Naar Thailand? Bereid je goed voor: geld, paspoort, visum en prikken.

Vind de mooiste plekjes tegen betaalbare prijzen. Wees goed voorbereid en geniet van dit geweldige vakantieland!

Overweeg je een reis te maken naar het heerlijke Thailand? Elles is er een paar keer geweest en vertelde in haar vorige blog waarom Thailand zo’n heerlijk vakantieland is. Met of zonder kinderen. En als je dan gaat, dan wil je natuurlijk goed voorbereid zijn en een betaalbaar maar waanzinnig verblijf boeken. Globetrotter Elles weet precies hoe je dit voor elkaar krijgt!

De basics voor je gaat:

  • Slapen: Air BnB, Booking, Tripadvisor en Agoda (deze laatste is vaak goedkoper dan Booking voor Azië).
  • Hotelprijzen vergelijken, gaat snel op Trivago.nl
  • Secret Escapes en Very Chic zijn websites waar het luxere segment hotels met flinke korting wordt aangeboden.
  • Google: stel je vraag in het Engels en zoek daarnaast zeker op blogs
  • Specifieke vragen? Stel ze op het Tripadvisor forum of zoek de antwoorden op het forum. Je kunt ook zoeken op een plaats. Ik gebruik Tripadvisor, naast blogs, als mijn meest betrouwbare informatiebron. Let wel op, een Amerikaan ziet zaken heel anders dan een Deen.
  • Lees van tevoren even over de Thaise keuken. Je zult versteld staan hoeveel je nog niet kent en hoe lekker dat straks zal proeven. Stel jezelf open. Een gefrituurde sprinkhaan is echt prima te eten.
  • Voor mensen die met kinderen gaan, koop het boekje TravelKid Thailand
  • Informatieve sites: https://www.hieristhailand.nl

Geld – Paspoort – visum – prikken

Thailand is een relatief goedkoop land. Toen ik nog backpackte, sliep ik voor 10 euro per dag in een okay kamertje. Betaalde ik gemiddeld 8 euro voor een overheerlijke maaltijd met een grote fles bier. Nu ik met de man voor wat meer luxe kies, slapen wij in prachtige hutjes voor 40 à 60 euro per nacht. Eten is en blijft spotgoedkoop, tenzij je in (internationale) hotels gaat eten (stom!). Streetfood in Thailand is namelijk een groot culinair hoogtepunt. En dat voor een appel en ei. Hierover in deel 3 en 4 meer.

1 euro is 38 Thai baht (spreek uit bad). Kijk voor de laatste koers op wisselkoers.

Paspoort

Voor vertrek naar Thailand is een paspoort vereist dat nog 6 maanden geldig is na terugkomst. Vlieg je via een Thaise stad (bijv. Bangkok of Phuket) dan krijg je een automatisch een visum voor 30 dagen. Blijf je langer? Dan dien je een toeristenvisum aan te vragen. Het Thaise consulaat weet hier alles over.

Met een peuter naar Thailand? Doen!

Vaccinatie

Ik heb nog nooit een vaccinatie ‘aangeschaft’, maar ik wil niet dat je door mij een enge ziekte oploopt. De GGD beveelt een aantal vaccinaties aan: DTP (Difterie, Tetanus en Polio) | Buiktyfus | Hepatitis A. Bekijk waar je jezelf prettig bij voelt.

Muggen

Wat betreft muggen. Ook daar heb ik in Thailand nooit echt last van gehad want ik spoot een deet vrij Thais goedje op “sketolene mosquito repellent”. Gewoon in de 7/11 -op iedere hoek van de straat in Thailand zit zo’n supermarktje- te koop, zie plaatje.

sketolene mosquito repellent

sketolene mosquito repellent

Weer – altijd warm!

Een vakantie naar Thailand is veel warmte en afhankelijk van de reisperiode en de locatie kan het ook super vochtig en klam zijn. Winter: temperaturen tussen de 28 en 33 graden. Voorjaar en in de zomer loopt dit op naar maar liefst 30 tot 36 graden. De maand april is de warmste maand in Thailand, daarna begint in vrijwel het hele land het regenseizoen waardoor de temperatuur niet vaak meer boven de 35 graden komt. Het meest gelijkmatige klimaat vind je op de eilanden Koh Samui en Koh Phangan, ten oosten van Thailand. Het scheelt maar vier graden tussen de koelste en warmste maanden. De neerslag valt hier ook meer verspreid over het jaar met een piek in het najaar in plaats van in de zomer.

 Handige apps:

In deel 3 neem ik je mee op rondreis.

We beginnen in Bangkok en gaan via de ‘bridge over the river Kwai’ naar het noorden, Chiang Mai. Met de nachttrein of vliegtuig reizen we vervolgens naar het zuiden waar de jungle en de kokosnoten stranden ons opwachten.

Lees ook:

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Type to Search

See all results