Design, vintage en historie in het kindvriendelijke Lloyd Hotel & Culturele Ambassade.

26 oktober 2016

Het is twee uur ’s middags en ik stap het prachtige Lloyd Hotel & Culturele Ambassade in Amsterdam Oost binnen voor een afspraak. Je ziet meteen dat dit gebouw een rijke historie heeft. Een statig pand, hoog, en recht tegenover het Amsterdamse IJ. Als je eenmaal binnen bent, dan wordt je oog gestreeld door een mix van design, vintage en historie. Een geweldig fijne plek, waarvan ik een overnachting cadeau mag doen. Maar daarover later in dit artikel meer!

Landverhuizers

Vroeger was dit pand een hotel voor landverhuizers van de Koninklijke Hollandse Lloyd die met schepen vanuit Oost-Europa naar Zuid-Amerika emigreerden. Lang, lang geleden natuurlijk. Daarna kreeg het nog een aantal bestemmingen.

Een plek voor hotelgasten, voor de buurt, Amsterdammers en voor kinderen.

Uiteindelijk, in 1998 besloot de gemeente dat er iets moois moest komen in het pand. Het Oostelijk Havengebied waar het gebouw staat moest een prestigieus nieuw woon- en werkgebied worden. En het pand moest een hotel- en culturele functie krijgen, en een plek voor de buurt worden. Op 11 november 2004 heropende het als 1- tot 5-sterrenhotel met een Culturele Ambassade.

Mijn tweede kantoor

Voor mij is dit een bekende plek. Mijn tweede kantoor noem ik het ook wel. Ik woon er heel dichtbij en daarom fungeert het restaurant van het Lloyd Hotel regelmatig als mijn werkplek wanneer ik even geen zin heb om weer aan mijn net-opgeruimde-ontbijttafel te werken. Of ik ga met mijn kinderen een ‘appelsapje’ drinken. Want naast de zalige cappuccino (met koekje!), is de kaart ook om van te smullen.

De zeven leukste speelplekken in Amsterdam

Biologisch en duurzaam

Het eten in het restaurant wordt in eigen keuken gemaakt. Vlees en vis is duurzaam gevangen en de groenten die ze gebruiken worden biologisch verbouwd, liefst van lokale boeren. Op de kaart vind je wisselende gerechten per seizoen. Met een frisse blik en vintage receptuur maakt de keuken eigentijdse gerechten die soms verrassen, maar die vooral heerlijk smaken. Maar als je zin hebt in een simpele hamburger, dan vind je die ook op de kaart. En je hoeft geen hotelgast te zijn om hier te komen eten.

lloyd-restaurant

Kinderen welkom

Het restaurant is zeer ruim opgezet en achterin vind je een klein speelhoekje voor de kinderen. Ook zijn er meerdere kinderstoelen aanwezig. Design kinderstoelen zelfs! Er staat geen kindermenu op de kaart, maar de meeste (kleine) gerechten zijn prima geschikt voor kinderen: een pasta pomodori, hamburgertjes, een stamppotje of een lekker visje. Zit er niks tussen? Ik kan het me niet voorstellen, maar ook in dat geval denkt de keuken graag mee over een geschikte hap. Intussen hoeven kinderen zich niet te vervelen. Want iedereen die het Lloyd bezoekt, mag lekker door het hotel zwerven en rondsnuffelen. Boven is bijvoorbeeld een bibliotheek en een leeshoekje met boeken in allerlei talen. En op de zesde verdieping staat een verkleedkist. Er is dus genoeg te zien!

Is het mooi weer? Dan is het goed vertoeven op het terras achter het hotel, onder de gekleurde lampjes en kastanjeboom.

Terras van het Lloyd Hotel

Terras van het Lloyd Hotel

Tentoonstellingen

In het Lloyd Hotel & Culturele Ambassade vinden ook regelmatig tentoonstellingen plaats, geschikt voor jong en/of oud. Op dit moment is er een tentoonstelling die voor de wat oudere kinderen erg leerzaam en leuk is, Landverhuizers in het Lloyd Hotel. Dit gaat over het migratieverhaal van bijna 100 jaar geleden. De toegang is gratis.

