Vakantie Gardameer Italië met kinderen: Top 5 tips!

Veel mensen vertrekken elk jaar weer op vakantie naar het Gardameer. Deze vakantiebestemming heeft alles wat je maar wenst. Daarom 5 tips om te doen met je kinderen.

Het is er bijna altijd mooi weer, het Italiaanse eten is super, er zijn tal van leuke stadjes om te bezoeken, de wijnen zijn top en ook voor kinderen is het hier een eldorado. Ik kwam hier vroeger ook als kind en kan me nog goed de schoonheid van het meer herinneren. Het Gardameer is een heerlijke plek om op vakantie met kinderen naartoe te gaan. Benieuwd naar wat je hier vooral met ze kunt doen? Uiteraard elke dag een ijsje eten en iedere dag zwemmen. Daarnaast nog vijf tips!

1. Ga lekker varen

Er zijn mogelijkheden genoeg om een boot te huren. Een aanrader is bijvoorbeeld Sirmione, maar er zijn zeker meer plaatsen waar je goed terecht kunt. Je krijgt waarschijnlijk zwemvesten voor de kinderen mee, instructie over de werking van de boot en dan kun je gaan. Het is aan jezelf voor hoe lang je de boot huurt, maar de ervaring wijst uit dat een of twee uurtjes voor jonge kinderen lang genoeg is. Smeer de kinderen goed in en neem lekker wat eten en drinken mee. Dit wordt ongetwijfeld genieten op het water. Vergeet niet om je heen te kijken naar de prachtige omgeving.

Vakantie Gardameer Italië met kinderen: Top 5 tips!

2. Neem de veerboot

Vind je zelf varen niet echt een goed idee, maar wil je wel het water op met de kinderen, neem dan een van de veerboten. Ook dit kan vanuit Sirmione. Je kunt dan bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de plaatsen Bardolino en Garda. Heb je zelf andere voorkeuren, dan kan dit ook. Soms is het ook ontzettend praktisch om voor een veerboot te kiezen. Weet je hoe druk het in het hoogseizoen is op een aantal wegen? Zeker aan de oostkant, omdat daar een aantal attractieparken te vinden zijn. Zo sla je, door het pakken van een van de veerboten, twee vliegen in een klap. Praktisch en leuk.

Vakantie Gardameer Italië met kinderen: Top 5 tips!

3. Attractieparken voor oudere kinderen

Ga jij niet met jonge, maar juist met wat grotere kinderen op vakantie? Bezoek dan een van de pretparken aan de oostkant van het meer. Houd er rekening mee dat het op de toegangswegen druk kan zijn. Op tijd vertrekken kan je een hoop stress besparen. Aan een en dezelfde weg, tussen Peschiera del Garda en Lazise, vind je vier pretparken. De te bezoeken parken zijn aquarium Gardaland, attractiepark Gardaland, waterpark Caneva Aquapark en Movieland Park. Caneva Aquapark heeft zwembaden en glijbanen en Gardaland meer dan 50 attracties.

4. Op stap met kleine kinderen

Voor jongere kinderen is Parco Natura Viva een echte aanrader. Dit safaripark ligt aan de oostkant van het meer. Je kunt er wandelend door heen, maar het is ook mogelijk om de dieren vanuit je auto te bekijken. Ook avonturenpark Rimbalzello Adventure Park is erg leuk voor kleinere kinderen. Dit park vind in de buurt van Salò, aan de westkant van het Gardameer. De kinderen kunnen hier lekker tekeer gaan. Klimmen en klauteren over hangbrugggen en touwen, ook zijn er mogelijkheden om van boom tot boom te slingeren als een aapje. Dit is zelfs mogelijk voor kinderen van ongeveer 4 jaar oud. Het geeft een veilig gevoel dat er begeleiding aanwezig is. Aan het einde van de dag kun je aan de overkant van de weg lekker picknicken bij een strandje. Ook is daar nog een zwembad, een pizzeria en een bar.
Vakantie Gardameer Italië met kinderen: Top 5 tips!

5. Dagje naar Verona

Maak een heuse stedentrip naar Verona. Wellicht staan je kinderen hier niet bij te juichen, maar de stad is geweldig. Je vindt hier bijvoorbeeld de rivier de Adige, ontzettend veel prachtige pleinen, de Arena van Verona en het Castelvecchio. Uiteraard is dit nog maar een tipje van de sluier. Je kunt hier ook heerlijk shoppen en laten we zeker de verrukkelijk ijsjes en restaurantjes niet vergeten. Verona bevindt zich ongeveer 30 kilometer bij het Gardameer vandaan. Stel je kinderen een of twee ijsjes in het vooruitzicht, neem een leuk spelletje mee voor in de auto, en gaan. Vinden jullie het toch te ver, ga dan een dagje naar Sirmione.

Het Gardameer heeft veel te bieden voor kinderen. Opzoek naar een goede accommodatie? Het Gardameer huisvest vele kwalitatieve campings die genoeg plezier bieden voor de kids!

Vakantie Gardameer Italië met kinderen: Top 5 tips!

Vakantie Gardameer Italië met kinderen: Top 5 tips!

Lees ook:

Zeven tips in Zuid-Goa voor reizende families.

De ellende die zomertijd heet.

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Type to Search

See all results