Een rondreis vakantie door Frankrijk.

Frankrijk is zonder twijfel één van de meest populaire vakantiebestemmingen voor ons Nederlanders. En Frankrijk leent zich perfect voor een rondreis.

Zowel jong als oud voelt zich thuis in dit zonovergoten land. Alhoewel er verschillende manieren zijn om op vakantie te gaan, gaat dit artikel in op onze favoriete optie: een rondreis Frankrijk. Een rondreis door Frankrijk met de auto is de meest uitgelezen manier om van het hele land te genieten. Want Frankrijk heeft echt veel te bieden.

Wij hebben een paar van de leukste autovakantie rondreizen door Frankrijk opties op een rijtje gezet, zodat je straks vol inspiratie af kan reizen naar het land van de wijnen, cuisine, bergen en natuur.

De vergeten pracht van Frankrijk: de Franse Pyreneeën

Tijdens een rondreis Frankrijk kom je door een heel divers landschap, van de Riviera tot aan de Franse Alpen. Maar er is één onderdeel van Frankrijk waar heel veel Nederlanders overheen kijken: De Franse Pyreneeën. Dit deel van het gebergte heeft nog echte ongerepte natuur, waar het nog echt lekker rustig is. Veel van de plekken hier zijn nog niet aangetast door het toerisme (en de Nederlanders), waardoor dit echt een plek is om heerlijk tot rust te komen in de natuur.

Wij raden een rondreis aan die begint in het gebergte, waarna je gaandeweg afreist naar de Middellandse Zee. Je kan dit op de bonnefooi doen en van herberg naar herberg reizen, maar een geboekte rondreis is ook een erg goede optie. Voor fans van de Tour de France, je kan hier ook de legendarische Pyreneeëntocht maken over alle bergtoppen tijdens je rondreis Frankrijk.

Rondreis Frankrijk met de auto: Route de Grandes Alpes

We noemden ze net al even, maar de Franse Alpen zijn het letterlijke hoogtepunt van het land. Ieder die van berglandschappen houdt kan hier zich helemaal uitleven. Tijdens een autovakantie door Frankrijk kan je niet alleen heel gemakkelijk dit berglandschap afreizen, ook kan je lekker door de bochten van de bergen rijden. Iets dat heel veel Nederlanders superleuk vinden, gezien we dat zelf in ons landje missen.

Daarnaast is er natuurlijk echt heel veel te zien in de Franse (en Italiaanse) Alpen. Naast de eindeloze natuur, flora en fauna, vind je hier bijvoorbeeld Briancon, de hoogste stad van Frankrijk.

Ben je fan van wandelen? Doe dan een wandeltocht langs Lago Nero, vlak over de Italiaanse grens. Dit rustige meer is een ware oase voor iedere wandelaar. Echt een aanrader tijdens je rondreis Frankrijk!

Ontdek Corsica, het Franse eiland van schoonheid

Een rondreis door Frankrijk met de auto op een eiland? Dat lijkt misschien een beetje raar, maar op het Franse eiland Corsica kan je perfect zo’n rondreis Frankrijk maken. Dit grote eiland dat deel uit maakt van Frankrijk heeft namelijk heel veel te bieden, waaronder goede wegen.

Eenmaal op Corsica aangekomen kan je rondreizen per huurauto. Veel goede reisorganisaties regelen dat er een auto voor je klaarstaat bij aankomst.

De aanraders hier:

  • De sfeervolle studentenstad Corte. Deze bruisende stad is het kloppend hart van Corsica. Je vindt hier fijne terrasjes, leuke boetiekjes en heerlijke restaurants.
  • Maak tijdens je autovakantie Frankrijk rondreis een tussenstop voor een wandeling langs de GR-20, de meest bekende wandelroute van Europa!
  • Vergeet niet om tijdens je rondreis Frankrijk/Corsica een tussenstop te maken bij Calvi, waar de blauwste zeeën van Frankrijk te vinden zijn.
  • Ga je uit eten? Corsica staat bekend om zijn eigen lokale cuisine. De echte Bourgondiër raden wij aan om everzwijn met kastanje bier te nemen. Gigantisch lekker, en een echte Corsica klassieker.
  • Bezoek de Citadel van Ajeccio. Niet alleen is dit een mooie plek, bovenop heb je een prachtig uitzicht over de zee. Een echte aanrader dus!

Lees ook:

Op vakantie met een kind.

Vijf redenen om een actieve vakantie met kinderen te maken.

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Type to Search

See all results