Marokko is heel geschikt voor een gezinsvakantie.

23 maart 2011

Momenteel ben ik met mijn gezin in Marokko. Voor het eerst van mijn leven in Afrika. Met vriend en kinderen. Wat een prachtige ervaring. Ik voel me rijk. Terwijl ik zielsgelukkig (heel even in mijn eentje, de kindjes slapen verrassend genoeg tegelijkertijd) ) op een zacht ligbed lig te genieten van de warme zon en een koud Marokkaans biertje (Casablanca beer, it is!) lees ik in Fabulous Mama van april lees ik deze quote: ‘Ik ben het gelukkigst wanneer ik verre reizen maak, samen met mijn kinderen. De vrijheid voelen en tegelijkertijd de verbondenheid met mijn gezin.’

Dit had ik kunnen zeggen. Alle tijd voor elkaar. Geen verplichtingen, geen haast. Alles wat we beleven, beleven we samen. En we genieten van hele kleine dingen. Ik zie ineens trekjes die me niet eerder zijn opgevallen. Of merk op dat de ontwikkeling ineens heel snel gaat. Doordat wij zo uitgerust en relaxt zijn, zijn Robijn en Zeger het ook. De momenten dat ik met een van mijn schatjes gewoon niets doe (naar de prachtige blauwe lucht staren bijvoorbeeld), verstrengeld in elkaar, zijn ontelbaar. Gewoon, omdat het kan en omdat we er de rust voor hebben.

En thuis, eerlijk is eerlijk, komt het nauwelijks, of in ieder geval veel te weinig, voor. Er is immers altijd wel iets te doen. Die oneindige onrust. Bah! Zoals altijd tijdens een vakantie neem ik me voor om, eenmaal thuis, een hoop dingen anders te doen. Minder achter de computer bijvoorbeeld! Dus, de computer gaat nu uit en ik ga weer intens genieten van het gastvrije Marokko. Zometeen gaan we eten in Marrakech!

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leonie Lindeboom

Mijn naam is Leonie, welkom op mijn website! Ik ben (uiteraard) moeder van inmiddels 3 kindjes. De jongste is nog een baby. Wij wonen in het altijd bruisende Amsterdam. Ons leven is vaak druk en chaotisch, maar bovenal is het heerlijk. Met ons vijven genieten we van alles wat de stad ons te bieden heeft en dat is elke dag weer een feest én een uitdaging. Genoeg om over te schrijven dus. Dit schrijven doe ik overigens niet alleen, maar samen met een aantal andere mama bloggers die allemaal hun eigen visie op hun leven met kids hebben. Veel leesplezier! Ben je ondernemer en wil je je bedrijf presenteren aan de leukste mama’s van Nederland? Of wil je zelf graag bloggen? Stuur een mail of bel even: leonievoormamaschrijft@gmail.com | 06-42204869.

Mis niks! Mamaschrijft op social:

Ook leuk om te lezen

Excuses van een nachtmoeder.

Excuses van een nachtmoeder.

Joske had zich altijd heilig voorgenomen om haar kind nooit bij haar in bed te laten slapen. Maar nu ze zelf een slechte doorslaper heeft, wil ze excuses maken.