1 tot 5 sterren hotel

En dan is er nog het hotel zelf natuurlijk, en de bijzondere kamers. Het Lloyd Hotel & Culturele Ambassade is het eerste 1-tot-5 sterren hotel ter wereld. Ontworpen als een huis voor alle reizigers, omzeilen ze het conventionele sterrensysteem door kamers te classificeren naar grootte en design. Veel van de 117 kamers zijn uniek; ontworpen als een verrassing voor gasten.

Geweldige locatie

En laat ik vooral niet vergeten te zeggen dat de locatie van het Lloyd Hotel & Culturele Ambassade echt geweldig is. Het is in 10 minuten bereikbaar met de tram vanaf Amsterdam Centraal Station. En vanuit deze locatie kun je alle kanten op en kan je heerlijk wandelen over de lange kade aan het Amsterdamse IJ.

Supergave winactie – overnachting in zevenpersoonsbed

Lijkt het jou leuk om samen met je gezin een nachtje Amsterdam te doen? En spreekt het bijzondere Lloyd Hotel je aan? Dan heeft mamaschrijft iets leuks voor je! In samenwerking met het Lloyd Hotel & Culturele Ambassade mag ik een overnachting in de 5-sterren muziekkamer met zevenpersoonsbed weggeven (te boeken voor 1 maart 2017)!

Wat moet je doen? Like het Lloyd Hotel & Culturele Ambassade en mamaschrijft op Facebook, deel deze post en laat in een comment weten waarom jij graag een nachtje Amsterdam wint! Deze actie loopt van 27 oktober 2016 tot en met 10 november 2016.*

*Opmerking: de winnaar is inmiddels bekend gemaakt op onze Facebookpagina.

Design, vintage en historie in het kindvriendelijke Lloyd Hotel & Culturele Ambassade.

5 sterrenkamer met zevenpersoonsbed

5 sterrenkamer met zevenpersoonsbed

Lees ook:

Opvoeden tijdens de vakantie

12 Reacties

 1. Sara jansen

  Mijn lieve 3 dochters en man moeten het 2 weken zonder mij stellen omdat ik vluchtelingen aan het helpen ben op Lesbos💕.
  Ik kijk er zó naar uit ze weer te zien en om me heen te hebben, dat een nacht met z’n allen samen in dat superwaanzinnige unieke 7persoons-Lloyd Hotel-bed op het beste moment ooit komt. #hoegeweldigzoudatzijn❤️

  Antwoord
 2. Xaviera Jamie Jansen

  Laatst een workshop gehad in het hotel met een vriendin! Een gezellige bibliotheek, ook voor de kinderen. Een eetzaal, een terras etc. Een hotel goed te bereiken per tram vanaf het station. Lekker rustige ligging en ik zie me er al comfortabel logeren met zijn allen! Reuze spannend!

  Antwoord
 3. Anita te Gussinklo

  Dat lijkt me geweldig een weekendje naar Amsterdam met ons gezin.
  Een beetje winkelen of naar een markt, lekker eten en misschien nog een museum pakken.
  En als we dan moe zijn naar het Lloyd hotel om op het 7 persoons bed te ploffen.
  Wat een verrassing zou dit zijn voor ons gezin.

  Antwoord
 4. Alyt van der Heide

  Doe heel graag mee voor mijn man en onze twee meiden van 4 en 6. Wil ze dolgraag laten kennismaken met Amsterdam.
  Twee jaar geleden met Koningsdag ook gedaan. Rondvaart maken en genieten van al het moois. En ja het LLoyd hotel wat ziet het er super uit!
  Heel wat anders dan ons kleine havenstadje.

  Antwoord
 5. Grete Karina

  Ik like nu Lloyd Hotel & Culturele Ambassade en mamaschrijft allebei en loot graag mee!
  Als hardwerkende verpleegkundige, moeder van 2 pubers en mantelzorgster voor mijn ouders ben ik vooral druk… druk…. druk….
  Een weekendje Amsterdam met mijn gezin zal me vast goed doen.
  Heel bijzonder ook die muziek kamer met enorm bed, heel gezellig om daar met z’n viertjes in te logeren.
  Wij hebben er nu al zin in en gaan met z’n allen hard duimen.

  Antwoord
 6. Lise

  Wat Een leuke actie! Ik had er nog nooit van gehoord. Lijkt mij heel erg leuk om met mijn gezinnentje hier een keer te mogen slapen. We zijn de laatste tijd allemaal zo druk, Het zou leuk zijn om op deze manier tijd met elkaar te besteden.

