10x wat er door me heen gaat wanneer ik op vakantie ben zonder kids.

Vakantie. Vroeger, toen ik nog geen kinderen had, boekte ik een vakantie en dacht alleen maar aan het aantal boeken dat ik zou lezen, het aantal cocktails die ik zou drinken en het aantal dansjes die ik op een zomerhete avond ging dansen in een lokale club. Dat is nu wel ff anders. Of zeg maar: heel anders. Want eerlijk is eerlijk, de vakanties zijn heel erg veranderd geworden sinds ik moeder ben. Ook leuk hoor, gezellig met de teentjes in het peuterbad naast tien andere moeders die hetzelfde doen. En geweldig om mijn kids al die mooie nieuwe plekken te laten ontdekken.

Maar eerlijk is eerlijk..  ik snak soms naar die vakantie-vibe van vroeger. Al is het voor een paar dagen. Lekker alleen met mezelf bezig zijn, zelf bepalen hoe lang ik op een strandbedje lig zonder te hoeven opstaan voor eten, drinken, scheppen, bandjes opblazen en plaspauzes. Gewoon alleen ik, en mijn vriendinnen.

Vriendinnen weekend

Daarom plan ik elk jaar een weekend met vriendinnen waarin we naar het buitenland vertrekken. Weken van te voren kijk ik er al naar uit. We bedenken allerlei plannen samen en zoeken dag tripjes uit, maar we kijken vooral waar de lekkerste restaurantjes en leukste barretjes zijn. En wanneer het moment eenmaal daar is dat we ons alleen nog maar naar Schiphol hoeven te begeven gooi ik als laatste mijn slippers en sandalen in mijn rolkoffer. De kinderen huppelen vaak opgewonden om me heen. Grappig, want ze gaan niet eens mee. Tegelijkertijd voel ik me schuldig dat ik wegga zonder ze. Zo dubbel! Daarom dit lijstje.

Dit gaat er door me heen wanneer ik op vakantie ben zonder kinderen:

  1. Straks stort ik neer. Dan moeten ze mijn kids vertellen dat ik er niet meer ben omdat ik zonodig met vriendinnen op vakantie wilde.
  2. Wat een fijne vakantiebestemming, dit zou ook leuk zijn voor de kinderen
  3. Is 4 dagen niet te lang, ik ga ze veel te erg missen
  4. Wow, ik heb al een half boek uit en ben nog niet eens op de vakantiebestemming aangekomen
  5. Wijn tijdens de lunch, en dan elke dag. Heaven!
  6. Hoe lang geleden is het dat ik twee uur lang onafgebroken op een strandbedje heb gelegen!?
  7. *Half in slaap vallend op het strand*: hé, wie roept mij daar? ‘Ja, wat is er?’ roep ik in de lucht
  8. Is het al voorbij, ik moet echt snel naar huis want vandaag moet de oudste voetballen en zwemmen. Dat gaat nooit goed zonder mij
  9. Wauw, ik heb uitgeslapen tot 08:00 uur.
  10. Hè, nu alweer naar huis? Ik ben er net

Na een winderige aantal weken kijk ik echt weer uit naar vakantie, met de kinderen uiteraard, maar zeker ook zonder kinderen. Ga jij wel eens op mama-vakantie zonder kids?

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Type to Search

See all results