Op citytrip naar Hamburg mét kinderen: 4 dagen vol variatie! 

In de voorjaarsvakantie ging Paulien op citytrip naar Hamburg met alle kinderen en dat viel enorm in de smaak. Hierbij haar tips voor een geslaagde citytrip.

In de voorjaarsvakantie wilden wij een citytrip maken met alle kinderen (dochter van 17 met vriend van 18, zoon van 16 en dochter van 3). We gingen op zoek naar een bestemming dat met de auto te bereizen is en vonden een geweldig leuk 6 persoons appartement met lekker veel ruimte en dichtbij de metro, slechts enkele haltes van het centrum.

Maart roert zijn staart en dat hebben we geweten. Met overdag -6 graden Celsius op de teller was dit een bijzonder koude citytrip. Normaal gesproken boeken we eigenlijk altijd een georganiseerde fietstour door een stad, maar gelukkig hadden we dat dit keer niet gedaan i.v.m. een voetbalwedstrijd dat op zaterdagmiddag voor de heren op het programma stond en het fietsen buiten het seizoen alleen op zaterdag mogelijk is.  Een vriendin van de middelbare school woont in Hamburg en heeft ons voorzien van enkele praktische tips.

Budgetvriendelijke activiteiten om Hamburg te ontdekken: 

Dag 1 – Hamburg:

Het ligt er een beetje aan waar je woont, maar vanuit Overijssel is het ‘slechts’ 3 uur rijden naar Hamburg. We zijn ’s ochtends op tijd vertrokken, hebben een koffie-stop gemaakt en waren rond de middag al bij STAY Appartments. Een heel fijn appartement met gratis parkeergelegenheid voor de deur. Als je bijtijds vertrekt uit Nederland kan je de eerste dag ’s middags al wat van de stad zien. Wij zijn met de metro naar de Haven gegaan. Hier kan je met een rondvaartboot de haven vanaf de Elbe aanschouwen.

Hier volgt de eerste budgettip die wij opgevolgd hebben: Neem de veerboot (nummer 62) van Landungsbrücken naar Finkenwerder en weer terug. Lijn 62 heeft diverse stops die de moeite waard zijn om te nemen. Bijvoorbeeld Fischmarkt, Dockland of Elbstrand. Naar verluid ontbreekt op deze route enkel de toeristische toelichting, maar valt er vrijwel hetzelfde te zien. Je kan met het Metro-kaartje de veerboot nemen. Ga je met 5 personen naar Hamburg dan kan je een Tageskart kopen voor 12 euro waar je gezamenlijk mee reist. Hiermee kan je dus met de metro naar de veerboot reizen én met de veerboot reizen. Een rondvaart op een toeristenboot kost 20 euro per persoon. Reken uit je winst ;).  

Op citytrip naar Hamburg mét kinderen: 4 dagen vol variatie! 

Op citytrip naar Hamburg mét kinderen: 4 dagen vol variatie! 

Genieten van het uitzicht buiten op de veerboot 

Dag 2 – Hamburg:

Bij  een city-trip hoort voor ons een shop-dag. Dag 2 zijn we naar het winkelcentrum gegaan. Met de metro naar het Rathaus en dan sta je aan het begin van de Mönckebergstrasse. Ongeveer halverwege bevindt zich de Europapassage met zo ongeveer alle bekende winkelketens. Achter de Europapassage ligt de Binnenalster met in de omliggende straten wat duurdere winkels. Een heel mooi gebied met een leuk restaurant aan de Binnenalster. Prachtig uitzicht, maar wel een wachtrij voor een tafeltje.  

 

Rathaus Hamburg

Rathaus Hamburg

Dag 3 – Hamburg:

Op dag drie had ik een wandelroute uitgestippeld. We zouden in St. Pauli starten en eindigen in het park Pflanzen & Baumen. Hier is een schaatsbaan wat me wel idyllisch leek met het winterse weer.
In de zomer schijnt het hier fijn vertoeven te zijn met diverse speeltuintjes. Bovendien wordt de schaatsbaan dan omgetoverd tot een rolschaatsbaan! Hoe leuk is dat! Wij gingen echter met vrieskou van start met onze wandeling. Na een rondje door het ruige St. Pauli bij een gevoelstemperatuur van -13 hadden we niet heel erg veel zin meer om het park in te gaan. Onze jongste begon ook te huilen van de kou en had ondanks skipak, muts en sjaal bijna bevriezingsverschijnselen aan haar wangen. Althans haar wangen werden rood en trokken van binnen wit weg. Reden voor ons om gauw warm naar binnen te gaan en het park te laten voor wat het is. ’s Middags gingen de mannen naar een voetbalwedstrijd en zijn de dames naar de Binnenalster geweest en hebben hier lekker gegeten. Budgettip voor een wedstrijd HSV: Koop je kaartjes via de site van HSV en niet via een tussenpersoon of ticketbedrijf.  

St. Pauli staat bekend om zijn ruige karakter en muurschilderingen.  

St. Pauli staat bekend om zijn ruige karakter en muurschilderingen.

Dag 4 – Hamburg:

De ochtend wilden we door Speicherstadt wandelen met een afsluitende lunch voordat we aan de terugreis zouden beginnen. Maar ook in Speicherstadt was het ijzig koud. Dit bracht ons naar de Elbphilharmonie wat ook een erg goede budgettip is. Je kan hier bij de kassa een gratis kaartje halen om met de lift naar boven te gaan. Vanaf boven heb je schitterend uitzicht over de Elbe en de haven. De Elbphilharmonie is een heel mooi en bijzonder gebouw. Als je wilt kan je hier nog koffie drinken of lunchen. Gezien de hoogtevrees van een reisgenoot die onpasselijk werd zo hoog in de lucht hebben wij hier niet geluncht. Beneden zit tegenover de Elbphilharmonie een koffiezaak met lekkere broodjes!
Na de lunch zijn wij terug naar Nederland gereden.  

Speicherstadt

Speicherstadt Hamburg.

Uitzicht vanaf Ephilharmonie - Hamburg

Uitzicht vanaf Ephilharmonie – Hamburg.

 Ik zou graag met heerlijk lente- en/of zomerweer terugkeren voor een korte vakantie. Ik vermoed dat aan de Binnenalster veel gezelligheid is met bootjes en mensen aan het water. Ook park Pflanzen und Baumen hebben we nu niet gezien. Een rolschaatsbaan in het park lijkt me erg gezellig! En wellicht kunnen we dan alsnog de fietstocht maken. Hamburg is wat mij betreft een echte aanrader, ook met kinderen! En in een stad met de metro reizen blijkt voor de kleine reizigers ook telkens weer een succes.

Lees ook;

New York: dit zijn de beste tips en hotspots

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Type to Search

See all results