5 tips voor een citytrip Valencia met een kleuter.

Zoek je een kindvriendelijke bestemming voor een citytrip in Europa? Valencia is verrassend leuk voor peuters en kleuters. Paulien geeft 5 tips om een bezoek aan Valencia tot een succes te maken!

Valencia is de op twee na grootste stad van Spanje. Het ligt aan de Costa del Azahar aan de Middellandse Zee en aan de rivier de Turia. Het is een heerlijke stad om naartoe te gaan, zeker ook met kleine kinderen.

Vijf tips voor een heerlijke mini-vakantie in Valencia:

  • Bezoek het park Jardín del Turia. Dit park is maar liefst 9 kilometer lang en loopt dwars door de stad. Vroeger stroomde hier de rivier Turia. Deze rivier is na een grote overstroming helemaal om de stad heen gelegd. Nu loopt er een immens park door de stad. Een park met heel veel ‘kleinere’ attracties zoals speeltuintjes, zwanen-waterfietsen en familiefietsen en dé grote bezienswaardigheden zoals Parc Gulliver, Bioparc Valencia en Ciudad de las Artes y las Ciencias (Stad van kunst & wetenschap). In de Stad van kunst & wetenschap bevindt zich ook een groot Oceanografic wat voor de kinderen leuk kan zijn. De Stad van kunst & wetenschap ligt aan het ene uiteinde van het park en Bioparc ligt 9 kilometer verderop aan het andere uiteinde van het park.
5 tips voor een citytrip Valencia met een kleuter.

Valencia: stad van kunst en wetenschap.

  • Ga fietsen! Valencia is ontzettend leuk om op de fiets te ontdekken. Om een compleet beeld van de stad te krijgen en in korte tijd veel bezienswaardigheden te zien is het een aanrader om met Verrassend Valencia een fietstour te maken. Onze dochter houdt er ontzettend van om er op de fiets op uit te gaan en met een het lekkere weer in Valencia is het ontzettend leuk om de stad per fiets te ontdekken. Wij hebben na de fietstour nog een dag een fiets gehuurd en zijn toen door het Turia Park naar Bioparc gefietst. Dit dierenpark is ontzettend mooi aangelegd in Afrikaanse stijl. Met de fiets ben je vanuit het centrum van Valencia ook met een half uurtje op het strand. Nog een tip!

5 tips voor een citytrip Valencia met een kleuter.

  • Valencia ligt op steenworp afstand van het strand. Met de bus – of leuker nog met de fiets – ben je binnen een half uur op het strand van Valencia. Het eerste deel is het ‘toeristen’-strand: Las Arenas. Iets verder is het strand Patacona. Hier is het wat rustiger. We hebben hier heerlijk bij een strandtentje gezeten. Wel handig om te weten dat je in Patacona geen shops hebt, enkel strandtentjes. Dit in tegenstelling tot Las Arenas. Wij hadden geen emmer en schep meegenomen in het vliegtuig en wilden dit ter plaatse aanschaffen. Dat ging dus niet bij Patacona en onze dochter heeft zandkastelen moeten bouwen met plastic bekertjes van de strandtent. Het strand is een goede plek om tussen de middag een lekkere Paella te eten. Paella komt oorspronkelijk uit Valencia en als je de Valenciaanse paella wilt eten bestel je Paella Valenciana. Wij hebben dit heerlijk gegeten in een restaurant aan het strand.
  • Eten op ‘Hollandse’ tijden
    In Spanje gaan veel restaurants ’s avonds pas om 20.00 of 21.00 uur open. Onze dochter gaat doorgaans rond 19.00 uur naar bed en houdt het echt niet vol om ’s avonds zo laat pas te eten. Bovendien is ze veeeeeeel te eigenwijs om een middagslaapje te accepteren. Daarom ook wat tips voor het eten met Hollandse peuters en kleuters. Ruzanovol is een goed en voordelig Tapas-restaurant dat de deuren om 19.00 uur opent. Hier zijn wij drie avonden wezen eten. Patatas Bravas (soort gebakken aardappels) gingen er bij onze dochter prima in en voor ons was er overheerlijke tapas. Het is heerlijk en snel! Uiteraard kan je hier rustig langer blijven, maar wij gingen tussen 19:30 – 20:00 met volle buiken weg om gauw het bedritueel tot uitvoer te brengen. Na 3 keer tapas wilden we wel een keer wat anders. Dus nog een tip: Paella eet je in Valencia tussen de middag. Dus superhandig om als late lunch Paella te eten op het strand. Voor het avondeten hadden wij broodjes gehaald en daarmee hebben we in Turia Park gepicknickt. Een andere tip is Thais afhalen bij Lemongrass en lekker opeten in je appartement of in het park.
  • Hete reus
    De reus Gulliver is een enorm speeltoestel waar kinderen fantastisch kunnen klimmen en glijden. Maar let op… de reus wordt flink heet in de zon. Er wordt gewaarschuwd voor brandplekken. Je ziet dan ook veel locals in lange broeken glijden. Wij waren daar niet op voorbereid, maar mocht je van plan zijn naar Gulliver te gaan, gooi dan even een lange broek voor je kleintje in de tas en voorkom brandwonden. Ondanks de waarschuwingen is het mij toch gelukt een brandplek te creëren. De glijbaan gaat echt heel snel en met dochter op schoot wilde ik wat afremmen door te gaan liggen. Met blote schouders niet zo heel verstandig. U zijt gewaarschuwd. 😉
5 tips voor een citytrip Valencia met een kleuter.

De reus Gulliver. Hier zonder spelende kinderen i.v.m. een regenbui.

Ga je naar Valencia? Kijk dan voor meer informatie zeker op de site van Verrassend Valencia. Daar vind je veel informatie over de stad. Als je in het voor- of najaar naar Valencia gaat ben je er waarschijnlijk met aangename temperaturen en dan is het heerlijk vertoeven met kinderen in deze stad.

5 tips voor een citytrip Valencia met een kleuter.

Lees ook:

New York: dit zijn de beste tips en hotspots

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Type to Search

See all results