Hierom wil jij met je kinderen naar Bali en Indonesië reizen

Vervoer

Familie is het mooiste wat er is, is een les die sommigen je proberen mee te geven. En wat is er dan leuker dan een leuke, ontspannen, gezellige tijd met hen door te brengen? Niks toch? Het probleem kan hier echter wel zijn dat er niet voor iedereen een leuke activiteit en bestemming gevonden kan worden. Opa en oma willen graag ontspannen en niet teveel activiteit, papa en mama willen dat juist wel en zo veel mogelijk van de bestemming zien en de kinderen willen gewoon graag spelen. Gelukkig hoef je je hiervoor op Indonesië geen zorgen te maken, want juist dat land is perfect om met je hele gezin of familie heen te gaan.

Hierom wil jij met je kinderen naar Bali en Indonesië reizen

Het eerste waar je je druk om maakt is wat je gaat doen op je vakantie in Indonesië. Maar als je dat eenmaal bepaald heb is het de kunst om bij de bestemming(en) te komen. In Indonesië is dit niet zo’n probleem, want het land is goed zelf te bereizen. Hiervoor moet dan wel een auto of iets dergelijks gehuurd worden, maar het scheelt in ieder geval het regelen van openbaar vervoer. Bovendien is zelf rijden veel handiger met kinderen. Openbaar vervoer is één grote drukte en dan moet je constant op je kinderen letten, dat ze niet verdwaald raken in dit onbekende land. Lopen is natuurlijk ook een optie, maar hiermee kun je niet echt grote afstanden afleggen en bovendien is dit voor de kinderen nogal vermoeiend, uiteraard afhankelijk van hun leeftijd.

Vermaak

Vooral Bali is een erg geschikt eiland om met de kinderen heen te gaan. Er is veel variatie op het eiland. Er is een mooie natuur om doorheen te wandelen, maar er zijn ook stranden om je lekker te ontspannen en ook is er een interessante cultuur. Het eiland is namelijk boeddhistisch en in Nederland zijn we deze cultuur niet gewend en velen zijn er ook niet zo bekend mee. Daarom is het dus leuk om eens ergens te verblijven waar deze cultuur wel heerst. Ook worden bloemenoffers achtergelaten op het eiland, wat kinderen vaak mooi en interessant vinden. Qua verblijf zit het ook wel goed, want er zijn meer dan genoeg kindvriendelijke hotels ter beschikking. Hier kun je onder andere makkelijk luiers krijgen als je nog hele jonge kinderen hebt. Als je erg gehecht bent aan een boterham met hagelslag heb ik ook goed nieuws: hagelslag is ook in Indonesië te koop als overblijfsel van de geschiedenis met Nederland.

Als je van ontspanning houdt kun je dus lekker aan het strand zitten terwijl je over de zee tuurt, terwijl de kinderen zich met het zand kunnen vermaken en als ze dat al kunnen misschien zelfs een stukje zwemmen. Voor de liefhebbers kun je dus ook lekker door de natuur wandelen, alleen is het goed om hierbij eraan te denken dat je een kind meehebt en als deze eenmaal uitgeput is je hem zult moeten dragen of iets dergelijks. En ook als je cultuur wil snuiven is het zijn in Indonesië al genoeg, maar kun je voor nog meer cultuur bepaalde bezienswaardigheden etc. bezoeken. Indonesië heeft dus echt wat te bieden voor jong en oud.

Lees ook:

Tien tips voor een relaxte autoreis met kinderen.

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Type to Search

See all results