Denemarken is een vakantieland om verliefd op te worden!

In de meivakantie vierden wij een onvoorstelbaar fijne vakantie in Denemarken. Alles is er mooi, wij delen onze tips.

Alle ruimte om te spelen en te genieten.

Alle ruimte om te spelen en te genieten.

Schoon, ruim en gastvrij.

Goudgele koolzaadvelden, groene bossen en blauwe luchten en meer dan 7.300 km kust. Alweer twee maanden geleden genoten wij een week lang van het verrassend mooie, ruime en gastvrije Denemarken. Om precies te zijn in Ebeltoft in Djursland. In Nederland hadden we meivakantie, maar aangezien de meeste Europeanen  geen vakantie hebben in die periode, was het overal heerlijk rustig. En alle accommodaties en attracties waren ook nog eens prettig geprijsd (om te onthouden voor de volgende meivakantie!).

De ervaringen die we opdeden – stuk voor stuk ontzettend de moeite waard – stonden in schril contrast met wat we verwachtten. Waarom weet ik niet, maar Denemarken heeft nooit in onze top 3 gestaan. Maar dat is nu anders. Onze vakantie was een mooie mix van dingen zien, doen en beleven en aan de andere kant chillen en genieten van elkaar. De natuur is heel divers. We zochten prachtige schelpen op de stranden, rolden van zandduinen en wandelden uren door prachtige bossen. Djursland ligt op slechts 1 dag rijden vanuit Nederland en op een half uur karren van Aarhus, de tweede stad van Denemarken.

De zon scheen volop en ons vakantiehuis was er een uit een blaadje. Groot, licht, twee tuinen waaronder een privé speeltuin en een waanzinnig dakterras. De kans is groot dat, mocht je ook een huisje willen boeken, je in een verrassend mooi huis komt. Veel Denen hebben een tweede huis, vaak aan die fantastische kust.

Ultieme zomervakantiebestemming!

Met de zomervakantie voor de deur kan ik je Denemarken van harte aanbevelen. Zoveel plussen ten opzichte van the good old Frankrijk en Italië. Vlakbij Nederland en het is niet alleen voor ouders genieten, zeker ook voor kinderen. Ik ben nog nooit in een land geweest waar de kleintjes zoveel aandacht kregen. Ze schommelden uren met uitzicht op zee terwijl wij een wijntje dronken en genoten van een amazing zonsondergang. Zoete taarten in overvloed. Welk kind wordt daar nu niet zielsgelukkig van? En ze tennisten op straat, zonder ouders die keken of alles oké was. Kids blij, wij blij. Zo werkt het toch.

Tips voor de (zomer)vakantie in Djursland:

Ik heb een paar leuke tips voor je verzameld. Scheelt je een hoop zoekwerk en misschien is het zelfs dat laatste duwtje…

– Djursland betekent ‘land van de dieren’. Je kunt dieren in het wild tegenkomen, maar er zijn ook diverse attracties waar dieren onmisbaar zijn, zoals safaripark Ree Park, het Kattegatcentrum aan de kust bij Grenå, het Skandinavisk Dyrepark en het regenwoud Randers Regnskov.

– We fietsten door Nationaal Park Mols Bjerge. Een prachtig natuurgebied.

– Ze zeggen dat Djursland een neus voor plezier heeft. Dat blijkt ook wel, want dit gebied kent veel pretparken. De vorig jaar geopende achtbaan Juvelen staat zelfs in de Europese top 3: Deense achtbaan in top-3 van Europa.

– Het mooiste pretpark waar ik ooit ben geweest, met dit seizoen een nieuw Vikingland: Djurs Sommerland.

– Een waanzinnig openluchtmuseum in de mooie stad midden in Aarhus. Een feest voor kinderen met voorstellingen en kleine musea in oude pandjes: Den Gamle By (oude stad) in Aarhus.

Aarhus is, naast Den Gamle By, ook echt een aanrader. Heerlijke vibe, waanzinnig veel winkels en natuurlijk ook parkjes waar de kinderen even kunnen uitrazen. Wij gingen ook naar Your Rainbow Panorama. Hier heb je een prachtig, gekleurd uitzicht over de stad!

Boeken?

Op zoek naar meer informatie of wil je boeken? Met o.a. nóg meer attracties in Jutland, waaronder LEGOLAND.

En vergeet vooral niet om fietsen te huren. Denemarken is met recht een heus fietsland.

 

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

1 comment

  1. Pingback: New York: dit zijn de beste tips en hotspots! - mamaschrijft

Type to Search

See all results