Veilig op vakantie met je kinderen.

Idealiter zou een vakantie met je gezin probleemloos moeten verlopen. Maar iedereen die ooit met een peuter of jonge kinderen heeft gereisd, weet dat rust snel kan veranderen in momenten van tranen en driftbuien. Drukte en wachtrijen kunnen ieders geduld testen, laat staan ​​dat van een vermoeide peuter. Als je van plan bent een strandvakantie te ondernemen met je kinderen, houd je dus beter met heel wat dingen rekening. Een kinder zwemvest is uiteraard een van de belangrijke items die je moet meenemen en na het doorlezen van dit blog, ga je veilig en zorgeloos op vakantie met je kinderen.

Waarom een reddingsvest en geen drijfvest?

Het is belangrijk om te weten dat drijfvesten geen levensreddende middelen zijn en dus ook geen geschikt alternatief zijn voor reddingsvesten. Een kinder zwemvest is ontworpen om een ​​kind in het water te helpen rechtop te blijven, met het hoofd boven water, of ze nu bewegen of niet. Drijfvesten doen dit niet. Dit soort vesten zijn eerder ontworpen om kinderen een natuurlijke zwempositie te geven bij het leren zwemmen, terwijl ze toch in staat zijn om onder water te gaan als ze dat willen.

Hygiëne op vakantie

Kinderen vinden het heerlijk om zich vuil te maken. Maar voor sommige buitenlandse bestemmingen zijn de hygiënenormen iets lager dan je gewend bent in Nederland, dus het loont absoluut om op vakantie een ​​beetje in overdrive te gaan als het gaat om hygiëne. Neem daarom antibacteriële doekjes en handdesinfectie mee op vakantie.

Verlies je kinderen nooit uit het zicht

Elke ouder vreest het idee dat hun kinderen vermist raken tijdens hun vakantie. Ontvoeringen, hoewel zeldzaam, kunnen een gruwelijk vooruitzicht zijn. 10% van de ouders geeft toe dat ze hun kinderen op vakantie wel eens voor een korte tijd uit het oog verliezen. Zorg er dus voor dat je kinderen nooit te ver weg zijn! Heldere of onderscheidende kleding kan het ook gemakkelijker maken om ze in een menigte te herkennen. Zorg dat ze ook altijd je contactgegevens bij zich hebben (bijvoorbeeld een SOS armbandje), zodat politie of andere mensen gemakkelijk contact met je kunnen opnemen als je kinderen toch verloren zouden lopen.

Dit vind je vast ook leuk om te lezen:

Op vakantie zonder mijn kinderen

Het leed dat de camping heet

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Type to Search

See all results