Zwanger? Ontwerp je eigen geboortekaart bij Koningkaart.

12 april 2016

Renate (45) woont samen met man Tom op een Groninger tjalk, gelegen in de museumhaven te Rotterdam. Ook hond Vegas en poezen Loeki en Panter maken deel uit van de family. Zodra het kan ontsnappen ze aan het drukke Rotterdam om te genieten van hun vakantiehuisje op de Veluwe, middenin het bos. Door de week geniet ze van het ontwerpen van haar kaarten voor haar bedrijf Koningkaart.

Renate: “Nadat ik als vormgever/DTP’er diverse reclamebureaus had versleten ben ik in 2000 als freelancer gestart. In 2003 begon ik met het maken van geboortekaarten. Ik startte met 20 vrij eenvoudige geboortekaarten, destijds nog onder de naam Ukkepuk, en de vraag naar de kaartjes was verrassend groot. Acht jaar lang focuste ik op de aankondiging van nieuwe burgertjes, maar op een gegeven moment was het tijd om uit te breiden. In 2008 werd de website omgebouwd, inclusief goede ontwerptool. Omdat ik de collectie wilde uitbreiden, met onder andere trouwkaarten en uitnodigingen, veranderde ik de naam in Koningkaart.”

Alles is mogelijk

“Toen ik begon met mijn bedrijf was het aanbod van op maat gemaakte kaarten nog niet zo groot. Inmiddels zijn er veel soortgelijke bedrijven, dus ik moet wel letten op hoe ik me onderscheid. Ik denk dat het bij ons vooral draait om goede service en de bereidheid om ontwerpen altijd aan te passen aan de wensen van de klant. Bij de getekende kaarten met poppetjes wordt bijvoorbeeld de haardracht en kleding aangepast aan het gezin. Daarnaast onderscheiden wij ons in de uitgebreide keuze aan formaten. Onlangs hebben we een geboortekaart geïntroduceerd in de vorm van een rompertje. Zo zijn we steeds naar nieuwe dingen op zoek. Daarnaast kan de klant ook volledig zijn eigen ontwerp maken met onze designtool. In onze beeldbank zitten duizenden achtergronden en illustraties waarmee de klant lekker zelf aan de slag kan. Ontzettend leuk om te doen! Om aan de vraag van onze klanten te kunnen voldoen heb ik mensen in dienst genomen: we zijn inmiddels met z’n vijven. De collectie is enorm uitgebreid en vrijwel alles is geautomatiseerd. En we verkopen inmiddels ook veel kaarten aan onze Belgische klanten via Koningkaart.be.”

Renate, samen met koningspoedel Vegas

Renate, samen met koningspoedel Vegas

Voor ieder wat wils

“Ik ontwerp de kaarten, samen met onze grafisch ontwerper. We proberen met onze ontwerpen in te spelen, maar ook zoveel mogelijk voor te lopen, op trends in diverse sectoren zoals mode, lifestyle, Amerika, Pinterest, Etsy etc. Daarnaast is onze collectie breed. Van stoer en klassiek tot hip of alternatief. Dus echt voor ieder wat wils.”

Mooi compliment

“Een van onze klanten is een gezin met vier kinderen. Wij mochten voor elke geboorte het kaartje ontwerpen en als kers op de taart ook nog de trouwkaart voor de ouders. Op de trouwkaart kwam de geboorte van de kinderen ook weer terug. Ontzettend leuk en bijzonder om te doen. Klanten die steeds weer terugkomen, dat maakt me heel blij en trots. We hebben het goed gedaan, denk ik dan.”

WIN! Renate stelt een mooie canvas (30 x 30 cm, ter waarde van 35 euro) beschikbaar, met een eigen foto of een afbeelding uit de beeldbank van Koningkaart. LIKE Koningkaart en mamaschrijft op Facebook en DEEL dit bericht op je eigen pagina. Volgende week (week 16, 2016) wordt de winnaar bekend gemaakt.

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leonie Lindeboom

Mijn naam is Leonie, welkom op mijn website! Ik ben (uiteraard) moeder van inmiddels 3 kindjes. De jongste is nog een baby. Wij wonen in het altijd bruisende Amsterdam. Ons leven is vaak druk en chaotisch, maar bovenal is het heerlijk. Met ons vijven genieten we van alles wat de stad ons te bieden heeft en dat is elke dag weer een feest én een uitdaging. Genoeg om over te schrijven dus. Dit schrijven doe ik overigens niet alleen, maar samen met een aantal andere mama bloggers die allemaal hun eigen visie op hun leven met kids hebben. Veel leesplezier! Ben je ondernemer en wil je je bedrijf presenteren aan de leukste mama’s van Nederland? Of wil je zelf graag bloggen? Stuur een mail of bel even: leonievoormamaschrijft@gmail.com | 06-42204869.

Mis niks! Mamaschrijft op social:

Ook leuk om te lezen

Excuses van een nachtmoeder.

Excuses van een nachtmoeder.

Joske had zich altijd heilig voorgenomen om haar kind nooit bij haar in bed te laten slapen. Maar nu ze zelf een slechte doorslaper heeft, wil ze excuses maken.