Marokko is heel geschikt voor een gezinsvakantie.

Wij verbleven drie weken in Marokko, samen met onze kleine kinderen, en kunnen het iedereen aanraden.

Momenteel ben ik met mijn gezin in Marokko. Voor het eerst van mijn leven in Afrika. Met vriend en kinderen. Wat een prachtige ervaring. Ik voel me rijk. Terwijl ik zielsgelukkig (heel even in mijn eentje, de kindjes slapen verrassend genoeg tegelijkertijd) ) op een zacht ligbed lig te genieten van de warme zon en een koud Marokkaans biertje (Casablanca beer, it is!) lees ik in Fabulous Mama van april lees ik deze quote: ‘Ik ben het gelukkigst wanneer ik verre reizen maak, samen met mijn kinderen. De vrijheid voelen en tegelijkertijd de verbondenheid met mijn gezin.’

Dit had ik kunnen zeggen. Alle tijd voor elkaar. Geen verplichtingen, geen haast. Alles wat we beleven, beleven we samen. En we genieten van hele kleine dingen. Ik zie ineens trekjes die me niet eerder zijn opgevallen. Of merk op dat de ontwikkeling ineens heel snel gaat. Doordat wij zo uitgerust en relaxt zijn, zijn Robijn en Zeger het ook. De momenten dat ik met een van mijn schatjes gewoon niets doe (naar de prachtige blauwe lucht staren bijvoorbeeld), verstrengeld in elkaar, zijn ontelbaar. Gewoon, omdat het kan en omdat we er de rust voor hebben.

En thuis, eerlijk is eerlijk, komt het nauwelijks, of in ieder geval veel te weinig, voor. Er is immers altijd wel iets te doen. Die oneindige onrust. Bah! Zoals altijd tijdens een vakantie neem ik me voor om, eenmaal thuis, een hoop dingen anders te doen. Minder achter de computer bijvoorbeeld! Dus, de computer gaat nu uit en ik ga weer intens genieten van het gastvrije Marokko. Zometeen gaan we eten in Marrakech!

 

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Type to Search

See all results