaast zie je hoe de oefening uitgevoerd wordt door Nelson. De meeste oefeningen doe je dus samen met je kind, stoeiend. Stoeien moedigt je kind aan om op een veilige manier risico’s te nemen en dit stimuleert weer om grenzen en mogelijkheden te ontdekken. Stoeien als fysiek spel is een leerschool voor kinderen. Ze vragen er zelfs om, althans.. Raf wel. Ook met vriendjes en vriendinnetjes is hij constant aan het stoeien en met papa heeft hij elke avond in ons bed een kwartier lang het grote Dino gevecht. En juist dat fysieke, soms ruwe element van het spel is goed voor hun ontwikkeling.

WhatsApp Image 2017-08-01 at 11.46.28 (1)

Winnen?

Heb jij ook een kleine Ninja thuis die gek is op stoeien? En wil je dit boek graag winnen? Laat dan een reactie hieronder of op de Facebookpagina achter. Ik mag 3 exemplaren verloten. De winnaar wordt volgende week bekend gemaakt.

Lees ook:

Mijn eerste maand met drie kinderen.

Moeder van nu, aandacht voor nu?

Zwangerschapsverlof is geen vakantie!

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

10 comments

 1. Marian B

  Wat een leuk boekje! Mijn zoontje is dol op stoeien, vooral met zijn kleine zusje maar dat gaat nog wel eens te wild. Dit is leuk om met hem samen te doen. We zijn erg benieuwd en hebben er al zin in.

 2. AnnaB

  Leuk zo’n boek,mijn zoontje is gek op stoeien en wild doen

 3. rewana

  Jaaaa leuk voor mijn spiderman ninja hahaha mss dat die wel weer zin in judo krijgt;)))

 4. Katrien A

  Geweldig! Dit wil ik testen, onze kindjes zijn nu 3 en 5 jaar

 5. Marlies Timpers

  Geweldig leuk boek zeg! Wij zijn dol op Nelsons acrobatenboek, maar deze zou een welkome aanvulling zijn voor onze actieve kleuter van 5. Ik doe dus graag mee met de actie!

 6. Marjolein van den Berg

  Superleuk boek voor mij en mijn stoere mannetje!! 😊

 7. Nicolette

  Jaah wat zou dat super gaaf zijn om te winnen!
  Met 2 boys van 7 en 3 kunnen wij dit leuke boekje wel gebruiken 😀

 8. Linda vergouwen

  Hartstikke leuk nou hier een jongetje in huis met een berg energie dus wat ninja oefeningen dat zou hij denk ik geweldig vinden

 9. Liesbeth

  Wat gaaaafff! Ik doe graag mee. Ik heb zelf vroger 10 jaar op judo gezeten en ben daar mentaal en fysiek veel sterker door geworden. Dit gun ik mijn zoontje ook. De judotechnieken zijn een beetje uit mijn geheugen verdwenen, maar dit boek kan ze weer opfrissen!

 10. Femke Dekker

  Leuk! Hier in huis drie kinderen die dol zijn op stoeien (en papa stiekem ook), dus het boek zou hier helemaal van pas komen.

Type to Search

See all results