  Antwoord
 7. Sara

  Wij zitten midden in de verbouwing van ons huis. We leven nu met 2 kleine kinderen op de boven verdieping of moeten bij andere slapen. Wij kunnen wel een beetje ontspanning gebruiken!!

  Antwoord
 8. Heidie van der Steeg

  Wat een mooie actie. Een heel lang verhaal, maar ik wil deze fijne overnachting dan ook heel graag winnen om mijn zus en 2 nichtjes te verrassen (mijn eigen gezin blijft dan maar mooi even thuis..). Na bijna een jaar van Limburg op en neer naar het AMC in Amsterdam te moeten gaan omdat mijn oudste nichtje van 12 jaar zeer ernstig ziek was, en heel vaak naar het Emma kinderziekenhuis moest, lijkt het me zo fijn als ze nu een keer voor iets heel leuks naar Amsterdam mogen gaan!

  En hoe geweldig zou dat zijn om met vier meiden (nou ja, mijn zus en ik zijn natuurlijk geen meiden meer te noemen….) een heerlijk weekendje Amsterdam te beleven. Gezellig met zijn allen in zo’n groot bed! En in zo’n groot luxe hotel, ook een hele belevenis voor mijn nichtjes die nog nooit in zo’n mooi hotel in zo’n grote stad zijn geweest!

  Antwoord
 9. Wai-Han

  Mijn vriend en ik zijn al een half op jaar op zoek naar een eengezinswoning samen met ons kindje in Amersfoort, maar iedere keer lopen we het net mis. We zouden heel graag een overnachting willen om even bij de komen van alle drukte en hopelijk hebben we tegen die tijd eindelijk een huisje waar we van dromen

  Antwoord
 10. Janske

  Wat ontzettend leuk! Ik doe graag mee. Na een pittige zwangerschap heb ik de eerste negen maanden van dit jaar weinig leuke uitstapjes kunnen maken met ons gezin. Daarom zou ik graag zo’n bijzondere overnachting willen hebben in Amsterdam.Samen met opa en oma, omdat ze ons altijd zo fijn helpen. Het lijkt me erg bijzonder en grappig in zo’n groot bed! Een once in a lifetime experience!

  Antwoord
 11. Jolanda

  Oh wat een leuke winactie! Ik zou het graag aan mijn zwangere zus geven, dat ze nog lekker met het huidige gezin (al 3 kinderen, waarvan 1 pleegkindje) een nachtje weg kunnen gaan. Ik heb je Facebook bericht gedeeld!

  Antwoord
 12. Karlijn Wijten-Spee

  Onze 3 kindjes zijn nog klein en wij maken regelmatig de trip van Brabant naar Amsterdam om hun opa, oom en tante te bezoeken. Helaas is het niet mogelijk, zonder heel veel gedoe, om te blijven slapen en we zouden heel graag een keer een relaxt weekend in Amsterdam zijn om de stad op een fijne, rustige manier te ontdekken en samen te zijn met onze familie! Het lloyd hotel zou echt een fantastische manier zijn!

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leonie Lindeboom

Mijn naam is Leonie, welkom op mijn website! Ik ben (uiteraard) moeder van inmiddels 3 kindjes. De jongste is nog een baby. Wij wonen in het altijd bruisende Amsterdam. Ons leven is vaak druk en chaotisch, maar bovenal is het heerlijk. Met ons vijven genieten we van alles wat de stad ons te bieden heeft en dat is elke dag weer een feest én een uitdaging. Genoeg om over te schrijven dus. Dit schrijven doe ik overigens niet alleen, maar samen met een aantal andere mama bloggers die allemaal hun eigen visie op hun leven met kids hebben. Veel leesplezier! Ben je ondernemer en wil je je bedrijf presenteren aan de leukste mama’s van Nederland? Of wil je zelf graag bloggen? Stuur een mail of bel even: leonievoormamaschrijft@gmail.com | 06-42204869.

Mis niks! Mamaschrijft op social:

Ook leuk om te lezen

Excuses van een nachtmoeder.

Excuses van een nachtmoeder.

Joske had zich altijd heilig voorgenomen om haar kind nooit bij haar in bed te laten slapen. Maar nu ze zelf een slechte doorslaper heeft, wil ze excuses maken.