Genieten van het zalige boeren buitenleven met FarmCamps.

26 augustus 2015

Een kijkje in de keuken van een werkend boerenbedrijf.Ik blijf het zo’n gaaf concept vinden: boeren die een stuk land beschikbaar stellen waar FarmCamps dan vervolgens prachtige safaritenten op plaatst. Vervolgens kunnen de gasten een kijkje nemen hoe een werkend boerenbedrijf echt werkt. Je wordt letterlijk aan de hand genomen door de boer- en boerin. Om de dieren te voeren, de paarden los te laten in de wei, stallen uit te mesten en land om te woelen met een tractor. Volwassenen vinden dat al heel leuk, laat staan kinderen!

Net na de lancering van FarmCamps logeerden we al eens bij Geele Bosch en dat was zo heerlijk dat we toen al besloten om ooit nog eens terug te gaan. En ooit werd afgelopen juni. Samen met mijn ouders togen we richting het Noord-Hollandse Oudesluis. Op Fleur Stables bestieren Jan en Amanda een heerlijk paardenpension waar 50 paarden en pony’s ‘wonen’. En laat mijn dochter Robijn nu stapeldol zijn op deze dieren…

Knuffelen met pony’s.

Nadat we hartelijk werden ontvangen en een rondleiding hadden genoten, richtten we onze ruime, van alle gemakken voorzien (stromend water, een toilet, keukentje en fijne bedden met goede matrassen en kussens), safaritent in. De kinderen zijn denk ik hooguit 1 minuut binnen geweest, want buiten de tent lonkte van alles: de ruimte in de vorm van grasvelden, weilanden, de stallen en natuurlijk veel dieren: konijntjes, een knuffelweide waar pony’s geborsteld en geknuffeld mogen worden (zo cute!) geitjes, schapen en natuurlijk alle paarden. Terwijl wij buiten op de veranda een wijntje drinken en genieten van het vrije uitzicht, nodigt boer Jan de kinderen uit voor een ritje op de tractor. Wat een feest! Ondanks alle kikkers die ’s nachts zorgden voor behoorlijk wat lawaai, sliepen we heerlijk. Want met al die natuurgeluiden op de achtergrond ben je snel vertrokken.

Afgezonderd van de online wereld.

De volgende ochtend kostte het aardig wat moeite om de kinderen iets te laten eten. ‘Mam, we gaan Jan helpen om de paarden los te laten in de wei. Dus we moeten opschieten!’ Oh ja, natuurlijk. Werk aan de winkel. Konden wij even in alle rust ontbijten en een krantje lezen. Beide dagen stonden helemaal in het teken van buiten zijn. Totaal afgezonderd van de online wereld. Terwijl ik voor me uitstaar en geniet van paarden die rustig in de wei staan te grazen, probeer ik me een voorstelling te maken hoe het is om als boerin Heidi door het leven te gaan. Nou, dat gaat veel te ver, maar ik realiseer me wel dat het buitenleven zo heerlijk is en dat we, eenmaal thuis, veel vaker de natuur in moeten gaan. Na twee en een halve dag rijden we terug naar huis met op de achterbank twee huilende kinderen. Zo heerlijk vonden zij het. En terwijl de regen hard tegen de voorruit slaat hou ik het ook nauwelijks droog. Ja, dit was een weekend om nooit te vergeten. Een dikke duim voor Jan die een prominente rol vervult op Fleur Stables. Hij vindt het zichtbaar leuk om de kinderen actief te betrekken bij het boerenleven en legt veel uit. Naast leuk dus ook leerzaam. Dank FarmCamps voor dit heerlijke weekend. Ik weet zeker dat we nóg een keer zullen terugkomen.

Let even op: De Boderie is het gehele jaar geopend, andere locaties sluiten enkele maanden.

De tenten zijn luxe en comfortabel.

De tenten zijn luxe en comfortabel.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leonie Lindeboom

Mijn naam is Leonie, welkom op mijn website! Ik ben (uiteraard) moeder van inmiddels 3 kindjes. De jongste is nog een baby. Wij wonen in het altijd bruisende Amsterdam. Ons leven is vaak druk en chaotisch, maar bovenal is het heerlijk. Met ons vijven genieten we van alles wat de stad ons te bieden heeft en dat is elke dag weer een feest én een uitdaging. Genoeg om over te schrijven dus. Dit schrijven doe ik overigens niet alleen, maar samen met een aantal andere mama bloggers die allemaal hun eigen visie op hun leven met kids hebben. Veel leesplezier! Ben je ondernemer en wil je je bedrijf presenteren aan de leukste mama’s van Nederland? Of wil je zelf graag bloggen? Stuur een mail of bel even: leonievoormamaschrijft@gmail.com | 06-42204869.

Mis niks! Mamaschrijft op social:

Ook leuk om te lezen

Excuses van een nachtmoeder.

Excuses van een nachtmoeder.

Joske had zich altijd heilig voorgenomen om haar kind nooit bij haar in bed te laten slapen. Maar nu ze zelf een slechte doorslaper heeft, wil ze excuses maken.